Jak udělat příkrm?

09.03.2012

Ahoj děvčata,
prosim vás,chtěla bych malé uvařit mrkev a brokolici,každé zvlášt,ale nevim,jestli ji to mám osolit,nebo nějak dochutit.Kdo to děláte,jak to vaříte a co přidáváte?Děkuji moc a ještě,můžu to pak rozdělit na malé porce a dát do mrazáku,nebo se to dá nějak zavařit do skleniček?Díky moc všem a přeji pěkný sluníčkový den :one: :€s€: :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:
irena1111

můžeš to vařit klidně dohromady (já vařila na páře ale můžeš klidně i ve vodě) určitě to nesol a když to pak rozmixuješ tak si to můžeš i zamrazit nebo zavařit, já jsem si to rozmixované vždycky zamrazila v tvořítkách na led, pak jsme jen vyndavala kostičky zeleniny podle potřeby

přijde na to, jak je miminko staré, ale podle tvé otázky typuju, že s příkrmy teprve začínáte. Já se v té počáteční fázi inspirovala na www.kojeni.net Solit do roka určitě ne a ani potom není sůl nijak extra potřeba, ona je totiž přítomná ve spoustě potravin (třeba v pečivu), takže uměle ji přidávat do masozeleninových příkrmů je pro dětské ledviny zbytečně zatěžující. Pro lepší zužitkování vitamínů je dobrý přidat do příkrmu nějaký tuk, zpravidla se doporučuje troška olivového oleje. Tak od 10 měsíců jsem začala k dochucování používat koření jako je sušená petrželka, kmín nebo majoránka a taky jsem pro lepší chuť některých pokrmů začínala vaření tím, že jsem zeleninku krátce orestovala na másle a pak teprve zalila vodou, ale v tom půl roce, kdy se začíná, se jen zelenina povaří ve vodě. Přebytky jsem skladovala v mrazáku, z počátku jsem k porcování používala tvořítka na led, později, když už synek zbaštil větší porce, zamrazovala jsem do skleniček od příkrmů nebo plastových pixliček

In reply to by ha.nka

Souhlasím naprosto :a: Jakmiel jsem ozkoušela různé druhy zeleniny, tak jsem pak do velkého kastrolu naložily mrkev, petržel nebo pastiňák, cuketu, květák, brokolici, hrášek, červenou řepu (něco jsem určitě ještě zapomněla). Povařila jsem to, pak jsem trochu vody vylila a ten zbytek jsem bu´d rozmixovala ručním mixerem, nebo se to dá rozmačkat (krom té řepy, ta je dost tuhá) a pak jsem tu směs plnila do tvořítek na led, jakmile ztuhla, tak jsem to vyloupala do zipového pytlíku. Z toho hrnce jsem udělala třeba 4 pytlíky kostek a měla jsem to zhruba na 14 dnů. Stejně jsem pak vařila i kuřecí a krůtí maso. :a:

ahoj. uvaříš asi 10 min. ve vodě, rozmixuješ všechno i s tim vývarem, přidáš kapku oleje, to je všechno..nejlepší asi čerstvý, nebo já se zamrazováním zkušenost nějak nemám.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka