třesení dítětem

09.12.2013

Ahoj, chtěla jsem se zeptat jak moc člověk musí s dítětem zatřást, aby mu to ublížilo. Dneska mě bohužel zradili moje nervy a když mala brečela, tak jsem chytla hračku, kterou držela v ruce a s tou hračkou jsem začala třást, malý se klepala ručička, ale nevím jestli i hlavička. Četla jsem, že se nesmí třást ani s končetinama, že i když to vypadá, že je to v pohodě, tak se to pak projeví ve škole, poruchou učení. Malý jsou 4 měsíce. Mám opravdu velkej strach, máte s tím někdo zkušenosti?

Kliknutím vložíte smajlíky:

Myslím, že by se mimi asi nic nestalo. Ale neumím si představit ,co tě mohlo vytočit u 4 měsíčního mimi (to má prdy, hlad, přetažené, bolesti , nebo pohoupání). Navíc takové mimčo ještě pořádně neudrží hlavičku. Spíš, jak holky píší, bych se zamyslela a zvážila, co se sebou udělám. Protože to zlobení a ztracení nervů teprve přijde později, když děti nemají moc rozumek a jsou pořádně pohyblivé. Brala, bych to jako výrazný varovný signál a rychle si v hlavě probrala co udělat a koho zapojit a jak si odpočinout, abys tak nevyjela drsněji na nervní batole. A později, když dětí začne opravdu zlobit, ho nepřizabila. Není to myšleno zle, ale fakt něco změň.

:? no nevim,spíš bych se zamyslela nad tím,jak se neovládám..
dítě nemá jinou možnost jak dát něco najevo.doporučuju přečíst nějakou literaturu o psychice dítěte. seš pro něj jediná,kdo mu může pomoct,chce ti bejt nablízku,chovat se a uklidňovat,když ho bolí bříško,má hlad,je mu zima,nebo se bojí.neumí samo někdy ani usnout a řve,dokud ho to časem nenaučíš. a ty tam přijdeš jak uragán a takhle hr na něj. tak klid a uvědom si,že tohle nic neni.co když se neovládneš až bude větší a bude si to pamatovat? tak se na to zkus podívat z jiný strany,uvědomit si,že malý je dítě jen jednou a jednou to přejde a věř,že tohle je teprv začátek ;)

já myslím, že v klidu :) neboj. Někdy to prostě ujede. A je jasně vidět, že máš výčitky svědomí, že malou miluješ, že už to dělat nebudeš, tak nestresuj. Tím si projde většina. Já taky už někdy zakřičela na malého, v tom stresu, nevyspání a vyčerpanosti mi přišlo, že to jinak nešlo. hned jsem toho litovala, proč jsem to udělala atd.. ale nejsme stroje. \příště ji dej do postýlky a jdi se vyzuřit vedle do pokoje, vybij se do polštáře nebo tak. je to těžké někdy. \Bude to dobré, neboj :)

...to je jako sranda nebo to myslíš vážně? a co zkusit netřást se 4 měsíčním miminkem...co má chudák dělat jiného než brečet :D ne, myslím,že jsi mu neublížila, ale bylo by fajn třást radši sama se sebou

In reply to by Dana 07

Ahoj, pokud te to takhle trapi,zkus at ti manzel malou pohlida a tz se vyspi, dojdi si na chvilku nekam, kdyz budes mit priste zlost na miminko, dej miminko do postylky a jdi se do jine mistnosti uklidnit a rict si ze te miminko potrebuje a ze place protoze miminko neco trapi, ne proto ze by te chtelo zlobit ci nejako otravovat a to si opakuj, mozna se chytas za hlavu co to ted pisu, ale vazne to zkus.Pomuze ti to.Neboj se poprosit o pomoc manzela, rekni mu ze nekdy plac miminka te stresuje a jestli bz ti nepomohl, pokud bysi citila zlobu aby vzal miminko do ruky on.Miminko pokud vyciti ze se zlobis bude plakat jeste vic a pak to je yacarovany kruh, vystresovana maminka a vzstresovane miminko cim dal tim vic.Jestli mas chut si o tom vsem vic promluvit, pisni mi osobku.Pa a drzim pesti at se to uz nestane a svuj stres a plac miminka zvladas lepe. :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka