:-(((

04.12.2009

Ahojte holky,právě jsem byla s mamčou po krámech vybírat dárky k Vánocům,když mi volala sestřička od gynekologa,že mi vyšli pozitivně ty výsledky těch testů na vývojové vady.Hnedka jak jsem viděla její číslo bylo mě to jasný a pořádně jsem ani nemohla mluvit..měla jsem v krku knedlík a v očích slzy..a protože jsem nemohla ani mluvit,tak jsem se nezeptala jak velký riziko a na co přesně i když jsem na to myslela,stěží jsem řekla Nashle.Já vím,že to nemusí nic znamenat a kolikrát jsem tu utěšovala ostatní holky,ale když se to týká přímo vás a když jste zrovna v obodbí kdy vás rozbrečí i reklama..tak je to jiný a bulím tady,že nic nemůžu mít normálně.Chudák mamča vůbec nevěděla jak mě utěšit a co dělat,chtěla se se mnou vrátit domů,ale já chci být sama a vybrečet se.Ono to pak přejde a já budu doufat,že je to jen falešně pozitivní,ale stejně to budou nervy než budu vědět na 100% že je to ok.
Jak dlouho trvalo než vás(vy co vám taky vyšli špatně ty výsledky v 16tt) objednali a než jste se dozvěděli výsledky?
Předem děkuji za každou povzbudivou reakci.

Nemam diky bohu žadnou zkušenost,ale moc ti držim palečky Lidu,a sama vim každou holčinu utěšujeme,až když se to stane nam osobně tak jsme v pr...lce,akorat vim že v tom 16tt,často vysledky jsou hodně skreslene....Moje kamaradka měla taky špatne testy,ale ani na plodovku nešla,a ma zdraveho 9měsičniho klučinu....Hodně sily,štěsti....

Ahojky přesně vím jak se cítíš,já už s nikým nemluvím, kromě partnera od minulýho pátku, kdy mi vyšly špatně výsledky ve 12tt.Neboj o těch v 16tt říkaj že jsou strašně často pozitivní...Budu na tebe myslet já teď už jen čekám na výsledky, z odběru z placenty, přesně vím co cítíš ale musíš věřit tomu, že to bude dobré, ať si něco nepřivoláš.Držím palce

Děkuji moc holky za povzbuzující komentáře..už je mi líp..asi,že i miláček je se mnou doma a neustále mě utěšuje,že to bude v pořádku.Ale,i tak..to víte kámen ze srdce mi spadne až bude po všem a jen doufám,že to bude co nejdříve :a:

In reply to by Lidussinka

nejhorší bylo, když jsem si potom volala pro výsledky. a potom byly ještě druhé výsledky a pro ty jsem si musela jít osobně. až teprve tam mi spadl kámen ze srdce. ale stejně jsem byla nervózní, dokud jsem malýho nedržela v náručí. rozumím Ti a přeji, ať je miminko ok.

Ahoj, určitě bude vše v pořádku. Hlavně se nestresuj. Kup si něco krásného a rozmazluj se . Já jdu na ty testy v pondělí. Mějte se s mimískem krásně a nemysli na to :a:

Nevím přesně kolik ti je let,mi triple test ani neděli,od začátku jsem vedená na genetice na Motole. I když je mi 24,ale má zátěž genetickou,naštěstí bylo vše u nás Ok a nyní si to už začneme jen užívat...
Prý ty triple testy od 35let jsou z 60-70% nepřesné a bývají často milně pozitivní,na ty výsledky má vliv věk,tř. atopický exém,nějaké léky a určitě i jiné věci,je to strašně složité a myslím si,že dneska se maminky a těhulky zbytečně stresují a kolikrát i zbytečně,tak přeju hodně sil a dobré další výsledky. Jinak jsem zdravotní sestra a okolo znám mnoho lidí co nakonec byli šťastní a zdraví

nemám žádné zkušenosti, které by ti mohly pomoci, ale budu držet pěsti, abys byla jednou z těch mnoha falešně pozitivních :k:

Ajojky Lidusko me taky vysly pozitivne v 17tt...byla jsem z toho opravdu spatna a brecela jsem hooodne dlouho :( jenze je to tak ze tyhle testy vychazi pozitivne asi 2/3 maminkam tady....byla jsem potom na kontrolnim utz a zjistili ze je vsechno o.k......poradim ti jen jednu vec...nedelej si s tim tezkou hlavu...uvidis ze jste oba v poradku a je to jen plany poplach :) hlavne nestresuj to male miminko v tobe...nezaslouzi si to prece...nemysli na to a pockej si v klidu na dalsi kontrolu a testy :) uvidis ze potom se tomu jenom zasmejes tak jak ja ted :)...preju hodne stesticka a zdravicka vam oboum :)

:a: Ahoj Liduško.
Já věřím tomu, že budete oba dva v naprostém pořádku.
Jak už holky psaly, strašně často triple testy vychází falešně positivní.
Navíc jsem nedávno četla článek kde psali, že jedné starší mamince (35 let) vyšly testy positivní, dokonce ani ultrazvuk nebyl moc průkazný a na plodovku nešla, protže až 5% odebrání plodové vody končí potratem. Protože byla maminka věřící, tak si miminko nechala a ikdyž na ní všichni koukali skrz prsty, že si vědomě nechává postižené dítě, narodila se jí krásná zdravá holčička, která už má vystudovanou vysokou školu.
Takže hlavu vzhůru, žádný stres a věř, že bude vše dobré a ono bude :a:

Ahojky Lidusko, uvidis vse bude ok triple testy vychazi velice casto falesne pozitivne proto jsem fakt rada ze mam dneska za sebou screening uvidis ze se o nic nejedna a ze bude dobre, moooooc drzim palecky drz se a neplakej prcek bude zdravy jak rybicka :h: :k: :one:

nejsi v tom sama,nemusi to nic znamenat,a 100% to nebudes vedet nikdy
my mame maleho maroda,a byli sme na odberu choria a ten
dopadl spatne,tak sme sli na plodovku a ta dopadla dobre,maly ma 3,5mesice a ma se cile k svetu
:a:

Ahoj! Přidávám se k ostatním holkám : určo to bude OK. Měli by ty testy zrušit, když ví, že často vycházejí falešně, jsou z toho akorát stresy. Já taky čekám na výsledky, prý kdyby to bylo špatné, tak mi příjde dopis, tak chodím každý den do schránky úplně pos.aná, jestli tam neni pro me nějaký dopis ... hlavně na to nemysli a buď v klidu. PApa

:h: to bude dobré, neboj! Hlavně žádný planý poplach. Moc držím pěstičky. Krásný pohodový víkend a hezkou druhou adventní neděli! :a:

Lidunko to mě mrzí, že jsou výsledky špatné, ale pořád to ještě nemusí nic znamenat. Z plodovky se dozvíš víc a věřím, že bude vše v pořádku a budeš mít zdravé miminko. Budu moc držet pěsti.

Lidusko ahojky
já nevím, jak to je, ale tady všechny tvrdí, že nic není jisté, tak se vydýchej a snaž se myslet na samé pěkné věci - jaká to bude krása až toho mimíska budeš držet v náručí :-) vím, že se lehce radí, mi taky všichni říkají, hlavně se na neupínej :-) a moc to nepomáhá a občas se potřebuju vyplakat, když se vypláčeš určitě miminku neuškodíš, horší by bylo kdybys to držela v sobě, držím moooooooc pěstičky, aby všechno bylo v pořádku a věřím, že bude. Drž se a opatruj se!

já Tě chápu, ale tyhle testy vycházejí strašně často pozitivně, už jsem slyšela i názory, že by se neměly vůbec dělat... Bobečku neplač, napínáš se a ještě Ti rupne nějaká žilka a budeš špinit! Mysli na mimčo a buď statečná!!! :h: Když jsem krvácela, tak jsem si říkala, že prostě musím vydržet a nebrečet, ať to miminko tam může v klidu bojovat. A ho netrápím ještě já... Druhý den, když ze mě ta krev valila jsem už řvala jak tur, takže vím, jak Ti je... že to prostě nejde... ale Lidu, bude to dobrý, uvidíš, tak nevyšiluj. Kamarádka byla na plodovce 2x a 2x všecko dobrý! A těch případů je strašně moc, víš? :k:

In reply to by Andělína

Děkuji Andělínko..už jsem se v celku zklidnila..jen o tom nesmím začít mluvit..miláčkovi jsem se taky rozbrečela do telefonu..chudák v práci a já mu ještě nakládám..ale musím věřit,že to bude dobrý.Jen co už vím ted,že mě budou trápit ošklivý sny..vždy se mi vše promítá do snů..achjo kéž bych do Vánoc věděla co a jak.

Ahojky, sice nemám vlastní zkušenosti, ale z okolí vím, že to nemusí nic znamenet. Drž se naděje a držím palečky, ať ti příště řeknou jen dobré zprávy :dance: .

Lidu neboooj,přece víš,že ta krev není 100%.Určitě ti budou chtít odebrat plodovku a ta ti vyjde krásně uvidíš,já tomu věřím a ty musíš taky hlavně se zbatečně nestresuj škodí to miminku :n: Lidu,přece ti dělal tvůj Dr,to šíjové projasnění nebo ne?Určitě to bude v pořádku kočko moje ;)

In reply to by kesja

Ahoj Olí,já vím..mámi kamarádky dcera na plodovce taky byla a vše ok..ted už má doma 4měsíčního chlapečka a vyšlo jí to špatně,protože měla ovulku posunutou o deset dní..a já si taky myslím,že jsem ji měla později než v půlce cyklu.Jenže víš jak to,je..kdyžse tě to pak dotýká osobně..tak máš strach at chceš nebo ne.Já ani nevím Olí..vím,že mi brali krev nějak kolem toho 10tt a pak utz ve 12tt a vše bylo ok,ale asi ten screaning to nebyl.

Lidusko, to me mrzi, ze te takhle strasi...ja vim,ze to urcite bude v poradku,. neboj se...ale chapu, ze te to hodne vzalo, ani si neumim predstavit jak...neboj kote, vse dobre dopadne a za chvili se tomu budeme jen smat..mame te radi, opatruj se

ahojky,tak to je mi moc líto že tě to tak rozhodilo,to je jasné že máš strach,ale neboj,bude to v pořádku,vycházejí často falešně pozitivně,nic to ještě neznamená.....moje segra to měla taky tak,byla z toho hotová a nakonec má krásné zdravé miminko......to teď půjdeš na ten odběr plodové vody? uvidíš že to je planý poplach a miminko je zdravoučké,ty testy jsou na prd,akorát to maminky vyplaší a stresuje....ty jsi nebyla na screeningu?

Děkuji holky,že mě tak hezky uklidnujete..snažím se dát do klidu..ještě,že máme na víkend plán,že uděláme okna(teda miláček umyje) a budeme péct,tak to nějak uteče a v pondělí se dozvím více.A hned vám napíšu co a jak.Díky :k:

Neboj se,uvidíš,že to dobře dopadne.Mně vyšly ty testy taky blbě-vyšší AFP,to víš,že jsem taky brečela,když mi dr řekla,že si mě kvůli špatným výsledkům žádají přímo na genetice na podrobný genetickýUZ.Řekla mi to na konci 16.tt,3 týdny jsme čekali na ten UZ,chtěli ho až kolem 20.tt.Já měla vyšší AFP,prý to může ukazovat na rozštěp páteře,ale naštěstí se to nepotvrdilo.Já vím,že je to dost těžké,ale zkus se uklidnit,co tady holky píšou,tak to celkem často vychází blbě a je to pak v poho.Nestresuj se,kvůli miminku uvidíš,že i u tebe to dopadne dobře.Držím palečky :a:

Ahojky Lidu, to je mi moc líto... ale sama nejlp víš, že ty výsledky nemusí nic znamenat... Budu ti mooc držet palečky, aby výsledky dalších testů byly v naprostém pořádku... Musíš teď sebrat všechnu sílu a držet se, aby společně s tebou nebylo smutné i miminko... Opatruj se....

stalo se mi to uplně stejně. taky mi to zavolali a ať si příjdu další týden na utz. to bylo vše a já celý víkend probrečela. šla jsem na plodovku a vše ok. mám v postýlce už 4měsíčního kloučka. neboj.

Lidu já vím, že tady jsou každý slova marný, ale zkus se trošku uklidnit, protože dost velké procento tady těch výsledků vychází pozitivně :( bohužel..... mě třeba tady to vyšetření ani nedělali, prý budu klidnější..... a jsem za to ráda, když tu slyším, jak každé druhé holčině vychází pozitivně a pak se týdny nervuje, jestli je všechno ok...... neboooj, bude to ok, uvidíš, budu na vás moooooc myslet :h: :h: :h:

ahoj Lidus, tak přesně vím, jak se cítíš, zažila jsem to samý. Hrozně jsem to obrečela, jediné co mi bylo útěchou bylo to, že jsem byla ve 12. týdnu na NT+ screeningu, který byl naprosto v pořádku. Ale stejně mě to strašně rozhodilo. Moje doktorka mě poslala na genetiku, kde mě objednali asi do týdne. Tam ti všechno vysvětlí co a jak a samozřejmě nabídnou odběr plodovky. Protože to jediné může 100 % vyloučit nějakou vadu. Já jsem na plodovku nešla, protože jsem měla jen hodnotu hcg malinkato vyšší než je předepsaná hodnota. Teď už mám za sebou velký ultrazvuk, kde bylo vše v pořádku, takže věřím, že mimi je zdravé.
Věřím, že to bude u tebe naprosto stejné. Navíc triple vychází dost často falešně pozitivní, když je dělaný moc brzy.
Tak tfuj tfuj a drž se.
Tess
http://tessie156.mondozoo.com

Ahoj, tak to je mi líto, ale jak se říká, naděje umírá poslední, pořád je tu šance, že je miminko v pořádku. Bude to nějakou chvíli trvat, než se dozvíš výsledky (jak dlouho nevím přesně), ale pokus se myslet pozitivně, at mimčo necítí, jak jsi skleslá. Držím palce.

Prosím tě,nebreč!!!Nic to nemusí znamenat,víš jak bývají tyto testy falešně pozitivní.Taky nechápu,proč tohle říkají do telefonu.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka