Strava v těhotenství

02.02.2012

Ahoj maminky :a:

jsem ve čtvrtém měsíci těhotenství a samozřejmě mám ráda snad všechno jídlo :-) Je to mé první těhotenství, přítelův první očekávaný potomek a tak samozřejmě chce, aby byl zdravý, nic mu nechybělo a hlavně mu nic neškodilo. No tak teď snad denně sedí na internetu a brouzdá brouzdá jaké jídlo nesmím jíst...a že toho tedy je :s: Tak bych se chtěla zeptat na zkušenosti s pár pro mě nejdůležitějších jídel a to hermelín a vubec všechny takové sýry, tlačenka, bůček, zabijáčkové hody a podobné kalorické bomby, které jsem si s takovou chutí vždy dopřávala. Jsou opravdu tak škodlivé jak se uvádí? Díky

Kliknutím vložíte smajlíky:

Holky, já si nemůžu pomoct, ale mám neskutečnou chuť na chipsy a to teda už pěkně dlouho :/ Co s tím :D Jako já je nechci baštit, jak pak budu vypadat? :D

ja jsem na zacatku tehu ujizdela na hamburgerech,bucku,suchy rohlik a mleko,nic vic jsem nesnesla a pak se to zlepšilo.obacas jsem si dala jatra,pastiku,syry/niva i hermelin/,ale taky snim hodne ovoce a zeleniny.miminko se narodilo zdrave,zadne prdiky nas netrapily nic a ted je z ni krasna cila 3leta slečna.takze za me vseho s rozumem a klidne si dej i ten hermelin nebo nivu ci bucek,urcite se nic nestane

Tak já se v těhotenství snažila stravovat zdravě.Začala jsem s tím už asi rok před otěhotněním, takže jsem v tom pokračovala. Je fakt, že chutě mi občas daly zabrat, ale snažila jsem se to zajídat ovocem a nebo kvalitní čokoládou.Třeba paštiky, zabijačkové jídla nebo vnitřnosti jsem nikdy neměla ráda, takže to jsem vůbec nejedla.Občas mi chybělo kafe, takže když jsem měla fakt velkou chuť, tak jsem si udělala slaboučké a ještě to do poloviny naředila mlékem.Hlavně jsem měla problém vysvětlovat našim a přítelovým rodičům, že když jsem těhotná, nemusím jíst za dva lidi. Jinak mě trápilo i tak nadýmání a zácpa, tak jsem si koupila probiotika devítku a zlepšilo se to. Malá pak překvapivě netrpěla skoro vůbec na prdíky a doktorka mi řekla, že to mohlo způsobit užívání probiotik, které se na to u dětí taky doporučují.

Díky díky všem za rady, rozhodně bude třeba tu stravu trochu přeorganizovat a upravit jídelníček...Ale tak co, je to pro dobro prcka, tak nějaké omezení mě na tu chvíli nezabijou :one:

jez na co mas chut a vyhybej se akorat neupravenemu masu a mleku:)) :a: zase to holky neprehanejte:))) :a: :a: :a:

ahoj. neměla bys jíst kyselotvornou stravu ( cukry, bílá mouka, živočišný tuky, ztužený tuky(jsou jedovatý), kuchyňskou sůl (lepší je mořská nerafinovaná), nejíst moc masa (určitě ne denně a jen malý porce) spíš hodně ovoce a zeleniny, ořechy, semínka, luštěniny, vajíčko, bílej jogurt.. a hlavně žádnou bublinkovou vodu nebo kafe. pij jen vodu a čaje bylinkový nebo ovocný. pH plodový vody by mělo být okolo 8, 8 a půl a pro tělo je hodně těžký to udržet, pokud k tomu budeš jíst tyhle věci, odneseš to ty na zubech, kloubech a na postavě, přinejhoršim pak dítě.

In reply to by paní Kateřina Behege

Moje řeč, ač tedy o pH plodovky jsem se nikdy nestarala :-), ale jinak prima. Já bych si neodpírala maso, ne tedy ve formě uzenin, ale živočičná bílkovina je dobrá, ale jen kvalitu - ryby, krůty, králíky, dobré hovězí. Na co bych se zaměřila je čerstvost potravin, což v zimě je těžší, ale nějaké polotovary, bych vyřadila.
Nemám moc ráda srovnávání typu, jedlo se to dříve, tak proč ne teď ... Máš na výběr.
Tlačenky apod. Ti nutričně nic nedají a dítěti také ne, může tam být i riziko kontaminace čersvou krví /Campilobacter/ - měla jsem a v těhu by to byl problém.
Osobně si myslím, že pokud budeš jíst racionálně a sem tam si dáš nějakou ne nebezpečnou mlsku, tak to bude v pohodě.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Ahoj, klid to chce, ale on je problém hlavně v hygieně a lidech, co zabíjačku a teď se bavím hlavně o domácí připravují. Může být infikováno i koření nebo nástroje ..., to neohlídáš a upřímně, já ho fakt měla po zabíjačce a sranda to tedy nebyla, takže to bych si odpustila ...
A co jinak, jak se daří s pupíkem, byli jsme mimo, tak doufám, že jde vše na jedničku :k:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jj, já jsem nikdy moc speciální chutě neměla, ale s Radovanem jsem byla těhotná přes léto a to jsem těžce jela v jahodách a broskvích, denně padlo půl kila od každého }:)
Držte se :one:

ja jsem pri prvni tehu nejedla jatra,tatarku a nepila napoje s kofeinem :a: TEd pri druhem uz jsem si dala vcera i jatrovou omacku :///:

já jsem dodržovala v prvním trimestru žádné plesnivé sýry (převařené můžeš),žádné pultové lahůdky jako saláty s majonézou,chlebíčky se salátem.A celé těhu jsem nejedla játra.A pak samozřejmě klasika-tonic,umělá sladila,energetické nápoje.

no tak pred x lety to taky nikdo nevedel a vsichni jsou zdravi.. vim jen ze je nebezpecny zralok, ale to tady neni tolík dostupne a jatra, jinak si myslim ze se to zbytecne moc resi, pri kojeni bych to pochopila kvuli prdikum ale takhle..

Ahoj, ten hermelín bych trošku minimalizovala, stejně tak ostatní zrající a plísňové sýry, je tam zvýšené riziko bakterií, které by nemusely být úplně to pravé ořechové pro tebe a mimčo.
Pak si odpusť třeba paštiky (já bych na nich teď strašně ráda ujížděla :D) a vnitřnosti. Nu a pak už snad jen majonezu a výrobky z ní (saláty apod.).
Jinak myslím, že ostatní potraviny v malém množství neuškodí :-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka