Přidat komentář

In reply to by Lujana

Zjistit plodné a neplodné dny není až tak velký problém, pokud máte pravidelný cyklus (28 dní), pomocí tzv. kalendářové metody. K ovulaci pak u vás dochází mezi 12. a 16. dnem cyklu. Tyto dny se tedy udávají jako nejplodnější, kdy lze většinou počítat se 14. dnem jako ovulačním. K nim ještě doporučuji přičíst minimálně tři dny před a jeden po. Pokud tedy nechcete otěhotnět, bylo by lepší v tomto období vynechat sex, a nebo použít jednu ze spolehlivých metod antikoncepce. V opačném případě směle do toho, šance na dítě je dost velká.
Graf - plodné a neplodné dny

Bohužel jen malé procento žen má menstruaci a ovulaci přesně načasovanou. Pro ty ostatní existuje i další podobná metoda, mnohem spolehlivější, která spočívá na jednoduchém výpočtu. Vraťte se alespoň šest cyklů zpět a vyberte dva z nich, nejkratší a nejdelší. Výpočet vám pak zabere pár minut. Od počtu dnů nejkratšího cyklu odečtěte 20, vyjde vám první plodný den, a u nejdelšího prozměnu odečtěte 10, vyjde poslední plodný den.

Příklad:

27, 28, 26, 28, 27, 28
26 - 20 = 6. den
28 - 10 = 18. den

Oddávat se radovánkám se svým drahým bez zábran a strachu z otěhotnění lze několik dní před menstruací a těsně po ní, avšak nikdy není nic jisté. Stačí malé nastydnutí, nervozita nebo něco jiného, co váš organismus rozhodí a problém je na světě. Jestliže budeme počítat s cyklem uvedeným na obrázku, kde je zobrazený pravidelný cyklus se vší opatrností, můžeme nechráněný sex provozovat osm dní před menstruací a tři po ní. Není to moc, když vezmeme v úvahu málo času, hodně práce, únavu a vyprchání každodenní chuti na sex po maximálně měsíci trvajícím vztahu

Kliknutím vložíte smajlíky:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka