Přidat komentář

upřímně si myslím, že tolik aktivit, co píšeš, pro tříleté dítě je až až, nebo aspoň pro to moje by to bylo moc. Taky mi to přijde dost zápřah pro rodiče, představa že bych se synkem dělala "domácí úkoly" už ve školce se mi dost příčí, už takhle jsem dost vytížená, a synka tyhle tvořivé aktivity doma prostě nebaví, potřebuje vidět, že zároveň s ním pracují na stejném i další děti...

My máme příchod do školky mezi 6:30 a 8:30, ty dvě hodiny mají děti "volné hraní", pak mají sváču a potom něco "organizovaného", buď jdou ven (prvňáčci většinou na školkovou zahradu, druháčci chodí na plavání, předškoláčci mají aktivit podstatně víc), nebo něco tvoří s učitelkami ve třídě. Máme 25 dětí a dvě učitelky, všechny děti jsou tříleťáci prvním rokem ve školce, tak jim občas vypomáhá paní, která v té školce oficiálně slouží jako uklízečka, jinak je ve školce ještě 5 dalších tříd.
Kolem poledního mají oběd, zhruba o půl jedné chodí spát cca do dvou, v půl třetí mají svačinu a pak si hrají ve třídě. Někdy jim odpoledne třídy slučují, třeba před vánoci, když chodilo málo dětí, slučovali třídy už od rána; a od čtyř do půl páté jsou všechny děti po hromadě v jedné třídě, v půl páté školka zavírá.

Školkovné se stravným platíme celkem lehce přes tisícovku (loni jsem synka dávala do soukromé školky na tři dopoledne v týdnu, platili jsme cca třikrát tolik a stravu musel mít z domu, protože školička vlastní kuchyň neměla). Na začátku roku jsme dávali akorát krabici papírových kapesníků a hrnečky mají děti svoje, jednou jsme nesli citron do čaje a jednou nějaký šanon, aby tam děti mohly ukládat svoje výtvory.

Co se týče nemocnosti, mám tu smůlu, že synek chytne kde co, na jaře mu budou 4 a poslední tři sezóny od září do května marodí každý měsíc týden až dva. No a pak mám to štěstí, že mi zaměstnavatel tolerujme časté ošetřovačky a kolegyně za mě práci udělají, když je to potřeba. Když vidím ve školce dítě se zelenou nudlí u nosu, vytáčí mě to, protože je mi jasné, že do týdne budu zase trčet s dětmi doma, na druhé straně chápu, že každý si prostě nemůže dovolit chodit do práce každý třetí týden :(

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka