Skladování pečiva
Ahoj :) jak skladujete doma pečivo? Jsem se dozvěděla, už po třech hodinách v igelitovém pytliku začínají růst plísně rodu candida :? Tak přemýšlím v čem mít chleba a rohlíky ať to neoschne
V sáčku a igelitce v ledničce. Obchod pod domem nemáme :a:
Já teda hned dávám všechno do mrazáku. Nikdy sem pečivo neskladovala takhle,nemám ráda gumový rohlíky a chleba mám taky nejradši čerstvej.
já bych to tak nehrotila, rohlíky máme v sáčku max. během toho 1 dne, pak už jdou na sušení, chleba (domácí) v chlebníku max. 3 dny, jinak candida je kvasinka, nikoli plíseň, a kdyby tam něco vyrostlo, pH v žaludku už si s tím poradí... :-)
pak v pytlíku a na candidy nehraju. Chleba si pečeme sami a abych řešila, jesti ho musím druhý den vyhodit, to fakt ne...
igelit nějak nechápu,dormál dávám do chlebovky jen tak a kupuju jen co sníme do druhýho dne.jinak ve to v mrazáku nakrájený a zásoby pečiva,který v naší blbý sámošce nemaj a vyndavám po kusech.dětem peču občas doma a taky hned do mrazáku. babička skladovala vždycky ve velký utěrce v košíku.