Recept na chleba pečený v domácí pekárně

01.03.2011

Poradíte? Děkuji :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

absolutně nejlepší a nejjednodušší chlebík je tento kmínový:
300ml vody, lžíce oleje, 500g hladké mouky, 1/4droždí čerstvého, 2lžičky cukru krystal, 2lžičky soli, lžička kmínu. program velký, střední kůrka a program na pečení těsta. vždy se povede

Ahoj,
tak u nás patří k oblíbeným receptům tento:

BRAMBOROVÝ CHLÉB
Suroviny:
300 ml vlažné vody
2 lžičky soli
300 g pšeničné hladké mouky
200 g žitné chlebové mouky
2 lžičky kmínu (nebo podle chuti)
1 lžička sušeného droždí
2 středně velké brambory (150 g) – uvařené a najemno nastrouhané

Postup:
1. Do pekárny dáme vodu, sůl, obě mouky, kmín, sušené droždí a uvařené nastrouhané brambory.
2. Zapneme základní program, 1000 g, kůrka střední.
3. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

Pozn:
Tento chléb je výborný jak čerstvě upečený, tak je výborný i druhý den.
Má výbornou chuť a ani druhý den se nedrobí.
Je to jeden z nejlepších chlebů, které jsme dělali a určitě se k němu budeme vracet Osvědčilo se nám sušené droždí zn. Saf-instant, zatím se nám podařil každý chléb.

.
A pak ještě mezi naše nejoblíbenější chleby patří tento:

PIVNÍ CHLÉB S BRAMBORAMI
Suroviny:
250 ml světlého piva (10°)
75 ml vlažné vody
1 lžička oleje
2 lžičky soli
340 g pšeničné mouky hladké
160 g žitné chlebové mouky (nebo pšeničné chlebové mouky)
2 lžičky kmínu
1 lžička sušených kvasnic
2 středně velké brambory (150 g) – ve slupce uvařené a najemno nastrouhané
5 polévkových lžic semínek – nemusí být

Postup:
1. Do pekárničky nalijeme pivo, vodu, olej, přidáme sůl, obě mouky, kmín, sušené kvasnice a uvařené nastrouhané brambory a zapneme program č. 1 Klasik – střední kůrka – velikost 1000 g.
2. Po zaznění prvního zvukového signálu (asi po 22 min) přidáme slunečnicová nebo sezamová či dýňová semínka (semínka nemusí být)
3. Upečený chléb vyklopíme z nádoby a necháme v utěrce na mřížce vychladnout.

Pozn:
Tento chleba má výbornou nasládlou chuť, čerstvě upečený má křupavou kůrku, je měkký i druhý a třetí den a nedrobí se jako jiné chleby; je to jeden z nejlepších chlebů - má výbornou chuť a měkkost pivního chleba a vláčnost bramborového chleba, takže nemá chybu :one:

Jinak spoustu receptů najdeš třeba zde:
http://bucifousek.webgarden.cz/domaci-pekarna-prehled-receptu/chleby.ht…
http://domacipekarny.dama.cz/recepty.php
http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb
Pa :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky