Kojení

Anonym (neověřeno)
05.05.2019

dobrý den mám otázku .....mému synovi jsou zítra 3 tydny a celou dobu jsem koupila jen že v týdnu mi malej začal ztrácet moje mléko tak jsem nasadila sunar ale u dětské doktorky jsme dostali vynadano že mám přejít nazpatek na kojeni ale syn od té doby nějakým je to sice jeden den ale bříško tvrdé nemá prdi normálně ale je nenasitnej co mám teď dělat mám strach aby se mu nacpali strava nebo něco jelikož při kojení mi kakal každou chvilku

13.04.2019

Ahoj maminky. Mam dcerku 3 mesice. Kojim a dokrmuji UM. Uz tyden mi nekakala. Jenom prdi. Zadne krouceni, ze by ji bolelo brisko, nic. Ale prijde mi to strasne dlouho, ze nekakala.
Prosim o nejakou radu. Dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:
Ja ja jani (neověřeno)

Ahoj, nas syn cca od 2mesicu kaka tak po 10dnech (ted mu bude 5mesicu). Je teda plne kojeny, ale uplne stejne jako pisete - zadne krouceni,boleni proste nic. Ji normalne, spi bez problemu. Vetsinou tak dva dny pred kakanim uz jakoby tlaci obcas pres den a taky hodne spi...
Vsude jsem se docetla, ze pokud normalne cura,ze je to ok, pry i 14dnu bez kakani je ok. Myslim, ze by to mohlo byt stejne i pokud jen dokrmujete.

02.07.2018

Ahoj holky, tak zase po dlouhé době píšu. Pořád se snažíme otěhotnět, už jsou to skoro tři roky. Tak nějak jsme to snažení ale zvolnili, necháváme to na přírodě. takže teď uvažuju i nad jinýma věcma a mezi těmi augmentace. Chtěla bych si nechat zvětšit prsa, jenom trochu a možná jenom vymodelovat, nevím co mi doporučí doktor. mám je trochu nesouměrné a docela mě to vadí. kamarádka byla v medicomu v Praze a hodně mi o tom vyprávěla... můj dotaz ale zní jak je to s kojením a s implantáty. Dočetla jsem se že byy to nemělo vadit spíš by mě ale zajímalo jak ty prsa pak po tom kojení vypadají, přece jen ty bez modelace se vytahají... zachovají si prsa po kojení svůj tvar? Díky za zkušenosti :)

Kliknutím vložíte smajlíky:
Betttsy (neověřeno)

Ahojte, tak jsem si to nakonec po troše googlení našla sama,prý po modelaci prsou nebude problém kojit, takže jsem v klidu :)

01.03.2018

Ahoj holky, jdu si po dlouhé dobe pro radu. V utery jsem byla na pohotovosti kvuli pocinajicimu zanetu v prsu. Mela jsem vys. horecku 38,5 vse me bolelo a prs jsem mela cerveny a tvrdy a nedalo se na to sahnout jak to bolelo. Dostala jsem antb. Zinnat 500 po 12 hod. Vse ustoupilo ale zustala mi tam mala tvrda boulicka. Neboli, jen je tam neprijemna. Nevite co by to mohlo byt a za jak dlouho to asi vse odezni? Moc dekuji

Kliknutím vložíte smajlíky:
09.12.2013

holky nevíte, jestli mi může ortoped dát obstřik do zápěstí, když plně kojim? Na netu píšou někde, že jo, někde zase že ne :00: a sestra říkala, že se domluvim s doktorem, že se třeba na den vynechá kojení :(

Kliknutím vložíte smajlíky:

já byla na obstřiku s bederkou, když byl dcerce měsíc, akorát jedno kojení jsem musela nahradit UM (svoje jsem odsříkala a vylila) pak už jsem zase normálně kojila.

In reply to by zzuzana

oni jsou různé léky na ty obstřiky, na mě taky zkusili, že nesmím kojit vůbec, když jsem řekla, že to nejde, tak mi řekli, že nesmím kojit 12 hodin no a když jsem řekla, že to nedám, tak našli ještě něco jiného a řekli, že stačí vynechat jedno kojení. Člověk se prostě nesmí nechat odbýt prvním nápadem doktora ;)

můžeš kojit, žádné kojení není potřeba vynechávat, i kdyby ti dr. řekl, že nesmíš - to oni tak v oblibě říkají, když sami nevědí. Obstřik u kojení není problém :)

07.02.2013

Ahojky holky, všichni kolem mě davají dětem nějaké ty vitamínky, ať už marťánky nebo ty gumové, jedna mamina dává ratolestem pokračovací mléko ráno a odpoledné, je tam taky slušná dávka vitamínů a nejeví se to tedy až tak uměle. Myslíte, že pokud to dítě dobrovolně pije - 3 roky staré - je možné to považovat taky za určitou formu podávání vitamínů?A již nedávat ty ve formě tabletek, sirupů a tak?Snad jsem se dobře zeptala, jsem se do toho nějak zamotala :///: .Prostě dá se říct, že pokračovací mléko je taky multivitamín?dík za info :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:

no nevím mě právě to um přijde dobrý že má hodně vitaminů tež byhc ho dávala dlouho kuli těm vitaminum, ale ono je taky dost tučný a malá má dost kil takže jí můžu dávat už maximálě polotučný mlíko...takže to doháníme martánkama, vibovitem apod...

já nedávám žádný umělý vitamíny ani pokračovací mlíka... kojila jsem oba do 2 let, od té doby pijí normální mlíko, jedí zeleninové polévky, ovoce... nebývají nemocní...

já nedávám žádné vitamíny-on je teda hodně zeleninovej a ovocnej a marodí naprosto minimálně :) a když už tak max. jednodenní viroza nebo rýma,ATB ještě neměl-bylo mu 3,5 roku.Kojit jsem přestala ve 26 měsících,od té doby žádné umělé mléko nedostal a umělé vitamíny už nedávám vůbec,myslím,že je to jen reklamní tah na tahání dalších peněz :( když už tak spíš něco přírodního jako třeba rakytník nebo nějaké bylinky,ale rozhodně ne "vitamíny" typu marťánků,vibovitů a podobně.To jsou podle mě jen předražené bonbony :00:

Ahojte! Tak jsem se tesila, ze druhou dcerku budu kojit, ale nevim, jestli mi to za to stalo, je z ni silenej zavislacek na me! Pul roku jsem se nevyspala, protoze chtela dudlat, ale samozrejme ne dudlik! Ted v 8mi mesicich je na me silene zavisla, chce byt porad u me a kdyz ne, tak jenom rve, nedokaze se vubec zabavit sama, bojim se, ze to bude jenom horsi, tesim se az zacne lezt a ze se snad zabavi konecne sama, ale nevim nevim... Mladsi dcerku (nyni 3 roky) jsem vubec nekojila a byla uplne v pohode, spinkala krasne od narozeni a nadherne si sama vyhrala, mohla byt s kymkoliv, nepotrebovala nutne me! Achjo, jsem z toho uz unavena, vim, ze jednou na to budu asi vzpominat rada, ze jsem ji mela porad u sebe, ale ja potrebuju uklidit, uvarit a mit taky trochu casu pro sebe... jak to mate vy, a zlepsi se to az zacne lezt??? Dekuju kdo to docetl az sem... pa :dance:

Kliknutím vložíte smajlíky:

není to o kojení... :D
malá je právě v období separační úzkosti - to jsou všechny děti závislé na maminkách... ala hlavně je to o osobnosti dítěte...
já mám oba syny kojené - první 2 roky - druhému je 16 měsíců a kojí se dosud... první je na mě závislý ještě dnes... druhému jsem úplně ukradená - ten mě potřebuje jen na to kojo :D a to ještě, když nejsem po ruce, tak si ho klidně nechá ujít...

Tak já myslím že všechny tyhle malé děti sou dost fixované na matku,ale je fakt že malej má 22 měsíců a furtkojím a beze mě si ani neprdne :D

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

na spánek jo,na mamánkovství ne :) každopádně znám i děti na UM,.co se klidněš do tří let na UM budili,není to o kojení,alew o tom,na co si dítě naučíš :) je jasné,že ty co jsou na UM,tak se spíš v noci odstaví od jídla,poněvadž maminky budou určitě méně ochotněji vstávat a připravovat UM než ty,které akorát vezmou z postýlky,dají prso a za deset minut nakojené zase vrátí zpátky :)

to že na toto má vliv kojení jsem neslyšela.Malá byla plně na UM od 2týdnů a mamánek to byl hroznej i tak :-D Sice tedy v noci spala krásně,ale jinak hlavně v tom věku co jste vy chtěla jen mě.Mamánkovala asi do necelých 2 let ,teď vede spíš taťka když je doma.

Přijde mi to dost divné, házet to na kojení. Mou první dceru jsem kojila do roka a od malička sama spí bez nějakého uspávání celou noc. Hned po 6ti nedělí spala od 8 do 4 do rána a pak se to prodlužovalo a prodlužovalo.
Dokázala si vyhrát sama. Teď jí sou 3 roky a ve školce je spokojená až se mi po tom někdy stýská, že jsme byly spolu doma, tak si to vynahrazujeme aspoň odpoledne a často si ji beru po obědě.
Druhou dceru jsme donesli z porodnice s tím, že jsem jí krmila přes stříkačku a až kolem 5 týdnu se nám podařilo plně kojit a ty první týdny byly krušnější. Až jak jsme začali plně kojit, tak začínala usínat sama a teď bude mít za týden 3 měsíce a usíná úplně sama v postýlce kolem 8 hodiny a budí se mi kolem půl 5 a to se jen nakojí a do 15 minut včetně kojení zase spí.
Takže dle mého je to jen a jen na povaze dítěte a ne na kojení. Ikdyž si myslím, že kojením se teda také tvoří pouto mezi matkou a dítětem, vždy se u kojení k sobě tulíme a je to taková naše chvilka :h: kojím moc ráda, ikdyž to bylo teda hodně náročné se rozkojit a nějaké problémy byly i pak, ale jsem za to nesmírně ráda a ty probdělé noci u odsávačky za to stály.

Odběr kategorie Kojení

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka