Jak zavařit domácí přesnídávku?
Holky,potřebuju rychlou radu-dnes se chystám dělat jablíčkovou přesnídávku,recept a postup všechno vím-jen nevím,jak správně zavařit (sterilovat) už hotovou přesnídávku ve skleničkách ? V hrnci musí být úplně ponořené ve vodě,nebo jen z části? A jak dlouho nejlépe? A nebudou o sebe sklenky cinkat a nemůžou se rozbít? Díky za rady :-)
ahoj, já to nechávala asi 15 nebo 20minut probublávat. vždycky jsem to nechala jenom na pár minut, ale pak jsem někde četla, že to musí být dýl, no a u miminka jsem nechtěla riskovat. nicméně mi vždyxky všechno oovoce vydrřelo bez ohledu na to, jak dlouho byly v hrnci. mám je z žásti ponořené, na dno dávám utěrku. po vyndání z vody je dám dnem vzhůru
přesnídávku hned horkou dávám do skleniček, do hrnce si naleju vodu aby byly smočené jen spodky skleniček, vařím asi 15 min. od 90°C stopuju čas, nechám vystoupat až ke 100 a hned stáhnu a držím na těch 90 po zbylý čas. Ještě nikdy se mi nezkazily.