Cvičení

Obrázek uživatele anetka1405
Cvičení
Cvičení
Cvičení
Cvičení
Cvičení
Cvičení

cvicim aerobik v kombinaci se sklapovackama a za tyden dole sice jen 500g ale pres břicho 10cm dole poznate rozdil holky Smile 

, tak jsme zapadali sněhem Smile a Terezka je sladěna do soviček Smile jinak si nošení užívám hlavně kdyz mi tak usne Smile

Kdo taky cvičí holky???

Komentáře

Obrázek uživatele femme.fatale

Ahoj, tak jak to jde? Smile

Obrázek uživatele anetka1405

Ahojky ale jo jde to no stravu jsem upravila a cvicim stridme a hodne chodime prochazky Smile jak je slunicko citim se lepe Smile

Obrázek uživatele femme.fatale

A ještě k tomu stravování (jen to dám jako nový komentář, dole se mi v tom blbě orientuje) mě napadla častá chyba - jídelnček je většinou třeba změnit a překopat, ne jen vynechat "nevhodné potraviny" - to se často děje a člověk má pak jednostranou stravu chudou na živiny Wink

Obrázek uživatele anetka1405

Jo to bude asi chyba no...

Obrázek uživatele femme.fatale

Ale zase to jsou věci, které jdou vcelku lehce změnit SmileWink

O poměrech makroživin (cukry, tuky bílkoviny) se dočteš různě na internetu, stačí pohledat, takže o tom psát nebudu, ale zkusím to nějak stručně, nač si dát pozor. A vemu to čistě podle sebe, nejsou to univerzální rady, takhle to mám já a vyhovuje mi to.

Nejdřív si hlídej, co vůbec kupujueš. Snaž se nevařit z polotovarů, ale vař z původních surovin. Říká se, že když má potravina ve složení víc než 5 surovin, nekupuj to.

Takže klasika - ovoce, zelenina - kupuju zejména českou sezonní, tj. v zimě žádný rajčata a okurky, jen mrkev, zelí, jablka, atp... ale sem tam vemu citrusy, banány, ted není českej květák nebo brokolice, tak vemu i to, ale snažím se, aby hlavní část těchto produktů byla místní.

Pak luštěniny (hrách, různé druhy čočky, fazolí, cizrna), obilniny (vločky, kroupy, bulgur....), těstoviny (i ty se různí množstvím bílkovin, stačí porovnat pár balíčků a ani není třeba kupovat ty nejdražší z celýho krámu), rýže - nejen bílá, dnes je dostupných plno jiných druhů Smile

Pečivo už tu bylo - ideální je péct doma, ale to ne vždy jde. Pak je nejlepší sehnat si kváskový chléb, většina všelijakých bulek a housek a baget jsou jen finty na zákazníky. Ale taky jak tu padlo - pečivo nejíst denně jako hlavní část chodu, ber ho jako přílohu k polévce, salátům, nebo i namazaný, proč ne, ale ne denně.

Maso - maso opravdu maso, žádný uzeniny, max. tu kvalitní šunku. A není třeba ho jíst denně a ani není třeba ho jíst obří kusy. A strřídat druhy a pokud to jde, kupovat kvalitní, nejlíp - když ne bio (to neberu ani já, nedám za kuře 500,-) - u řezníka.

A pak ořechy, semena, sušené ovoce - jako doplněk. Ořechy jsou tučné, i semena, tak jen na zobnutí, do salátu, kaše, buchty....ale nejíst po hrstech s tím, že je to přece zdravý.

Co třeba ještě mám doma já, je zásoba kvalitních za studena lisovaných olejů - ted tam mám, olivový, řepkový, slunečnicový, sezamový, lněný a kokosový. Ale těch máme větší spotřebu v létě, kdy si je lijeme naa zeleninové saláty. 

A co nekuovat? Vůbec nekupuj sušenky, oplatky, bonbony, čokolády - když je nebudeš mít doma, nesníš je. A pro děti na tom taky není nic dobrýho. Když, tak dobrou kvalitní hodně-kakaovou čokoládu (a nesníst ji na posezení). Naše děti třeba mlsají ořechy, sušené i čerstvé ovoce, doma pečené buchty. A když jim někdo dá oplatku, nezhroutím se, ale já to nekupuju. Nekupuj ani margaríny, vem kvalitní máslo. Nekupuj barevné jogurty, vem bílý a přidej do něj marmeládu. Nekupuj v krámě buchty a koláče, upeč si vlastní. A nepij sladké vody, ale obyčejnou čistou vodu nebo neslazené kvalitní čaje.

A jeslti máš chuť, jednou za čas si dopřej, co máš ráda, jedna zmrzlina / oplatka / chipsy sem tam (ale ne denně ani obden) nic nezkazí, když ten základ bude dobrý Smile

 

Obrázek uživatele anetka1405

Tak asi takhle Biggrin pect pecu doma hlavnr jak pecivo tak buchty apod.pecivo koupim kdxz nestiham napriklad. Jinak zeleninu teda jim hodne okurky rajcata no pak banany kupuju hlavne starší dceři a jablka. V lete je to jednoduší mame domaci jahody,rybiz,jablka,svestky i angrešt. Jinak maso mam domaci taky od taty mam vepřové a pak kruti primo z bio farmy zase od mamky. Obcas koupim kureci ale moc ne neverim tomu. Ořechy moc nejime to je pravda to zkusim  doplnit.varim jen na slunecnicovem protoze ostatni mi smrdi jako repkovy nebo olivovy tak to nevim jak jinal nahradot mozna tim kokosovym. Neco o zom nactu jeste. Susenkx doma mame ale ty sporada chlap hlavně ty ja moc nemusim zase. Doma pak mame hodne musli taky ty mame radi. A vody kupujeme jen neochuceny neperlivy Smile jen obcas si koupim jako zpestreny perlivou Biggrin  pak jime hodně ryzí tu mame rádi a testoviny obcas. Pak mame radi kuskus a chci zkusit bulgur a trochu obohatit jídelníček jeste timhle ale jinak si myslim ze to stravovani neni tak strasny spis jde o to pecivo nejspis no Sad

Obrázek uživatele lucininenka

jako základ super Jednička můžu se zeptat,kde sháníš ty panenské oleje?Hlavně teda ten řepkový a slunečnicový?Olivový mají v každém krámu,ale ten řepkový se třeba nedá vůbec sehnat Sad máš zkušenosti i s jinými tuky a oleji-jako sezamový,arašídový,kokosový( a snad i rýžový jsem viděla) a podobně?Jako jestli má smysl za to dávat ty pálky a nebo je to zas jen reklamní tah?Jinak co se týče třeba zeleniny u nás,tak tu já jedu ve velkém i v zimě-pravdou je,že si častěji dělám tepelně upravenou,což třeba v létě skoro ne (když nepočítám tu na grilu) a ovoce také,je pravdou,že třeba citrusy miluju-grepy,kiwi,pomeranče do ovesných kaší-mňam Sluníčko toho se nevzdám... a ořechy,ty bych taky jedla,ale ta cena Sad navíc je miluju,takže když je mám doma,tak jsem schopná jich sešrotit celý balíček,tudíž mě vyjde líp,když je vůbec nekoupím ROFL

Obrázek uživatele femme.fatale

Oleje kupuju ve zdravé výživě, my tu máme ve městě (jsme malý město, takže cenrum přejdeš za deset minut tam i zpět Biggrin ) čtyři obchůdky, takže výběr je vcelku veliký. Mám dvě oblíbené a tam seženu snad všechno. Z těch olejů třeba kokosový mám doma stále, používám ho na pečení, na smažení palačinek a někdy i pod zeleninu nebo maso do nějakých orientálnějších jídel, on má dost výraznou chuť, takže se nehodí všude. Prodává se teda i bez vůně a chuti, ale to na mě působí podezřele, kdovíjak to odstraňují Biggrin Ony ty oleje mají dost výraznou chuť všechny, takže třeba slunečnicoý fakt chutná po těch semínkách Smile Řepkový i sezamový jsou dost výrazné a mně tak úplně nechutnají. Pak jsme ještě zkoušela lněný a konopný - ty jsou jemné. Další jsem zatím nezkoušela, přijdou mi dost drahé... A třeba ty oleje používám nejen v kuchyni, olivovým se odličuju a dělám si z něj zábal na vlasy, kokosový použíám, když mám pocit, že se mi rozbíhá nějaký gynekologický zánět, zkrátka na svědění, 2x denně namažu a dobrý. A oleje - to už pleťové (Saloos, Manufaktura) používám i na pleť místo krémů.

Ještě s těmi oleji mě napadlo srovnání i cukrů. Dlouho jsem si říkala, že používám třtinový a ten je přece lepší, zdravější (a dražší, že). Pak jsem ale četla různé články, z nichž mi vyplynulo, že to nepatrné množství positivních minerálních látek, je stejně přebito tím, že je to pořád cukr. Pak jsem byla i na přednášce Margit Slimákové a ptala jsem se jí na to a v podstatě mi řekla to samé - je to pořád cukr, pokud mám peníze, mám si kupovat třeba kokosový, ale není zdravěší, je to pořád cukr. Nejlepší je ho prostě celkově omezit. Občas jsem koupila i různé ty sirupy - javorový, agávový, ale říkám, že je to jen předražený, ale přitom pořád sladký. Tak jsem se vrátila k řepnému cukru a kombinuju ho i s tím třtinovým a dávám většinou míň, než je v receptech....ale vlastně jinam než do buchet ho nedávám, co chodím do práce už ani tolik nepeču, pití si nesladím, ani dětem - jen med do čaje občas....

Ořechy taky kupuju jen občas a dávkuju je opatrně, páč nejen já, ale u nás by je doslova sežraly děti Smile Když dám na misku, tak chodí tak dlouho, než tam nic nezbyde Smile 

A k té zelenině, tu už dva roky kupuju hlavně tu sezónní, nějak té dovezené paprice a rajčatům nevěřím. Ale třeba mrkve sníme kilo týdně, o jablkách nemluvě. Ale těším se na léto, až budu chodit na trh, ke svým dvěma pánům, kterým věřím, pro papriky, okurky, meruňky.... až si vypěstuju na našem pididvorku aspoň rajčata Smile

Obrázek uživatele lucininenka

no s tím cukrem je to jasný,ono je to vlastně úplně jedno,čím si isladíš,furt je to prostě sacharid Smile mě třeba ten tmavý cukr chutná víc,takže tam,kde je hodně cítit beru ten (slazení tvarohů,pudinků,ovoce,zmrzlin,domácích limonád),tam kde je to jedno (buchty a podobně) beru normálně bílý... jinak teda sladím hodně medem (různé kaše,bílé jogurty),ale zase třeba do buchet je mi ho líto,přeci jen to není levná záležitost,takže pokuď nemám vysloveně recept,kde je potřeba,tak ho nedávám... obecně do buchet dávám o půlku cukru méně,všechny jsou příšerně přeslazené,takže tam to vůbec nevadí.Já teda peču,většinou na návštěvu nebo oslavy všeho druhu,takže tak 1x týdně tady ten plech mám Smile ale oni to stejně sešrotují během dne,takže zas takové pokušení to není,spíš mám co dělat,aby na mě zbylo Smile Co se týče těch olejů-já mám nejraději právě řepkový,je takový univerzální,přeci jen na to vaření se hodí nejvíc a dá se normálně použít i do saláítu,když není co jiného po ruce.Slunečnicový moc ráda nemám-tak nějak vlastně nevím na co je,když se na něm prakticky vařit nemá a ten panenský se mi nepodařilo vůbec sehnat... O tom kokosovém jsem právě slyšela,že není o nic vhodnější než palmový (když teda opomenem vliv na přírodu),pokuď je rafinovaný a pokuď je panenský,tak je zase problém,že ten je právě hodně cítit po tom kokosu,takže není vhodný všude... právě jsem slyšela,že je dlako vhodnější na kosmetiku,tam je prý báječný Smile A konopný?Nesmrdí to moc?já tady mám nějakou domácí konopnou mast (je to teda z té rostliny,ne ze semínek) a ta smrdí,že se to nedá čmuchat Smile A na jakém oleji vaříš?

s ořechy je to koukám to samé,u nás taky by se sežraly hned Smile takže,když si je koupím,většinou si je dobře schovám Smile S tou zeleninou-no taky tomu asi zas tolik nevěřím,ale pokuď mi to chutná,tak si koupím (miluju třeba kapie a ty jsou dobré i v zimě,rajský teda moc ne),ale je pravda,že tak nějak přirozeně (asi i ovlivněná cenou) házím do košíku právě spíš mrkev,kedlubny,řepu a zelí než ty rajský a okurky.Miluju teda kyselý zelí,okurky i řepu,obecně mám sterilovanou zeleninu ráda,i když je mi jasný,že zas až tak zdravý to nebude Smile

Obrázek uživatele femme.fatale

Na vaření používám hlavně olivový nebo ten kokosový, případně máslo a výjimečně sádlo. 

Slunečnicový dávám do salátů. Ale my jíme saláty dost, teď třeba luštěninové, s bulgurem, quinoou, takže ho nakonec naleju tam. Ale pravda je, že v létě to mizí po litrech, protože zeleninové saláty jíme celý rodina velmi často a tam se uplatní ve velkým. Teď v zimě je ta spotřeba daleko menší

Ten konopný je ze semínek a mně chutnal, ale to je strašně individuální, páč muži nechutnal, ale on má zase rád ten řepkový a ten já nemusím Wink

Jinak s těma buchtama, ty recepty jsou fakt děsně přeslazený...kolikrát dáš půli uedenýho cukru a stále je to sladký jak prase! Ten třtinový taky dávám tam, kde ta chuď vynikne, ale teřba zase kaše nebo jogurty nesladím. Jo a dobrej je domácí vanilkový cukr - do sklenice nasypu normálně cukr krupici a zapíchám tam vanilkové lusky, mám tam jen ty vybrané, jejichž semínka jsem použila v nějakém receptu (zpravidla pečení) a je výborný!

Obrázek uživatele lucininenka

jo jo,vanilkový dělám taky-hlavně teda na Vánoce na rohlíčky a jiné cukroví Wink  já sobě si taky jogurty ani tvarohy nesladím a když už,tak medem,ale děti mají rády takové t slazené tvarohy a jogurtový poháry s ovocem,tak tam to přislazuju,protož je to na ně kyselý:) a med moc nemusí... nojo,ale máslo se přepaluje (nedělám přepuštěný),sádlo nějak nemusím a tu cibulku musím na něčem osmahnout,takže tam právě dávám ten klasický řepkový,když slunečnicový memí vhodný,jak jsem se dočetla... a olivovýteda na vařená bereš nějaký upravený?Tam přece neiješ ten panenský,ne?Do salátů dávám oliváč,nám naštěstí nikmu nevadí,i když některé jsou teda fest nasmrděné Smile ale my milujem  i olivy,takže nám anity navoněné zas tolik neva Smile

Obrázek uživatele femme.fatale

U nás zase med nemám ráda já, můj děda byl včelař, měli jsme domácí med, ale nikdy jsem mu nepřišla na chuť, snesu ho max. v čaji nebo v perníčkách. Zato děti ho můžou, hlavně starší dcera (6), ta by ho jedla klidně po lžících Smile

Máslo si někdy přepustím, ale taky často ne. Víš co, já klasicky nesmažím, třeba na másle udělám základ na polívku, omáčku, ale jen tak zlehka, takže se nepálí. Stejně tak když dělám nějkou majdu na těstoviny třeba, nebo něco, kde do základu orestuju cibuli, zeleninu, tak to dělám na olivovým - a používám teda panenský, Stačí jen lžíce, max dvě. Vůbec nekupuju ty supermarketové oleje v plasových lahvích, fakt jen namuálně lisované, které bývají ve skleněných tmaých lahvích. Jediné, co klasicky smažím ve vrstvě tuku - tam dávám sádlo - jsou koblížky, které dělám jednou za rok v únoru Smile Letos jsem ještě nedělala, ted se na ně někdy chystám.

Obrázek uživatele lucininenka

no to jo,ale ten panenský by se právě neměl dávat ani na ty základy,ne?Přeci jen je tam ta teplota vysoká,než se to zalije vodou... já smažím taky vyjímečně,řízky tam na oslavy nebo Vánoce,hranolky peču v troubě,ale třeba takový masový plátky (dělávám minutky z kuřecích prsou nebo z vepřové kýty),palačinky atd. ty samozřejmě smažím,sice ne ve vrstvě,ale přeci jen na másle se to dělat nedá Sad a z toho oliváče nemám dobrý pocit,protože ten se fakt přepálí a je to humus Sad no takže zůstanu u řepkového a zkusím sehnat nějaké ty panenské jiné než olivové Wink jo a ještě,když děláš buchtu a je tam olej,tak tam dáváš jaký?

Obrázek uživatele femme.fatale

Ten olivový má docela vysoký bod zakouření, myslím 170° C. A kokosový myslím dokonce 200° C. Pak taky avokádový má hodně, ale ten jsem nikdy nekoupila. Já si pořád myslím, že lepší ten kvalitní olej než nějakej kdovíjakej Smile ... tak jsem koukala do knížky (Bioabecedář Hanky Zemanové), u olivového se bod zakouření uvádí mezi 170° a 210° C, řepkový 170° C. Ty rafinované asi budou schopné vyšších teplot, otázkou je, jeslti je to plus. Když pominu nehody, tak se mi fakt nikdy nepřepálil (ani máslo), aby měl zkaženou chuť Wink

Když je olej potřeba do buchty, dávám kokosový, případně máslo. Jednou jsem zkusila i olivový a bylo to....no....řekněme zvláštní Biggrin

Obrázek uživatele lucininenka

tak máslo do buchet nedávám,to je strašně tučný Sad a mě to nechutná,máslo dávám pouze do krémů,které se nepečou Smile právě,že s tím olivovým je problém,to do buchty prostě nedám,takže zůstanu u svého řepkového Smile No a právě,kolik stupňů má rozpálený olej?A teď babo raď Lol jako mě se taky nepřepálil jako klasicky,ale kdo ví,zda se tam při tom smahnutí prostě nedělá něco,co sami nevíme,když vlastně ty oleje na to nejsou stavěné Ne je to plus určitě u to smažení,ale právě,co už brát jako smažení?Smažení řízků xx minut nebo i osmahnutí cibulky na základ?Nebo nudlí,plátku masa,palačinky atd. Smile

Obrázek uživatele femme.fatale

tak tučný to bude stejně, vlastně míň, ne...když máslo má 82% tuku a olej je 100% tuk Biggrin Ale tak to asi bude o pocitu. Pravda je, že buchty, kam se dává olej, moc nepeču Smile 

No právě, možná někdy líp nevědět. Sice v receptech často píšou olivový olej, ale nikdy jsem nad tím až tak hluboce neuvažovala. Asi by se to dalo dohledat, kolik má stupňů při smažení....ale to se mi nechce Smile

Obrázek uživatele lucininenka

Lol s tím máslem máš pravdu,ale tak zase ty rostlinné oleje mají lepší složení,co se týče těch mastných kyselin než to máslo Smile mě kterákoliv buchta s máslem přijde tučnější než s olejem Smile ale asi je to i o tom pocitu Wink 

Obrázek uživatele femme.fatale

Obrázek uživatele anetka1405

Diky zitra kouknu Wink

Obrázek uživatele Lilinka 89

Super, ať tě ani nenapadne to vzdát, začátky hubnutí budou těžké, ale to dáš. Fandím ti, chce to jen nepolevit a věřit si. Při synovi jsem přibrala 20kg a dolu nešlo ani ťuk. Pak jsem se do toho opřela a za třičtvrtě roku bylo 20kg zase dole. Bez hladovění, jen jsem jedla zdravě a hodně sportovala. Držím pěsti.

Obrázek uživatele anetka1405

jo cvicila jsem i dneska ale ponevadz jsem dost nevyspala a totalne grogy tak to bylo dnes fakt narocny se premluvit a pak to vubec docvicit Sad

Obrázek uživatele Lilinka 89

Však nemusíš cvičit každý den, spíš si hlídej tu stravu. A nepřemýšlela jsi o rotopedu, nebo kole? Pro začátek lepší než sklapovačky. Hlavně nikam nechvátej, jsi chvilinku po porodu, času na hubnutí ještě bude.

Obrázek uživatele anetka1405

Mam zo nastaveny 2dny cvičení a pak pauza. Rotopetd nesnasim ten fakt ne aerobik  a to posilovani mr celkem bavibale rotoped nebo běhání nesnasim uz od zaklady.

Obrázek uživatele femme.fatale

Ahoj, gratuluju...nicméně 10 cm za týden je opravdu trochu zvláštní Wink Každopádně jen tak dál!
Já taky cvičím ráda, snažím se denně, ale teď jsem už druý týden vyřazená z provozu pěkně hnusnou nemocí Sad

Obrázek uživatele anetka1405

holky merila jsem to 3x  nicmene to spis bude tim ze cvicim hlavne na bricho musim se zamerit na jiny casti jela jsem 50 sklapovacek na bricho denne no asi jsem se mela zamerit i na ostatní na bocich mam dole jen 2cm a stehna vubec musim si najit tu 30ti denni vyzvu abych shazovala na vice mistech no...

Stránky

Další příspěvky od anetka1405 :

Terezka na cvičení s prckama :-)

Tak jsme dnes byly s Terezkou prvně na cvičení s dětmi. Jde o takové cvičení kdy se s protahovaním učí říkanky apod. Terezka byla nadšena moc se ji to libilo něco sice cvičit a dělat nechtěla, ale napoprvé super, když nechtěla cvicit seděla před lektorkou a pozorovala ji...

Adrianka a školka

Tak už týden Adrianka chodi do školky. Je nadšena takový hladký průběh jsme nečekali . Hned první den sla okamžitě nadšená domu po obědě nechtěla a hned mi rikala ze tam chce spát takze hned od druhého dne tam spinka az mi je líto jak di zvykla

...
Adrianka 3 roky

Tak včera to byly tri roky od narození me nejstarší dcerky vyrostla nam do krasy Wink

22.8.2013v 12;09 mela 2920 g a 49cm 

Nyni ma 13,2 kg a 97cm 

Ceka nas školka moc se tesi...

Terezka 7mesicu

Ahoj holky tak za 2 tYdnya Terezka 8m a příští středu jdeme na kontrolu byly jams necekeans v 7 a Terezka ma 9kg a 74cm a konečně se ted rozjedla s prikrmama asi potřebovala cas. Jinak leze uz i sedi krásné a jako bonus furt nekde stoji je to nezmar uspávání brutus protože si stoupne a řve....

Terezka má dva zoubky :-)

Tak Terezce vcera vylezl prvni zoubek a dnes hned vedle druhý

jinak se naucila uz tata takze umi mama tata a baba

stale si stoula leze jak drak tp strašně leti:(  jo a ja mam zanet slach na...

Dětský bazar - inzerce věcí pro děti