jak děláte vývary?
Holky, přiznám se, neumím dělat polévky - kromě bramboračky a tokových těch polévek, co tam stojí lžíce. Můžete mi poradit, jak děláte vývary pro děti? Můžu tam dát Podravku? Jaké maso na to používáte? Děkuju za rady...
In reply to Jo, ještě se zeptám jako by DenyPu
A co když to trochu vychladne - sebrat z vrchu trochu té mastnoty (udělá se tam takový škraloup) - já to tak někdy dělám.Je mi to líto ředit to,ale zředit to můžeš.
Ahoj! a co takhle bez podravky.
připravíš si zeleninu (mrkev,hrášek,kukuřici)podle chuti můžeš pětržel. celer. cibuli.do hrnce dáš drobet oleje a na tom orestuješ zeleninu to ti pustí štávu. tak že je to jako by jsi tam dala tu podravku. Akorát je to zdravější. naleješ tam vodu a přidáš maso .Podle toho samozdřejme jakou chceš. osolit mírně. Jakoubek za den toho moc nesní,ale tyhle polívky má rád. Můžeš to kombinovat z nudlema nebo nokama. noky: vajíčko a krupička. Smícháš a po malejch lžičkách dáš do vařeného vývaru. pak do polévky ještě přidáš rošlěhané vajíčko. Když to chceš jen z nudlemi tak po uvaření toho vývaru přidáš nudle a vaříš potřebnou dobu. nic na tom neni. jinak používám kuřecí nebo vepřové. to mam jistotu že to maso uvařim. A pokud nemáš papinák tak si nedělej hlavu. jen to povaříš déle. jinak kupujeme kosti. A to dá té polévce také dobroou chut.
tak doufám že jsem ti drobet pomohla.
Jo, ještě se zeptám jako debil :) :///: - já si udělala dnes vývar z hovězího - je toho na víc polévek pro malou. Je to ale dost mastné - já mám ráda takovou tu polévku s hodně oky :a\|: , ne tolik mastnou - až pak budu pak z toho vařit polévku - do vývaru dám zeleninu a to koření, stáhne se ta mastnota nebo to mám naředit vodou? Zase aby to nebylo moc vodový...Díkes :ww: :one: