Přidat komentář

Tak sem asi budu přispívat často...
Jen nevím jak začít..ale selský rozum je při výchově základ....jen některá maminka má selský rozum už značně zmodernizovaný...
Někdy mi taky připadá, že jsem asi z jiné planety, když vidím, slyším a čtu, co kde která (ne jen tady na těhu) píše.
Doma mám skoro 16ti letou dceru,13tiletou,11ti letou a teď čekáme dlší mimískovou..a moje ségra mi mule gratulovala k tomu, jak jsme je fajn vychovala..
Tak jsme se tak zamyslela a asi ano..nechyci se fakt chvástat,ale moje děti na návštěvě prostě nezlobí, nic neničí a co si půjčí, vrátí...takové FAR PLAY...
Nejstarší nekouří, nepije, nefetuje (ty dvě mladší taky ne,ale k věci).
Mám k ní v tom všem důvěru...doma někdy spustí bandůrskou..dává najevo svůj postoj, pocity..názory..jsem hodně demokratická, tolerantní, komunikativní, tak že vše probereme..v něčem má pravdu v něčem uzná, že jí mám já..pohoda..prostě si to vysvětlíme a ven jde srovnaná s čistou hlavou a nedělá průsery...přítelovo dcera taky 16let doma nic neřekne..všechno v sobě tutlá..pak jde ven a je zle.. pije, kouří..chodí s cikánem, týden u nich bydlí..
Pro srovnání dalšího..moje dcera příjde, že má problém př. s matikou..tak to řešíme než se to poto...
přítelovo dcera na otázku jak ti jde škola řekne..jo dobrý..a pak opakuje ročník..
Jeho děti napíší..tati potřebuju peníze na boty..zaplatíš mi aktovku..máma koupí aktovku ségře a ty nám zaplatíš vybavení..jejich matce se pošlou peníze..podle možností..a syn mu napíše..tak že mi ty peníze nedíš co?
Moje děti řeknou..na kapesném jsme si ušetřily tolik a tolik, z brigády mi zbylo tolik a tolik(nejstarší)..do školy máme mít tohle a tohle...vím, že teď nejsou korunky, tak jsme informovala učitele, že vše zaplatíme po výplatě, je to tak mamčo? Když jim na něco chybí řeba peníze, tak příjdou se slovíčkem prosím mohl/a by jsi mi přispět/půjčit ?
Ne dej a potřebuju.
Stejně tak jako tu psala jedna maminka.. do postele ani do pokoje nesmí s pitím a jídlem (nejsoi-li nemocné), neskákat po gauči, nelíst po nábytku a do otevřených oken (5pater).
Příjde přítelovo syn (11let) a z kožené sedačky má parkur :( , pití automaticky bere do pokoje (koberec), papírky od bonbonů, žvýkaček oplatek hází po zemi : :(
Moje děti se ptají jak se měl přítel v práci nebo jak se máme se Sophinkou ten den a tak..jeho děti ho měsíc nevidí (nedal jim peníze, tak za nim nepřijedou dokud je nedostanou) a ani se nezeptají, jak se má..přitom ví, že má zdravotní problémy..nezajímají se a ještě mu vyčtou, že co si to dovolil mít další dítě a že mi k narozeninám koupil prstýnek.
Minule už synovi odepsal, co si to dovoluje..ale zase si ho nechce odcizi, tak moc ntlačil.
Nu a mojí kamarádky děti.. taky síla..dcera 8let je sprostá jak dlaždič..je teda samostatná..ale hrubá k dětem..a syn (16let).. propadl v 9tř. (beru nejde to všenm)..navíc hulí, chlastá a krade, pere se s mámou...taky byl samostatnější než mohe nejstarší..ale co z něho právě vyrostlo..některé dítě samostatnost nezvládne..nebo se musí postupně..ne jednoho krásnpho dne říct..tak chodíš do 3, jsi velký kluk, tak si jeď do školy sám, tady máš peníze.
Neříkám, že moje děti jsou 100%..to žádné..máme taky své mouchy..s prostřední chodíme do ped.psych.poradny, ale zvládáme to.
A na pískoviště jsme nikdy ráda nechodila..právě proto, že by jsme tam ty maminky těch mamánků co si půjčují a nepůjčují své nejrději zašlapala do země..jak se tam kradly bábovičky..děs..
Doufám, že se mi/nám povede tu naší ještě nenarozenou cácorku vychovat tak, jako ty 3 předtím..a i když se dohadují..každá je jiná..tak jsou své a když jim řeknu, tak sekají latinu..nu podle okolí jí sekají i když jim neřeknu..mi připadá.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka