PROSIM PORADTE! Femibion 800 nebo FolGravid???

17.02.2011

Ahoj holky,potrebovala bych poradit.Uz nevim co delat.Kazdy rika neco jineho,kdyz se zeptam dr co brat,tak mi rekne ze obycejna listovka staci,ale uz 2x jsem potratila a beru Femibion 800 a dnes mi bylo lekarnicemi receno,ze minimalni mnozstvi listovky pro planovani a tehu je 600 - 800 mikrogramu a vsude je jen 400...na ruznych pripravcich.Ted premyslim nad FolGravidem a Femibionem ktery uz beru pres mesic,ale co vybrat abyto bylo spravne nebo mam brat oboji???To by me ale mesicne vyslo na nejakych 600 - 650 kc.Moc vas prosim o pomoc a veskere rady.Mate nekdo zkusenosti s FolGravidem?PORADTE MI PROSIM.
Dekuju moc a nezlobte se,ze s tim tady tak otravuju.Pozdrav vsem a opatrujte se.Aginka

Kliknutím vložíte smajlíky:

Já jsem jedla před otěhotněním  kupovala jsem pro sebe i přítele. A dítě se nám povedlo po 4 měsících.

Já brala folgravid plan. Upravil mi nepravidelný cyklus a pomohl nám k vytoužené holčičce:-) Hodně holek z okolí si ho také chválí. Být tebou, vyzkouším Folgravid:-)

Za mě určitě první zmiňovaný :) brala jsem ho v těhotenství a byla jsem s ním absolutně spokojená.

Ahoj taky bych chtela poradit rok jsem brala antinkoncepci,a ted mi poradila gynelogoska ze si mam koupit femibion a za jak dlouho bych mohla otehotnet

In reply to by cyrkus6

Ahojky,Femibion 800 stačí brát před plánovaným těhu 4 týdny a ne 3 měsíce jako u ostatní kys.listové.Já ho brala cca 2,5 měsíce a jsem s ním spokojená.Začali jsme to zkoušet až po těch 2,5 měsících braní,ale můžeš zkoušet hned.Toto bylo moje 3.těhu,ale z toho jsem prošla 2.potraty,takže vymodlené miminko.Nevim jestli mi k tomu všemu pomohl Femibion,ale příště si ho koupím zase.Teď mám už 2.měsíčního Matyáška a jsem za něj moc ráda.Kdyby jsi měla další otázky nebo chtěla poradit,tak mi písni do osobky a pokusím se ti poradit. :)

Aginka+Matyášek

:a: ahoj,
tak já běžně beru to nejlepší, co je nyní na trhu PHARMATON GERIAVIT. Po otěhotnění jsem začala brát mamavit a kyselinu listovou a jsem už ve 37. týdnu. Vše probíhá zatím v pohodě a cítím se dobře.
Při prvním těhotenství jsem brala také tbl. pro těhotné /už nevím, jak se jmenovaly, ale složením odpovídaly mamavitu/. když mi dr. řekl, že se potom rodí velké děti. Vitamíny jsem vysadila dle rady lékaře /spoléhala tedy jen na ovoce a zeleninu/, čehož jsem vzápětí velice litovala. Dostala jsem ve 3. měsíci horečky a dlouhodobou chřipku. Mimčo to jen zázrakem přežilo, dnes je mu 7 let, ale výčitky mám dodnes.
Takže můj názor na to je, v dnešní době, kdy je vše rychle vypěstované se spoustou chemikálií, neustále se dopovat vitamíny /s výjimkou letních měsíců, kdy je ovoce a zeleniny na zahrádce čerstvé spousta/ a v těhotenství 100%.
Hodně zdaru. :ooo:

Dekuju moc za rady.Klidne bych brala oboje,ale ty penize jsou nehorazny.Prave ze Femibion obsahuje metafolaty a tim padem listovku premeni na latky,ktere telo samo neumi,ale to ja nevim jak je moje telo schopne,proto jsem uz druhy mesic na Femibionu,premyslim,ze si k nemu dokoupim jeste listovku a omega 3 neboli DHA ktere prave obsahuje Folgravid.Chjooo co ja si tedy mam vybrat?! :-(

In reply to by Aginka

já myslím,že Femibion plně dostačuje.listovka v něm je a zase aby jsi toho neměla moc.takže já bych zůstala jen u toho Femibionu,je nejlepší!!Omega tři můžeš do sebe dostat rybama :) jednou až dvakrát týdně bohatě stačí :) nejlépe mořské :)

Ahojky :) není úplně jedno,co budeš brát-jde totiž o to,že klasická listovka je pro tělo prakticky nevstřebatelná,takže i když jí bereš,tak se vstřebá opravdu minimum.ten femibion neobsahuje přímo listovku,ale nějaký její metabolit,který se vstřebává téměř 100% a je doporučován právě pro těhotné opakovaně potrácející či pro těhotné,které mají diagnostikovanou určitou formu poruchy krevní srážlivosti či podobná onemocnění (třeba typicky leidenskou mutaci).Takže jestli jsi už potratila,tak bych přemýšlela nad tím Femibionem-ještě donedávna to byl jediný přípravek tohoto druhu na trhu.O tom Folgravidu jsem neslyšela,možná je to obdoba,ale určitě bych se v lékárně poptala,jestli obsahuje klasicky pouze listovku a nebo právě ten její metabolit,který je vhodnější-poku´d ne,zůstala bych u femibionu.

Ahoj, já brala kyselinu listovou forte a vitamin E - na plánované těhotenství to stačí. A protože jsem taky potratila, předepsala mi doktorka Prednison - kdyby to bylo autoimunitní a Anopyrin 10mg - kdyby to bylo krevní sraženinou, což se prý taky často stane a mělo by se hodně pít, aby se tomu právě předešlo. No a vyšlo to. Pak po otěhotnění jsem brala klasický těhotenský vitamíny - Calibrum. Není to tak drahý a splní to svůj účel! Držím palečky, ať se zadaří!! :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jo, taky jsem se tomu nejdřív bránila, ale dala mi uplně mini množství - už ani nevím kolik a jen do 12 tt. Hele nevim, jestli se to povedlo díky tomu, ale v tu dobu bych udělala cokoli! ;)

ahoj, tak mě byl folgravid doporučen mým gynekologem. Prý je to nějaká novinka na trhu a je mnohem lepší než listovka, že je tam ještě nějaká kyselina, která pomáhá proti vývojovým vadám... Balení je na 2 měsíce a stálo mě to 600. Takže já beru toto plus ještě obyč listovku.. pá :)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky