Porodnice - Fakultní Thomayerova nemocnice

Porodnické oddělení  fakultní Thomayerova nemocnice poskytuje komplexní péči těhotným ženám, ženám s rizikovým těhotenstvím, rodičkám a ženám při spontánních i operačních porodech.

Naše oddělení nese titul Baby Friendly Hospital. Velmi úzce spolupracujeme s Laktační ligou založenou v TN.

Kontakty:

Thomayerova nemocnice,Vídeňská 800,140 59 Praha 4 – Krč

Tel. / Fax:261 081 111 / 241 721 260

Příjmová kancelář:tel.: 261 082 390

Sekretariát primáře:tel.: 261 083 255

Recepce::tel.: 261 082 390

Ambulance:tel.: 261 082 355

E-mail:info@ftn.cz

Web: http://www.ftn.cz/pacientum-a-verejnosti/oddeleni-a-kliniky/gynekologic…

Ukázat na mapě

Zdroj: Fakultní Thomayerova nemocnice

Porodnice - Fakultní Thomayerova nemocnice
Porodnice - Fakultní Thomayerova nemocnice
Porodnice - Fakultní Thomayerova nemocnice
Porodnice - Fakultní Thomayerova nemocnice
Porodnice - Fakultní Thomayerova nemocnice
Porodnice - Fakultní Thomayerova nemocnice

Ahoj,já rodila v dubnu 2010 a byla jsem spokojená s porodním sálem,Mudr.Martinam Králem a s porodníma asistentkama na přípravně a u porodu.Což je myslím nejdůležitější.
Ovšem prostředí jako pokoje,sprchy a wc byly strašný.Jídlo přímo hnusný.A kromě dvou sester jsem narazila na fakt mega nepříjemný a neochotný píp!Jak dětský,tak ženský.Děsný!
A co mě tam naštvalo nejvíc je,že si hrají na ligu pro kojení,ale nikdo se nám tam nevěnoval.Ještě jsme se jich doprošovaly,aby nám ukázaly jak na to.Do tabulky přibývání na váze jsme si přidávaly,aby nás pustily domů.Takže kdybych byla nějaká slabá povaha,jdu z Krče rovnou s Nutrilonem.Já to nevzdala a kojím dodnes(21měs.)

Jsem v Krči také registrovaná na porod. Termín mám 26.2.2012. První mimi jsem odrodila v Motole. Celou poradnu, od úplněho začátku, jsem hcodila do Podolí, pže můj gynekolog se stěhoval, a trvalo to dlouho. V den porodu jsem jela ráno do Podolí, kde mě dali na monitor, a pak mě poslali do Motola, že mají uzavírku sálů - no od 18:00, a Daník byl teda v 17:00 hod. už na světě. Ale pak jsem byla ráda. Motol byl úžasný, naprostá spokojenost. Bohužel ho mám celkem daleko, a z důvodu stěhování ještě dál. Tak kdo ví, jestli budu rodit v Krči :-)
Tady na stránkách čtu sice dost pozitiva, ale na netu jsem našla tak šílené historky z Krče, že to ani snad nemůže být pravda. Tak uvidíme.

In reply to by Lékor

Ahoj :) , tak já musim říct, že na Krč jsem nikdy nečetla nějakou super extra chválu, ale ani nic zas tak extra negativního, co by mě děsilo, nebo mi to přišlo skoro jako neuvěřitelně šílená historka, asi největší rozptyl v tomhle co jsem tak četla na nejrůznějších servrech má asi podolí, tam jsem četla strašně moc ód, opravdu opěvujících a na druhý straně právě ty nejšílenější historky, třebas kterak jim odtamtud nakonec rodička po dvou dnech zdrhla na revers, protože jí ani nevěřili, že rodí, že prý má jen zažívací problémy šoupli jí i s kontrakcema na čekatelky, odjeli odtamtud do jiný porodnice, kde sice byla rychle otevřená až na porod, ale po kontrole dostala zákaz tlačit, že malá se tam tlačila dole už tak dlouho, že má na hlavě otok a tak fofrem skončili císařem a malá měla skoro dvojnásobnou hlavu, naštěstí se to vstřebalo.. takže já nejšílenější historky slyšela na Podolí, ale zároveň jsem na něj četla i nejvíc chvály. v tomhle směru co tak čtu o Krči, tak je to vesměs takovej lepší průměr, většinou si rodičky stěžujou, že by to chtělo rekonstrukci (což je fakt), nebo lepší jídlo (v prosinci 2010 jsem tam rodila podruhý a jídlo bylo citelně lepší než v srpnu 2008), nebo narazili na nějakou nepříjemnou sestru (teď napodruhý jsem tam narazila taky na jednu, dětskou, sice se furt usmívala a tvářila jak je strašně milá a pozitivní, ale byla to docela prudička, hlavně mojí spolubydlící, který moc nešlo kojení říkala věci na facku, ale jinak jsem byla opět spokojená;) ale nic nějak vážnější, divočejšího jsem zatim nikde nečetla :a: .

In reply to by Ei.lin

Ono je to fakt individuální, a záleží prostě na lidech.
Mě osobně Podolí zklamalo v přístupu k výstupní zprávě, kam nenapsali různé důležité informace ohledné mé mobilizace páteře - kostrčního ocásku, a čípku, takže Dr., která mě v Motole vyšetřovala říkala, že kdyby to v té zprávě bylo, nemusela bych mít kontrakce bez otevírání, a trápit se bůh ví jak dlouho jen tak. Fak jsem v Motole byla spokojená, a to předtím mě některé maminky před porodem tam varovaly. Takže jsem tam jela s dost velkým strachem.
Tak je prima, že jsi byla v Krči spokojená. Já znám osobně holky, co tam byly spokojené. Jak říkám, je to hlavně o lidech.

In reply to by Lékor

Určitě je to hlavně o lidech ;) , já se teda rozhodovala prve mezi Krčí a Podolím a nakonec jsem se rozhodla pro menší ;)
co se týče Motola, tak na ten v zásadě taky slýchám buď chválu, nebo uměřenou chválu, nebo neutrál, nic hroznýho jsem na Motol neslyšela, ale osobně mám k němu blok, jednak mi přijde velkej, taková trošku továrna na miminka (podobně i podolí) a hlavně tam kdysi rodila moje maminka a moc dobrý vzpomínky neměla, je fakt že prve tam rodila před třiceti a naposledy před pětadvaceti lety, takže je tam určitě všechno úplně ale úplně jinak, ale ve mně ten blok tak nějak zůstává, no ;)

In reply to by Ei.lin

Já jsem si říkala, že hlavně musím rodit v porodnici, ne nikde na cestě. Přece jen ti doktoři vědí co dělají. Ale to Podolí mě zklamalo, furt se na něj pěje chvála... Jako na ambulanci a sestřičky si nemůžu stěžovat, to v žádném případě. Ale ten způsob, jakým mi vystavili tu zrpávu... Motol je sice gigantická nemocnice, ale jak mi začaly kontrakce, tak mi bylo jedno, že jsem tam. Hlavně na příjmu byly úžasné sestřičky, doktorka pak taky, i když jsem na ni čekala dlouho. Ale byla neděle, a ona byla u nějakého akuťáku. Odrodit mě chtěla sama, i když měla už po službě, právě kvůli té kostrči a čípku. A šestinedělí v poho.
Tak uvidíme, jaké to bude jinde. Vždyť jde o pár dní.
Moje kamarádka rodila v Motole rok a půl po mně, byla na nadstandardu, pže jinde prý nebylo místo. Byla totálně hotová a vynervovaná z přístupu sestřiček - prý si jí vůbec nevšímaly. Já jsem tam šla hlavně odrodit, to ostatní přišlo samo, snažila jsem se od začátku se o Daníka postarat sama. V porodce jsi krátce, pak přijdeš domů, a co? Tak jsem všechno chtěla dělat sama.

Já se do FTN registrovala telefonicky v 14.tt. Baly tam velice ochotná paní, která si zapsala termín porodu a pro razítko do průkazky se můžu zastavit kdykoli do 30. tt.

Ahoj, já v Krči rodila v roce 2005 taky náhodou. Jela jsem do Podolí, kam jsem i docházela na prohlídky, ale ten den měli stop stav a vykopli mě. Takže tradá do Krče. Byla jsem nakonec moc spokojená. Personál byl naprosto skvělý, sestřičky nebyly nepříjemné, prostě pohoda. Jen to má jednu vadu pro ty, které chtějí rodit v epidurálu (já ani omylem, představa jehly v zádech...brr). Musíte si ho zaplaltit, stojí 5700,-Kč. Jsem opět těhotná a opět budu rodit v Krči...netěším se, ale vím, že tady budu spokojená.

In reply to by Karol77

jo, já jehlu v zádech taky nemusim, takže to, že se tam epidurál platí, mi jaksi nevadilo;-) jinak švagrová, co tam dělá PA, říkala, že se tam platí proto, že ho dělá soukromá firma, která k vám přijede ve dne v noci, kdykoli a rychle, a nestává se, že by ta co epidurál chce ho nedostala třeba jen proto, že jejich nemocniční anesteziolog je zrovna na sále, a pak už je na jeho aplikaci pozdě, takže je to i tak trochu za tu jistotu, že ho dostane, tak tak;-)

In reply to by Ei.lin

je to přesně jak píšeš. Epidural jsem využila a nemůžu si vynachválit kvalitu služeb soukromé firmy. Postarají se o tebe ještě druhý den a dokonce i patý den po porodu mě zkontroloval anesteziolog doma. Takže doporučuji:-)

Tak já tam rodila loni, v srpnu 2008, a všechno super, poradna, i když hodně plná, porod, i kojit nás naučily, a sestřička co se mnou ráno po porodu vstávala do sprchy, to ani nebyla sestřička, to byl nějakej převlíknutej anděl:-) akorát jídlo typicky nemocniční neslaný nemastný:)

ahoj všem,
já se do Thomayerky dostala náhodou. Byla jsem registrovaná u Apolináře, ale musela jsem být hospitalizována dříve, takže mě odeslali sem. Upřímně řečeno byla jsem po této informaci vyloženě "nadšená", protože jsem dosud tuto porodnici považovala asi za jednu z posledních, kde bych chtěla rodit. Nakonec jsem tu strávila přes měsíc a musím uznat, že jsem byla velice mile překvapená. Personál před porodem super, při porodu super, akorát bych měla výhradu k dětským sestrám. Proti sestrám a doktorům, které jsem do té doby potkala, bylo setkání s některými dětskými sestrami docela šok, ale naštěstí se našly i ty,na které jsem si nemohla stěžovat. Jinak celkově musím k mému prvotnímu údivu tuto nemocnici vřele doporučit.

ahojte, ja som v thomayerovej nemocnici rodila svoju dcérku Lindušku v r. 2006 bola som spokojná skoro so všetkým až na niektoré sestričky.
Teraz som tam znovu rodila, bola som spokojná so všetkým až na jednu doktorku, našťastie som pri nej nerodila, ale myslím, že sestričky aj doktory...
takže sumár sumárum odporúčam.

momentalne se registruje k porodu od ukonceneho 12. tt. Asi je nejlepsi sledovat jejich web, aktualizuji ho.

In reply to by MMska

Ja se tam prihlasila v patem mesici a ted uz tam chodim na kontroli od 36tt a musim rict,ze je to tam bezva sem velice spokojena! obe sestricky v tehotenske poradne jsou tolik prijemne i doktorka,ze jsem mile prekvapena. Skoda,ze nemeli volno,kdyz jsem tam chtela chodit na kontroli a musela jsem k jinemu doktorovi,ktery nevedel vubec NIC!!!!!!!!! dvakrat me uz poslal do porodnce ve 27 tydnu,ze jsem otevrena a tak. PRitom dalsi doktor v Krc neveril svim ocim,ze dotkor nepozna.....no ale uz tam nechodim a tesim se kazdym tydnem na me kontroli v krci.

Treba budes mit i ty stejne pocity

Marika

Mám osobní zkušenost a musím říct, že od začátku až do konce, kdy jsem odcházela s miminkem domů jsem byla
naprosto spokojená. Sice se nepyšný novým prostředím,ale zdr. pomůcky a přístroje jsou nové a hlavně přístup
všech sester je skvělý!!!Jen bych doporučila. A ještě nakonec nám pomohli s kojením, se kterým byl velký problém
ale do teď (4měsíce) stále plně kojím a to díky právě tamním sestřičkám
Tak ať máte tak hezké zkušenosti jako já

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky