jakse dělá segedýnský guláš?
Ahoj holky.Jak vaříte segedýnský guláš....? Chtěla bych ho zítra prubnout,ale nevím,jak na něj..... :+^*:
In reply to Ahoj holky.Tak sem dělala by Ja.Zandysek
jo jo segedín je vždycky lepší uleželý
stejně jak holky ale z masa dělám výpečky,nemám ráda tlustý dávám 1 sladký zelí a 1 kysaný a dělám to v troubě,jo a cibule hooodně
jééé.děkuji.Tak já to prubnu a uvidíme,jakej bude.Kdyžtak zítra nebo až v podělí písnu,jak se povedl.Tak ještě jednou moooooooc děkuji
500 g vepřového plecka, 3 cibule, špetka kmínu, kávová lžička mleté červené papriky, olej, sůl, mletý pepř, 500 g nakládaného zelí, 3 polévkové lžíce hladké mouky, smetana
Maso a cibuli opéct na oleji, přidat koření, potom zelí a když je to měkké rozmíchat mouku se smetanou a zahustit to.
Orestuješ cibulku,na to dáš na kostky maso,osolíš a opepříš,chvíli orestuješ,aby se zatáhlo,pak opaprikuješ a přidáš kysané zelí,já z něj slívám tu kyselou vodu,aby pak nebyl segedín tak kyselej,trošku podusím a pak přidám vodu.Vařím do změknutí masa,pak přidám šlehačku ke šlehání a po chvíli zahustím. :hu:
Ahoj holky.Tak sem dělala ten guláš už včera večer,abych měla dneska klid.a světe div se,povedl se.I manželovi chutnal.Prý skoro jak od babičky....... :qu: Ono to není tak tešký,jak sem si mylslela.Tak děkuji za receptíky.....A pěkný víkend