Jak vysvětlit dítěti, že maminka musí do nemocnice?

16.01.2018

Ahoj maminky, jdu si pro radu... Mám holčičku 20.měs. Je na mě neuvěřitelně fixovaná a mě čeká v únoru plánovaná, zdravotně důležitá operace v Plzni. Mám prý počítat cca 5 dní, velké bolesti, dreny. Nevím, jak to beze mě zvládne, tatínek bude doma samozřejmě s ní, Miška má tady ještě dva starší sourozence, ale takové ty oči "za rohem", různé fígle, když už se dostane do záchvatu, mazlení, komunikace, atd... To má hlavně se mnou, bojím se, jak to zvládnou. Hlavně malá, jim věřím, hlavně vím, že když ženská není doma, chlap se probudí (ač normálně neslyší nic), i po malém zakašlání, spolehlivě. :) Byli jste někdy v podobné situaci? Jedni říkají, ať za mnou jezdí, voláme si přes kameru, druzí zase, že raději vůbec, že by to pro Mišičku bylo více nepochopitelné a bolestné, kde maminka je a proč není doma. Jí to ještě nevysvětlím, sama ještě pořádně nemluví, spoustu věcí ještě nechápe a nezná, to mě mrzí, ale je to zdravotně neodkladné. Jak jste to zvádli? Děkuji za vaše zkušenosti, maminky. Jsem úplně rozložená, pořád přemýšlím, co je naučit, ukázat, napsat, jsem její alfa omega, jestli mi rozumíte a bojím se, aby neměla do budoucna nějaký blok... Díky. :*

Kliknutím vložíte smajlíky:

nemám zkušenost přímo s operací, ale poprvé jsem byla delší dobu mimo domov (5 nocí), když bylo dcerce 18 měsíců, synkovi je o 2 víc, hlídal je doma tatínek. Děti to zvládly bez problémů. Vlastně jediný problém byl, že je tatínek neuhlídal a zatímco v kuchyni umýval nádobí, děti v obýváku malovali pastelkami po stěnách :)
Pokud se rozhodneš být s domovem ve virtuálním kontaktu, ať už telefonicky, přes skype nebo formou osobní návštěvy, určitě bych to načasovala do dopoledních hodin. Nejhorší je volat domů než jdou děti spát. Večer už jsou unavené a obzvlášť pokud jsou zvyklé, že je večer uspává maminka, bývají bez ní k neutišení.

HaHanka (neověřeno)

já teda nemám úplně zkušenost s operací, ale byla jsem poprvé na delší dobu (5 nocí) mimo domov, když bylo dcerce 18 měsíců (starší synek má o 2 roky víc, hlídal je tatínek). Je teda fakt, že jsem tou dobou chodila na částečný úvazek do práce, takže děti byly zvyklé, zvládnout část dne beze mne. Synek chodil do soukromé školky 3 dopoledne týdně a dcerku v téže době hlídala moje mamka.
Děti s mou nepřítomností neměly žádný zásadní problém (největší průšvih byl, že tatínek je neuhlídal a zatímco v kuchyni myl nádobí, oni v obýváku malovali pastelkami po zdi :) Určitě ale doporučuju, pokud budete s dětmi nějakým způsobem v kontaktu, načasovat ten kontakt spíš do dopoledních hodin. Vůbec nejhorší je volat dětem večer před spaním, to už jsou unavené a obzvlášť pokud jsou zvyklé usínat s maminkou, budou potom k neutišení.

Nikol H. (neověřeno)

Ahoj, podelim se o svou zkusenost a pokusim se Vas uklidnit. V kvetnu 2017 jsem resila temer to same. Cekal me planovany cisar a doma jsem mela dve deti. Holcicku 5 let a klucika 2 roky. Uz na zacatku tehu jsem neresila nic jinyho nez jak to ten muj malej piskot zvladne 4 dny beze me. Je to mamanek a byla jsem presvedcena, ze jen ja vim jak na nej kdyby cokoli. Placala jsem se v tom peknych par mesicu, s doktorkou resila, ze proste po dvou dnech po porodu musim jit dom. A hle, nastaly komplikace a akutni cisar. Nakonec jsem byla pryc pet dnu a obe deti to zvladly uplne skvele. Tatka mel cas jen pro ne. Treti den je vzal za mnou a nejvic to rozhodilo me. Bala jsem se, ze budou plakat a nebudou chtit jit domu. Pripravila jsem jim k miminku do postylky i darecky, aby se jim lepe odchazelo. Nakonec jsem byla prekvapena a jedinej kdo bulel, jsem byla ja :o)
Nemejte obavy, tech par dnu utece mrknutim oka, o holcicku bude dobre postarano a Vas vztah to o to vice posili i kdyz treba par slzicek bude. Mejte se fajn.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka