Záchod

05.08.2017

Ahoj,
Chci poradit. Malá má 2 roky a 2 měsíce. Snažila jsem se učit na nočník, ten odmítá úplně. Tak zkouším wc, na ten si sedne,rekne ččč,ale nic neudělá. Dojdeme jen z wc do kuchyně a ona se vycura tam. Odvedu ji na wc a reknu, ze se cura tam. Ale zatim mi přijde, že nechape co po ní chci. Nemluví, jen par slov. Kdyz se pocura, vadí jí mokré kalhotky. Beru jí na záchod kdyz jdu ja a ukazuju jak to tam tece a rikam ze delam ččč. Nevím, zda to dělám dobře, porad prevlekame,už týden a zatim jsem nevychytala kdy bude curat. Vím, že kdyby se jednou vycurala,budu tleskat a jasat a jí se to libi,tak to bude delat. Zatím bez úspěchu. Syn ten videl manzela,zkusil to a uz na wc chodil. Takze nevim,zda delam dobre,nebo ne. Děkuji moc za komentáře.

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj , náš malej bude mít 22měs. Sem tam jsem ho nechala chvilku bez plenky, věděl že se do nočníku dělá lulu ,ale probíhalo to jako u vás. Sem tam si sedl a za 5 min se vyčůral jinde.Tak jsem ho nechala v plenách , ptala se jestli nechce čůrat vdy odpověděl že ne. Venku jsem mu říkala jak děti , pejsci čůrají na broučky a kytičky. Na nočník jsem ho nedávala. V pondělí ráno jsme šli ven normálně měl plenu a sám hlásil že počůrá brouka. Po příchodu domů zase volal že se mu chce tak jsem ho dala na nočník. A jsme přes den bez plen, nedávám ani do auta, vydrží i 2h . Prostě byl připravený tak si řekl sám. Nehodu má vyjímečně max jednu za den jak nestihnu rychle svlékat.

In reply to by monlik

Ne, určitě je to dobře, ale pokud to ještě nemá v hlavičce nastaveno, je to zbytečné. Děláš to selským rozumem a to je nejlepší. Asi bych ji na to neupozorňovala po každém nezdaru. My to děláme tak, že když se prcek počůrává stále, vracíme plenu a poté třeba 14 dní a zkouška znovu. Většinou je takto zvládnuto za 1-2měsíce. Někomu to sepne hned

In reply to by muf20

Asi vratim plinky,protože jsme docilili jen toho,ze to zadrzuje,kdyz uz opravdu nemuze,trošku ucvrnkne a drzi dal. Vcera kdyz jsem videla,ze uz to nemůže udrzet posadila jsem ji na nocnik a zpivala s ni. Kdyz se nesoustredila na curani,tak se vycurala v pohode. Když na to mysli,tak se prostě nevycura. Pak jsem ji vratila plinku a nacurala ji behem chvilky. Tak to asi vzdam. Jenže za chvili bude zima a budeme bez sance :-(

In reply to by monlik

ne, neboj, neni o tom, ze to vzdas. Davas ji jen cas. Uvidis, ze za chvili bude chodit na zachod. Vsechno ma svuj cas. Evidentne potrebuje prostor, sama vidis, ze kdyz je v pohode, tak se vycura. Asi je to pro ni zatim stresujici.....

Moc děkuji za vase komentáře. U nas je to jako na horske draze. Vcera nechtela zase wc,ale sedela na nocniku. Koukala na pohadku a 2x se vycurala. My jasali a ona nic,protože se soustredila na pohadku. Předtím skakala na trampolíne a uz si ucvrnkavala,tak jsem ji posadila na wc a nic,jen to drzela. Pak jsme sli dolu a tam za pohadky se 2x vycurala. I na ni bylo videt,ze kdyz byla u gauce,jak drzi a preslapuje. Jenze si na nocnik sama nesedne,jak nemluvi,ani nerekne. Proste se vycura jen kdyz se na to nesoustredi. Jinak nespusti a drzi to. A dnes,mela nocnik vedle sebe,misto toho dobehla do kuchyne,klekla si pod stul a vycurala se. Tak jsem ji vzala,posadila na nocnik a v klidu rekla,ze se cura tam. Nevim,prijde mi,ze nevi ktera bije. Nevim,zda mam na par dni nocnik schovat,nebo vydržet?

Ahoj, napíšu prakticky totéž, co holky už psaly: Nehroť, netlač. Od zítřka zase bude teplo, nechej běhat malou po venku s holým zadkem, jen v krátkých šatičkách. Malá to loni zkoušela ve 2 letech a moc se jí to líbilo. Nočník pak ale stále odmítala a na WC se nedařilo. Ona už v té době mluvila hodně, chápala, co po ní chci, ale prostě se nedařilo. Tak jsem to vždy 1-2 dny v měsíci zkoušela, ale bez úspěchu. Pak nás čekala operace, tak jsem zkoušení vynechala (dítě pár dní po zákroku jen leží a pro ty, co chodí na WC, bývá plenka dost strašná, tak jsem ji nechtěla trápit). No a teď v létě opět zkoušíme a už se daří. Za pár dnů jí budou 3 roky a nehoda se stane tak 1x týdně, a to vždy hned nahlásí, že se počůrala, a ukáže loužičku. Nekřičím, netrestám, jen vysvětluju. Občas se ptám, když se mi zdá, že už dlouho nebyla, ale jinak hlásí sama. Kakání do WC zatím bez úspěchu. Snaží se, ale nejde to. Když ji nechám komplet bez pleny včetně spaní, tak se prostě ucpe a pak pláče. Do plenky v pohodě. Dle fyzioterapeutky má do 5 let čas. Myslím, že se to za chvíli zlomí samo. Prostě každé dítě je jiné a má svůj čas. Rozhodně nechci tlačit na pilu. Viděla jsem spoustu dětí, které byly od roka, roka a půl bez plen a pak se začaly třeba počůrávat na základní škole. Nic se nemá uspěchat. Tvoje holčička ví, co má dělat, jen to prostě ještě neumí ovládat. To chce čas a trpělivou mámu ;-)

Ahoj,podle me delas dobre.Jen to chce hodne trpelivosti a cas,nez to pochopi a zacne curat na zachod.A prevlekas malou hned jak se pocura?pry se ma nechat dite chvilku v tom mokrem,aby mu to zacalo vadomit.ale pises,ze dcerce mokre vadi.zkousela bych se porad male ptat jestli se ji nechce curat a pravidelne na zachod davala,verim,ze brzy to pochopi.ale jak ti tady i jina maminka radila,nehrotit to a pokud uznas,ze jeste na to neni mala pripravena,klidne to o mesic odlozit.driv nebo pozdeji se to nauci :-) ja resim ted neco podobneho s malou(21 mesicu).chtela jsem ji ucit ted v lete nanocnik,alr bez uspechu...na nocnik si nesedne,3x si sedla na zachod a trochu si cvrnkla,ale to bylo jen jeden den a asi ored tydnem,ale od te doby mi bojkotuje nocnik o zachod,byt pocurana ji nevadi..tak jsem se rozhodla to o nejakou dobu odlozit.kazdy se me porad pta,uz chodi na nocnik?a rikaji ze v jejim veku uz jejich deti chodily a ze uz na plenky velka..ja iz je ani neposloucham,sama poznam,kdy na to bude ma dcera pripravena.bud v klidu,mala se ti do 3let urcite na zachod chodit nauci :-)

Ahoj, protože podobný dotaz tu byl nedávno, kopíruji co jsem odpovídala jiné mamince. Jen dodám : Můj názor :-) nehrotit nehrotit, nekoukat na to, že sousedovic Anča je bez plen už od roka a nebo, že tvůj syn pochopil hned. Každé dítě je jiné a veř, že s plenou do puberty žádné nezůstane.

Ahoj, docela čerstvá zkušenost  Měla jsem to samé a tak jsem to odložila na dobu kdy bude venku hezky a malá na zahradě bude moct běhat jen tak.

Začala jsem před měsícem, což malá měla 2 roky a 7 měsíců a nekecam do dvou dnů úplně bez plen. Opravdu do té doby jsem to ani nezkoušela. Jen tedy v roce, což si sednout ani nechtěla, pak ještě o něco později a též bez úspěchů. 

 
Jen tedy ještě doplním, že já být tebou, klidně ještě třeba na měsíc odložím. Pokud si myslíš, že malá ještě zcela nechápe co po ní vůbec chceš.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka