Domácí přesnídávka

15.10.2009

Ahojte holky!
Právě se chystám malé udělat na zimu domácí přesnídávky, tak se chci raději ještě zeptat, jak jste je dělaly vy? Jo a ještě ..... nevíte, jak dlouho po zavaření asi vydrží? Děkuji moc za rady a zkušenosti. To víte začínám :-)

Kliknutím vložíte smajlíky:

taky se na to chystám,ale moc se mi do toho nechce. A taky se tě chci zeptat od kud jsi? Sem si všimla, že jsi rodila v Přerově, já taky 4.1.

Tak jsem se také do toho pustila.První várka byla jablečno-hrušková.Dělala jsem to z 1,5 kg ovoce a dala jen 1 puding,tak je to trošku řidší.Ale myslím,že to bude dobrý.Včera večer jsem také udělala meruňkovou. Měla jsem na mražáku z léta rozmačkané meruňky, tak jsem z toho nadělala přesnídávečky. Vypadají dobře.Tak jen doufám,že budou dobré. No trošku mě mrzí, že jsem neměla všechny skleničky jen ty menší a musela to dělat i do trošku větších, které bude mít prďolka na 2x. Ale snad to nevadí, když to otevřu a sníme půlku a druhou necháme v lednici. Co myslíte?

In reply to by Ruza

Ahojky, jsem ráda, že jsem našla receptík na přesnídávku, taky se na to chystám, páč máme plnou zahradu jablek. Dneska jsem zavařovala malé mošt a zítra se vrhnu na přesnídávky.

In reply to by Ruza

Tak my nejdřív jabka našrotujem a pak v takovém velkém odšťavňovači vymačkáme čirý mošt. Pak převařím a přes cedníček slívám do lahví až po vrch, zašroubuju a dnem vzhůru nechát vychladit. Používám láhve co mám ze šťáviček pro malou z Kaufu (nějaké Bio ovocné šťávy). Co se týká toho odšťavení, tak v klasickém odšťavňovači se to dá taky, ale nikdy to z něj není tak průzračné jak z moštéru. No, ale i tak to dělám, když mám hodně ovoce, co zbyde.

Ahojky,já dělávám mixy.Základ jablíčka - cca 10 kilo (vařím zhruba 20 minut),do části přidám piškoty,do části vařené jahody,do části vařené hrušky,rozmixuju,dám do skleniček,zavařím cca 20 minut,zkontroluju,jestli se dá promáčknout víčko,jestli některé jo,tak dávám automaticky do lednice pro manžela,který je na to zatížený a ostatní do komory.

Ahoj, připravím podobně jako white-tie, akorát dám jen trošku vody, bo jabka při vaření hodně spustí štávy.
Vždy dávám jabka (jsou levná) a k tomu něco (hrušky,švestky nebo broskve atd. v poměru jak ti bude vyhovovat).Nevařím akorát moc dlouho kvůli vitamínům, stačí tak max10 minut. Záleží na jaké kousky si to už pokrájíš do hrnce.
Pokud je to kyselé jako čert, tak můžeš na neutralizaci dát hroznový nebo nějaký ovocný cukr, ale já zatím dávala jen trochu do těch švestek - dostali jsme kyselý. Pak rozmixuji a dám do skleniček, ale nezavařuji.Dám do mrazáku jako masozel.příkrmy a nechám rozmrazit pak ve vodní lázni nebo vytáhnu před tak nějak aby se to rozmrazilo :a:
Dneska jsem dělala ze 4 velkých jablek a 3 broskví, mám 8 velkých skleniček.Jedna mě vyšla na 5,40 Kč :one:

No jste zlatý!!!Děkuji moc za rady a receptíky. Ještě musím sehnat několik skleniček od těch malých tatarek a o víkendu se do toho pustím. Potom dám vědět!papa
p.s. před chvílí jsme s malou přišly z plavání kojenců a jsem myslím více unavená než malá :-)

Ahojky, nám udělala přesnídávky babička- jak netuším :n: Ale mě by spíš zajímalo, od kdy je můžu dávat? Kupované jsou od ukončeného 4. měsíce, takže je můžu dávat taky tak? Nebo dýl?

my jsme dělali domácí přesnídávku a vycházelo 3kg ovoce, svařit s 1,5l vody a cukr podle sladkosti ovoce, třeba u hrušek jsme dávali míň u jablek víc. Když to rozvaříš tak do toho přvmíchat 3 van pudinky rozmíchané ve vode a provařit, pak rozmixovat nalít do skleniček a otočit vzhůru nohama, ono se to zavaří a pak to vydrží docela dlouho. My jsme zavářeli v červenci a máme je výborný a jako když je najdeš, ale je lepší do nich přidat jablka, třeby 2kg hrušek a 1kg jablek.

Ahojky, já jsem si dělala přsnídávky loni a to tak, že jsem jen oloupala ovoce (jabka, hrušky, záleží jak chceš), rozvařila s vodou podle potřeby a pak ještě rozmixovala. Nakonec jsem je 15 minut zavařovala. Přidává se třeba i pudink nebo cukr, ale to jsem nedělala, to bych je mohla kupovat, že jo. Začali jsme je papat v srpnu a i teď jsou pořád v pohodě, takže minimálně rok vydrží. Malýmu moc chutnají, takže je budu taky co nevidět dělat znovu :)

No nevím jestli jsou lepší domácí nebo kupované.Dnes jsou tak přísné normi,že si nemůžou dovolit dělat špatné produkty.Myslím,že je to více hlidané.S domácí přesnídávkou bych se asi nedělala,ale kdybych neměla peněz na zbyt a spostu ovoce,také bych do toho šla.Takže přeji příjemné zavařování.

Ráda bych ti poradila ,ale nemám zkušenost :-( ale je to určitě lepší než ty kupované :-)

In reply to by Avani

Ahojky holky, s přesnídávkama zatím nemám zkušenost, ale určitě se taky do nějaké z uvedených postupů brzo pustím. Sice teprve miminko s manžílkem čekáme, ale aspoň budem mít něco vyzkoušené. Moc děkuji za všechny rady a typy :-) Jen bylo někde výše napsané, že zavařené přesnídávky vydrží déle jak zamražené, to je kvůli vitamínkům nebo proč?? :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka