Přidat komentář

Já o tom taky uvažuju a mám tyto informace, i když zatím neověřené:
- když si vezmeš rodičovskou na 2 roky a nevýjde ti to s druhým mimčem tak, abys hned po dvou letech nastoupila na neschopenku nebo mateřskou, nahlásíš na sociálce, že pečuješ o dítě a můžeš zůstat doma dál. Sice už nebudeš dostávat žádné peníze (celý obnos sis vybrala za ty dva roky), ale sociálka za tebe bude platit zálohy na nemocenské a sociální pojištění. Takže finančně na tom nic netratíš. Tohle mě přesvědčilo o tom, že bych měla o dvou leté variantě uvažovat :)
- zaměstnavatel by ti měl držet místo 3 roky bez ohledu na to, jakou variantu si vybereš
- ale!! pokud hned po dvou letech navážeš další mateřskou a rodičovskou, dostaneš automaticky 4 letou variantu a nemáš na výběr. Pokud bys chtěla volit jinou alternativu, musela bys mezi tím pracovat alespoň půl roku.
Mně to třeba nevadí, říkala jsem si, že bych první zvolila dva roky, pak hned další mimčo a že bych zůstala doma 4 roky, abych si to užila - ono to hrozně uteče..
Ale jak říkám, nemám to ještě ověřené, chystám se zajít přímo na sociálku a zeptat se tam. Pokud to pro tebe bude ještě aktuální, napíšu pak, co jsem zjistila. Jen nevím, kdy to bude. Na mateřskou nastupuju příští týden, tak už bych to moc odkládat neměla. Čert ví, kdy se malému zachce na svět a pak už na to nebude čas...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka