Přidat komentář

Ahojky:) jsi fakt sikula, ze sis dala tu starost to sepsat.
tak ja taky snad trosku pomuzu....Muj Lukasek ma uz 4,5mesice a uz jsem se taky neco naucila....:)
Takze....
1)
s hladem jsme nikdy problem nemeli. Lukasek dobre papa uz od porodnice. Akorat mam jednu radu. Pokud bude vase mimi jedlik, tak je mozne, ze mu mlicko prestane stacit o trosku driv, jak v 6ti mesicich. Neni na tom nic spatneho. Je treba jen byt citliva a poznat, kdy uz to mlicko nestaci. Bude se to projevovat tim, ze se u kojeni zacne vztekat, casteji se budit, atd.
Jo a jeste jedna vec. Ve 3. a 6. tydnu a ve 3. a 6. mesici se u vetsiny miminek objevi rustovy sprut. Miminko se najednou proste vyviji o hodne rychleji a taky potrebuje o hodne vic mlicka. Ty tydny a mesice jsou jen priblizne. Lukasek mel rustovy sprut ve 4. tydnu a ty ostatni rustove spruty jsem ani skoro nevnimala. melo by to trvat asi 3dny. my jsme to meli skoro tyden.

2)
je treba dbat jen na to, aby se mimi nepotilo. My tady mivame 25stupnu a malemu staci davat jen overal. a na noc staci zabalit do zavinovacky
(ted uz jen zakryvame perinou). A kdyz ho oblikame takto, tak nemiva studene ani ruce. myslim, ze je to naprosto idealni:) kazda maminka si najde svuj system:)

3)
na prdiky jsou dobre ty pecky, ale jsou nahradit obycejnou ryzi. Staci ji zahrat v mikrovlnce, presypat do sacku a zabalit do ponozky(aby to nepalilo). Taky to drzi teplo dlouho a je to prijemne:)
Ve 4. tydnu jsme byli v nemocnici a tam me sestricka ukazala drzeni miminka, ktere pomaha pri prdicich. Snad to popisu spravne:
Miminko si oprete zadickama k sobe. Hlavicka je polozena u podpazi. A tou samou rukou mu chytnete spicky pokrcenych nozicek. Takhle ma volny zadecek, velky vyhled, pokrcene nozicky a vy mate jednu volnou ruku. Delam to do ted, i kdyz je uz dost velky. Snad jsem to popsala pochopitelne:)
Jo a kdyz uz nepomaha vubec nic, tak rozhodne pomuze rektalni rourka. Nebojte se toho. Obcas se to stane vysvobozenim:)

4)
dejte si taky pozor na opruzeniny! Lukaskovi delala problemy i obycejna rybilka. Pak nam v nemocnici dali sudocream a ten pouzivame doted. je skvely! Kdyz jsme ho pouzivali, tak nemel ani jednou opruzeniny.

Jo a co se tyce tech dalsich rad:
-at uz bylo Lukaskovi cokoliv, tak vzdy pomohlo chozeni s nim v naruci(ale bacha! at to neni prilis casto! Mimi si zvykne, pak to vyzaduje a vy se stanete otroky, verte mni, ja to zazila a uz to nechci zazit:(
-vysavac fakt funguje!:) mame vyzkouseno:)
-a co se tyce lehatka...my mame pujcene vibrovaci a v prvnich tydnech to pomohlo strasne moc. Mame konkretne tohle: http://www.kocarky-pro-mrnata.cz/lehatka-1/lehatko-fisher-price-s-hrack… Tohle lehatko muze mimi samo rozhoupat, protoze pruzi. Lukasek se samorozhoupanim dokaze zabavit na dost dlouho:)....doporucuju:)

A to je asi vsechno:) Snad jsem vam pomohla:)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka