jablečný mošt domácí
ahoj holky, prosím vás děláte doma některá jablečný mošt? Kdysi jsme ho ještě doma dělávali, ale už nevím co jsme do něj dávali, jen vím, že se nám často kazil. Máte některá dobrý recept jak na něj? Máme hodně jablek, nevíme co s nimi. Moc díky za rady
ve sklepě už máme hodně bedýnek a ještě budeme obírat - máme rádi i kompot se skořicí - vařívám v zimě často. Mošt moc chutná dětem, takto čerstvá šťáva má i plno vitamínů, tak jsem chtěla něco uchovat i na zimu, asi to zkusím do toho mrazáku, nechceme toho nějak přehnaně moc ...děkuji holky
Ahojky,naši sířili,60l soudek a mívali jsme doma 2 a vydržel do vánoc.Já dávám do mrazáku v petkách,tchýně je taky vaří a to mi nechutná,už není tak hustý......a hlavně ani sladký..... :a:
In reply to sterilovat při 80°C a pak by kattka61
my to nejdřív ve velkém hrnci sterilizujem a pak až stáčíme do lahví.. ještě mě napadá - nutno vyvařit víčka! ;)
My ho jen mrazíme. Nic do něj nedáváme navíc.