Zamrazování masa
Ahoj, vím, že to sem moc nepatří, ale mám dotaz ohledně zamrazování většího množství masa. Máte nějaký trik na to, aby sáčky nepřimrzly k sobě? Budeme kupovat půlku prasete a naposled nám sáčky přimrzly k sobě a nemohli jsme je oddělit. Za rady budu moc vděčná. Dík za tipy!
nám se to taky nikdy nestalo a maso zamrazujeme často. nasáčkujeme, označíme, dáme do mrazáku a pak pěkně po jednom vyndaváme. taky bych odhadovala, že byly pytlíky navlhlý (nebo nebyl trošku rozmrazenej mrazák když jste to tam strkali?)
Také si myslím že by to mohli být mokré sáčky. Nebo bych zkusila dát mezi sáčky pečící papír a po zmrznutí masa bych ho vyndala. :a:
A neměli jste ty sáčky minule mokré? Já už jsem toho zamražovala mnohokrát hooodně - po zabijačkách a nikdy mi to nepřimrzlo . Nebo mě ještě napadá hodně zamražený mražák...
Taky dávám najednou maso z půl prasete.Zabíjí me u rodičů,po zabijačce ráno si naporcuji do velké mísy(lavor) a než dojedu domů(20km)tak maso pustí hodně krve.
Do sáčků dávám až doma,takže je hodně mokré.
Řeším to tak,že na spodek a boky šuplíku dám karton.Balíčky prokládám utěrkou(mám jen na toto vyřazené starší utěrky).
Na lepší způsob jsem nepřišla.Je s tím víc práce,ale zas sáček pěkně vytáhnu.