3 roky a nočník

25.04.2018

Ahoj,
potřebuji radu, jak na naší dceru a nočník. Za měsíc jí budou 3 roky a ona prostě odmítá na nočník sednout, natož do něj něco udělat. Zkoušeli jsme už minulé léto, to se nedařilo, schovala jsem, zkusila zase za 2 měsíce. Nic. Ona je strašně svéhlavá a má ráda "to zajeté". Vyzkoušela jsem fakt vše, nikdy jí nekárám, nikdy nekřičím, hledám jí i videa na youtube, různé písničky o nočníku, je taková opička, takže tím jsem docílila, že si na něj asi na 5 vteřin sedla. Jinak vzít jí plínu, nechat jí počůrat, je jí to uplně jedno, přijde mi to ukázat, já jí řeknu, že se to dělá do nočníku, ukážu a ona s klidem a mokrými kalhotami odejde si hrát.
Fakt už nevím. Od září má jít do školky a pokud to přes léto nezvládneme, tak ji samozřejmě nevezmou. Chtěla jsem jí už teď nechat bez plínky, jenže je zase nemocná a na atb, takže jí nesmím nechat prostydnout....prosím poradíte? Máte někdo stejnou zkušenost? Já to od syna neznám, ten chodil rovnou na záchod, od 2 let byl bez plen uplně. Děkuji!!!

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj,

já syna učila na nočník loni. To mu byly dva roky. Začala jsem tak, že když se oteplilo, tak jsem sundala plínu a nechala ho. Několikrát se počůral a vůbec mu to nevadilo. Takže jsem pak chodila všude s ním a když začal čůrat, tak ho na to upozornila. V červnu už to uměl. Doma jsme dali nočník do obýváku, abychom to vždy stihli a on to zvládal. Teď už si dojde sám. Horší jsme to měli s kaděním. To nechtěl ani na nočník a ani na záchod, jenom do plíny. Když jsem ho dávala na nočník, tak strašně řval. Pak jsem si řekla, že ho nechám a během měsíce se naučil říct si, že potřebuje a zvládá to bez křiku. Plínu na noc jsem mu sundala letos v lednu (2 roky a 9 měsíců). Prostě jsem to riskla a počítala jsem s tím, že budu několik dní za sebou prát povlečení a pyžama. Když se v noci počůral, tak jsem mu sundala kalhoty, na mokré místo hodila deku, abychom nemuseli vše převlíkat v noci a on pokračoval ve spaní. Během 14 dnů se to naučil. Čas od času má ještě "malou" nehodu, ale jinak je šikovný.
Řekla bych, že ještě počkej teď na léto. Pokus se nestresovat sebe ani malou a ono to přijde samo - tohle je tak, s prominutím, blbá věta, která se mi nikdy nelíbila, ale u těch dětí platí dokonale. Ony si na všechno přijdou samy, jenom to někomu trvá déle. A nenech se stresovat okolím. To, že jiné děti už chodí na záchod je hezké, ale tvá slečna holt potřebuje víc času.

Zemanová Veronika (neověřeno)

In reply to by monlik

Dobrý den, dcera měla 1.června 3 roky a když zmíním nočník, tak je zle. začne se schovávat a válet po zemi a konec. Na nočník tak maximálně ráno udělá bobek, jinak se sem tam poštěstí vyčúrat. Ale všechno s donucením. Sama si neřekne nikdy. Jakmile sundám z nočníku, za chvíli je to v plíně. Jdem na vyšetření mozečku, zda-li není opožděná. Moc nemluví, má svůj svět, věčně prst v puse a kouká mimo nás. Taky už si nevím rady, také má jít od září do školky. No pokud se potvrdí nějaká vývojová vada, měla by dostat asistenta. Přeji pevné nervy, jinak je vaše dítě šikovné?nebo také máte pocit, že je trošku jiné. Dcera je velká, manžel má přes 2 metry a možná to tělíčko všechno nezvládá.

In reply to by monlik

Ahoj, sama určitě ne. Jen zde se poslední dobou dotazy pouze čtou. Celé to tu jde do kytek a divím se kolikrát i sama sobě, že sem furt lezu:-)))
Ale k dotazu. Takovou zkušenost sice nemám, ale neteř s plenou byla také pěkně dlouho. Sestra žije v zahraničí a tam se to tak neřeší jako u nás a tak tří leté děti s plenou?.. nic nenormálního. Sestra to tedy neřešila vůbec a pak během 14 dní se plen zbavili úplně. Krom noci tedy. Tu malá měla déle.
Co bych udělala na tvém místě já?
Určitě bych malou už asi ve 3 letech neposazovala na nočník a rovnou na záchod. Počkej až bude malá fit a venku hezky a rovnou dávej kalhotky. Jó ze začátku to bude asi masakr, ale plenu už fakt nedávej. Pokud si zatím nechce ani na nočník-záchod sednout, nemá smysl ji tam preventivně každou půl hodinku nutit seda. Odveď ji na záchod a nenásilně bez scén, vyhrožování a nebo naopak slibů vysaď. Prostě z toho nedělej vědu.
Někde jsem četla zajímavej článek o tom, ( ve zkratce) že se z toho nemá dělat kovbojka, ale brát jako naprosto přirozenou, normální činost. Nejásat, netleskat, nemávat hovínku při splachování atd., když se prvně zadaří.
Pokud se počůrá, jen říct, že se čůrá na záchodě ( klidně ji i odvéct záchod ukázat), převléknout a jede se dál. Hlavně klííd, malá to do září určitě zvládne.
Já to dělala taky tak a přísahám do týdne bez plen. Také si nechtěla vůbec sedat a já bych ji nohy pomalu musela zlámat. A na nočník už vůbec ne. S mojí jsem začala až 2.5 letech. V létě v jejich 1.5 roce to nemělo smysl. Pak jsem čekala na léto. To měla 2.5 roku a udělala to přesně tak jak jsem ti psala. To bylo v červenci a od září měla jít do školky. Také jsem panikařila, ale zvládla to a musím zaťukat. Jen jednou jedinkrát se mi ve školce počůrala, ale dle učitelek nestačila doběhnout. A co je zajímavé, tak třeba na noc plenu neměla už od toho roka a půl. A to pila na noc mlíko ještě.
Tak držím palce ať to dáte, ale věřím že určitě ano.

In reply to by Ivik77

Ahoj,
moc děkuji za komentář. Také koukám, že to tu od doby, co jsem tu nebyla, nějak opadlo. Dříve to tu jelo jako divé, opravdu si maminky dokázaly poradit, navzájem se podržet...škoda.
Jinak moc děkuji za rady, vyzkouším cokoliv, ale jak píšeš, jsem rozhodnutá jí plenu vzít, holt pojede pračka a sušička pořád, z toho se nezblázníme :-) Teď ještě přijede sestřenka s holčičkou, tak zkusíme jestli se nebude opičit a čůrat jako ona na záchod. To je kovbojka :-D Syn ten šel s tatínkem na záchod, kouknul jak čůrá ve stoje a bylo to. Jasně, taky měl nehody, ale chápal co chci. No, ještě jednou děkuji a držte nám palce :-)

In reply to by monlik

Ahoj, namáš zač:-)
Já to se synem měla také jednodušší, než s malou. A to jsem si myslela, že holčička bude šikovnější a když syn byl bez plen před 2 rokem, ona určitě ještě dřív.
Ale zas když jsme s malou začali později, toho praního bylo míň. Už si u syna přesně nepamatuju, ale určitě víc jak měsíc trvalo zbavit se ,,nehod,,.
Ještě co se mi tedy osvědčilo, bylo to, nenáchávat děti naostro. Ať si to mokro hezky uvědomí. Syna jsem vždycky na zahradě vysvlékla a pomalu ani nespozoroval, že čůrá. Malé jsem dala vždy alespoň kalhotky. Také ji to první dva dny bylo putna, ale pak ji mokro vadit začalo.
Tak držím palce

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka