Přidat komentář

Dnes jsem byla na tom úřadě poptat se co a jak a nedozvěděla jsem se v podstatě nic.
Na OSSZ mi dali info pouze ohledně mateřské - mě zajímalo, jestli si můžu přivydělávat, takže nemůžu a kvůli rodičovské mě poslali na úřad práce.
Tam byla slečna, ketrá mi nebyla schopná zodpovědět jedinou otázku, takže jsem pochopila, že pokud s ní nechci řešit zelený, růžový nebo žlutý formulář, tak mám smůlu, nevěděla nic.. (formuláře na porodné, rodičovský příspěvek a spol.)
Zajímalo mě, jak to bude, když si vyberu 2 roky rodičovské a pak hned budu znovu těhotná, jestli zase budu moct volit délku rodičovské a na to mi řekla, že to záleží na tom, jestli a jaký mi vznikne nárok na mateřskou (peněžitou pomoc v mateřství), no a to mi řeknou na OSSZ.
Jestli za mě někdo bude platit zálohy na zdravotní pojištění, když po dvou letech (braní příspěvku) zůstanu doma i ten třetí (už bez peněz), to se prý musím zeptat na zdravotní pojišťovně. A jestli můžu zůstat doma tři roky a brát rodičovskou dva roky, to mi přece musí říct zaměstnavatel, jestli mi bude držet místo...
No hotovo. Potřebuješ vyřídit v podstatě jednu věc, nebo věc týkající se těhotenství, porodu a miminka a musíš kvůli tomu oběhat 3 různé úřady. Děs.
Takže zítra se zeptám v práci naší mzdové, je to fajn baba, tak snad se něco dozvím a až budu vědět výši mateřské, půjdu se znovu poptat na OSSZ, jestli mi za dva roky vznikne nárok na další mateřskou, pokud bych hned znovu otěhotněla. Pro mě je to celkem důležité vědět to předem a podle toho se rozhodnout, jakou si vybrat mateřskou. Otázka je, jestli mi to bude někdo schopný takhle dopředu říct a hlavně, jestli se za ty dva tři roky zase všechno nezmění.. Ach jo. Až se něco dozvím, zase napíšu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka