Přidat komentář

Psala jsem si s paní z toho aukra...ptala jsem se jí na ty plínečky a v čem je prala atd. Tak si počti :) ...Docela mi pomohla!!! vůbec jsem netušila, že se nesmí používat ta Rybilka!!!!!
"S plenkami jsem byla spokojená, ale náš chlapeček nebyl moc učůraný. Navíc jsem je objevila, když už byl docela veliký, takže nejsou moc použité, protože z nich rychle vyrostl. Jsou měkké a děťátko nemá pocit, že je počůrané, protože dobře sají, vnitřní plenečka je také z fleesu. Je možné si také dokoupit vkládací plenečky a přidávat je na noc. Každopádně látkové plenky se přebalují za dvě až čtyři hodiny, u malých miminek to bývá spíš za ty dvě hodinky. Nepoužívá se do nich rybilka ani jiný mastný krém na opruzeniny, je ale dobré jednou denně, nebo když se miminko hodně pokaká, promazat umytý zadeček olejíčkem. Já používám Dětský měsíčkový olej od firmy Saloos. Mastné krémy nechávají na plence skvrny a jejich časté používání příliš neprospívá pokožce dítěte. Plenky se perou na čtyřicítku, je dobré před vložením do pračky potřít skvrny ekopastou na skvrny (mají ji v DM i v Rosmannu a pořídíte je asi za třicet korun) nebo žlučových mýdlem (mají v DM asi za dvanáct korun). Skvrny se pak krásně vyperou. Plenky výborně schnou, bývaly suché už za den. Rozhodně doporučuji nešetřit na svrchních kalhotkách, které se používají přes plenky. Je dobré taky používat separační plenky, ty se dávají přímo na zadeček, do nich se zachytí největší nečistota, jsou ekologické a dají se spláchnout do záchoda.
Prala jsem je v pracím prášku persil sensitiv, ale myslím, že se mohou prát v jakémkoli prášku bez přídavku aviváže. Aviváž snižuje savost a trvanlivost a může dráždit pokožku miminka. V drogerii DM mají ekologický prací prášek bez parfémů, ten ale používám pouze na ruční praní - je ale vhodný i do pračky. Plenky jsem právala i s ostatním prádlem, spíš tak nějak podle barev a intuice. Neměla jsem s tím problém, protože nepoužívám aviváž na žádné prádlo."

Tak snad vám to taky trochu pomůže :) !!!papa

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka