skoro tři roky a neřekne, že chce čůrat

12.02.2018

Ahoj, poradí někdo, jak skoro tříletého kluka naučit aby řekl, že chce čůrat? Umí čůrat na nočník, na záchod, jak v sedě, tak ve stoje, ale sám si neřekne nebo řekne až když je pozdě. :-( za chvilku jdeme do školky. Paní ředitelka chce aby měl plínku, ale já mám strach, že ho to ještě víc zabrzdí.

Kliknutím vložíte smajlíky:
Růžen (neověřeno)

Ahoj, buď v klidu, mám syna je mu 3 roky a 3 měsíce. Poprvé si řekl, že chce čůrat když mu byli 3 a měsíc.
Od roka se to učil, celé léto chodil nahatý, nebo doma bez plen a jen jsem prala a převlékala. On se vyčůral do nočníku když na něm zrovna seděl, ale nikdy si neřekl. Věděl kam se čůrá, jak se čůrá, proč se čůrá, dokázal mi to přesně popsat.
Myslím, že to bylo něco v hlavě, prostě mu to nedocvaklo, ale pak najednou cvak a pochopil to. Po dvou letech nervů!
Takže neboj, ono mu to prostě jen musí dojít.
Jo a když si začal říkat po tom co se počůral, to už bylo nějak těsně předtím než to pochopil, asi měsíc. To za mnou chodil s mokrýma kalhotama a říkal: mami já jsem se počůral, převlíkni mě. :D

Netlač na něj, netrestej. Prostě motivuj, chval, když náhodou zavolá. Kontroluj, ptej se, preventivně v krátkých intervalech posazuj. Naší malé to také trvalo, než si sama řekla, a asi 3 měsíce po 3. narozeninách to přišlo prakticky ze dne na den. To přijde, uvidíš. Držím palce.
A plenky mu už nedávej, nechej mu ve školce prostě dvě sady komplet náhradního oblečení a bačkůrek a hotovo. Můžete zkusit nalepit nějaký veselý obrázek do mušle, třeba rád počůrá nějaké zvířátko.... ;-)

In reply to by nani77

určitě ho netrestám, ale už z toho mám hlavu v pejru. Asi se domluvím s p. ředitelkou ať ho nechají tak,bez plenky,oblečení mu dám dost. ještě 2 měsíce jsem doma a ve školce bude jen pár krát do týdne a jen dopoledne. Stačí zavolat a přijdu. Klidně jen donést čisté oblečení, aby se zase nenaučil "počůrám se a mamka přiběhne" :-)

In reply to by Lenka85

Neboj. To půjde. Učitelky to prostě zvládnout musí, nehody se stávají i předškolním dětem, kdo se nepočůrá, ten se poblinká, tak co. Pleny už mu nedávej. Manžel taky z pohodlnosti dával, a také se bál, že se malá počůrá při cestě autem, při jízdě na koni atd. Já prostě ne. Ať chtěla nebo ne, před cestou se šlo čůrat. Před nasednutím na koně jsem se ptala a upozornila ji, že opravdu musí říct včas, když se jí bude chtít. Tam to bylo bez problémů. Doma mi ještě dělala to, že se kroutila jako had, ale čůrat nechtěla, minutu na to hlásila s brekem, že se počůrala. Pomohlo, když jsem ji posadila na WC a podala jí telefon. Do týdne si sama řekla včas. Ve školce nechtěla na jejich dětské WC, vyžadovala velké WC s redukcí (dětským prkýnkem), bála se, že do té mušle spadne. Učitelka vyřešila nočníkem (divila jsem se, ten malá odmítala vždycky). Učitel další den problém nezvládl, tak jsem domů dostala igelitku počůraných věcí. Den na ton jsme to spolu zkusily hned na začátku, že to jde a že tam nepropadne, a bylo to od té doby OK. V pondělí se jim ve školce poblinkala a prostě ji převlékli, umyli, vydrhli zoubky a mně předali igelitku s poblitými věcmi. Od toho tam jsou. Starají se o děti, to k tomu patří. Držím palce, ať to malý zvládne.

Ahoj,

a co zkusit jiné slovíčko nebo citoslovce? Synovec říká cccc. Ještě mne napadlo, že když půjde čůrat, tak mu říkej třeba čůráš. Možná to pomůže. Můj syn taky bude mít tři roky a zase máme problém s kakáním. Vůbec nechce chodit na záchod a zadržuje to v sobě, dokud fakt není nejhůř.

In reply to by svehlinka

slovíčka jsem zkoušeli, nejvíc zabírá "pal" :-) Kakání je taky oříšek, ale to už se dá vychytat. Já to teda poznám, ve školce to bude asi horší. každopádně do školky musí. P. učitelky jsou naštěstí fajn. Každopádně děkuji.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka