Skladování pečiva

01.12.2013

Ahoj :) jak skladujete doma pečivo? Jsem se dozvěděla, už po třech hodinách v igelitovém pytliku začínají růst plísně rodu candida :? Tak přemýšlím v čem mít chleba a rohlíky ať to neoschne

Kliknutím vložíte smajlíky:

igelit nějak nechápu,dormál dávám do chlebovky jen tak a kupuju jen co sníme do druhýho dne.jinak ve to v mrazáku nakrájený a zásoby pečiva,který v naší blbý sámošce nemaj a vyndavám po kusech.dětem peču občas doma a taky hned do mrazáku. babička skladovala vždycky ve velký utěrce v košíku.

Já teda hned dávám všechno do mrazáku. Nikdy sem pečivo neskladovala takhle,nemám ráda gumový rohlíky a chleba mám taky nejradši čerstvej.

já bych to tak nehrotila, rohlíky máme v sáčku max. během toho 1 dne, pak už jdou na sušení, chleba (domácí) v chlebníku max. 3 dny, jinak candida je kvasinka, nikoli plíseň, a kdyby tam něco vyrostlo, pH v žaludku už si s tím poradí... :-)

pak v pytlíku a na candidy nehraju. Chleba si pečeme sami a abych řešila, jesti ho musím druhý den vyhodit, to fakt ne...

balím do plátna nebo bavlněné utěrky, pokud to nespotřebujeme do 24 hod, tak pak i do igelitu a do lednice. Nakupujeme většinou na týden dva dopředu, pak pečivo mrazím - když to uděláš začerstva, vytáhneš to večer, ráno máš prakticky čerstvé pečivo (pokud se tedy nejedná o opakovaný proces, což se dost často stává u Tesca nebo Lídlu apod.).
Den dva staré pečivo pak ohřívám v troubě nebo na té nástavbě topinkovače, úmyslně jsme si koupili takový, který má tuto funkci.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

trochu oškrabat, než chléb zabalím. No a pak stejně plátno vyklepu venku na dvoře :)
Každopádně pečivo balím, až vychladne, protože pak plátno / utěrka nasaje vlhkost a potom ta mouka jde dolů opravdu špatně.
Bezvadná je na to prodýchání / vychladnutí pečiva taková ta mřížka z IKEA, jak se na ní odkládají hrnce :-)

In reply to by lucininenka

Jít každý den ráno pro čerstvé pečivo není žádná zátěž, ani pro mě, než jde do práce manžel, ani pro něj než odejde. Nikdy jsem jídlo nemrazila ani to do budoucna nehodlám dělat. Mráz ti sice bakterie zamrazí ale neumí je zabít. Navíc si myslím, že většina těch, co zamražují to ani nedělají správně a nedopřejí jednotlivým potravinám tu správnou teplotu skladování.

In reply to by Anca7

tak vzhledem k tomu,že mám nejbližší krám pěšky dvacet pět minut tam a zpátky,tak to trošku problém je ;) manžel dělá na směny a už vidím,jak někde v pět ráno stojí u kasy s rohlíkama :///: holt ne každý má krám u nosu a jezdí do práce na sedmou ;)

In reply to by Anca7

no ono toho vaření je i tak dost :00: :00: takže rohlíky už jsem zkoušela a peču pravidelně rozpeky k mrkvi,ale malej mi to doma pečený stejně nejí-je to pro něj tvrdý :00: jako chleba v pekárně možná,ale péct si denně rohlíky hádám stejně nebudeš :///: je to hezká předstva,ale reálně to moc není možné :n:

In reply to by lucininenka

Rohlíky denně k životu nepotřebujeme :) vymoženost jako pekárnu nemáme, zkoušela jsem klasicky péct a zatím mi to nijak nevadí. Představa je to hezká, ne vždy to tak vyjde ale pokud máš zaběhnutý režim, co se jak a kdy dělá, tak to člověka nijak nezatěžuje.

In reply to by Zdenda3

nejíme to zmrzlí, rohlík ti rozmrzne hned i jen na vzduchu nebo přinejhorším v mikrovlnce a chleba já vždy nakrájím na plátky a pak ho dám zahrazit, takže taky vytahuju jen množství, co aktuálně sníme ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka