těhotná a nové zaměstnání

23.02.2013

Ahoj maminky, chtěla bych se zeptat, zda jste některá nastoupila do nového zaměstnání, i když jste byly těhotné? Jak dlouho jste těhotenství tajily a jaké byly reakce ze strany zaměstnavatele? :00: Jsem vedená na úřadě práce, těhotenství nemám ještě od doktora potvrzené, ale test mám pozitivní.Přijde mi to docela nefér vůči zaměstnavatele, tak přemýšlím, jak dál. Děkuju za všechny příspěvky. :a:

Kliknutím vložíte smajlíky:
KamSsa1 . (neověřeno)

Ahoj, myslím, že je lepší těhotenství oznámit co nejdříve. Jako těhotná máš právo na spoustu věcí a navíc tě nemohou vyhodit. Určitě je tedy výhodnější zaměstnavateli o těhotenství říct.

Ahoj jsem v 8tt a nastupuji do práce, jedná se o lehkou práci.Těhotenství tajím. Vstupní prohlídku dělá doktor stejně jen z dokumentace obvoďáka, který do teď stejně neví.
Osobně si myslím že do konce 1. trimestru má každá žena právo těhotenství tajit ve vlastním zájmu ( s výjimkou hrozícího rizika).
Když stát nepodporuje nezeměstnané matky...kolik z nich je nazaměstnaných ne vlastní vinou?Ve státě kde se dávky doslova rozhazují těm co nikdy nepracovaly z vlastní iniciativy. :?
Těhotná přeci neznamená nemocná nebo neschopná. }:) :a:

CoocaCola (neověřeno)

In reply to by Fénix Fawkes

Ahoj
Já nastoupila do práce v listopadu a na silvestra jsem zjistila, že jsem v 3. měsíci a řekla jim to až v únoru a to jsem dělala i noční ( v KFC) teď čekám druhé a zkončila mi rodičovská na konci prosince a to už jsem věděla těhotenství s doktorem od 5tt tudíž od října díky měření bazální teploty a 2.1. jsem se vrátila do práce už v 4.mesici a nic neřekla a řeknu to až 2. Února až ponesu neschopenku nějak krvácím, zvracím a nedávám to, ale potřebujeme více peněz a navíc mi navisili v práci hodinovou mzdu tak bude i větší vyměřovací základ.

Takže za mě dvakrát nastoupení do práce a nechci to hned říkat, aby mi to neznrprijemnili v práci.

ahoj já jsem nastoupila do nové práce netěhotná, s tím že jsme se snažili o mimi ale nevěděli jsme kdy a jestli to vyjde. vyšlo to po 2,5 měsících nové práce jsem to zjistila, měla jsem smlouvu s 3 měsíční zk. lhůtou a na dobu určitou 6 měs. takže jsem to tajila do konce zkušebky, protože jsem do práce aspoň těch 6 měs. chodit chtěla. Když mi pak končila ta 6-měs pracovní smlouva, tak se mi to zdálo nefér a řekla jsem to nadřízenému. A světe div se takový skvělý chlap mi dal smlouvu na dobu neurčitou i přes to! Ostatním jsem těhotenství oznámila v 6! měsíci :) nikdo to na mě nepoznal a to jsem měla nabraných asi už 8 kg. Těhotná bych ale do nové práce nenastoupila. :a:

Ahojky,já byla také na ÚP-tam jsem to naférovku řekla,tudíž mi nikam neposílaly :n: a zároveň jsem chodila na brigádu,kdy v den kdy jsem měla podepsat smlouvu na dobu neurčitou jsem ráno zjistila že jsem těhu :€O: šéfovi jsem to narovinu řekla,nemám ráda takovýto podfuky,nechal si mě tam do 7.měs(mohla jsem i déle,ale už bych nezvládala :n: )no a od 1 roka prcka tam chodím opět brigádně na noční a pro dom.práci,jestliže malého vezmou do školky,tak se mnou počítá nastálo :one:

pokud nemáš sehnané žádné konkrétní zaměstnání a jsi vedená na ÚP, tak bych to na úřadě oznámila hned, aby mě neposílali na žádné pohovory, protože žádný soudný zaměstnavatel těhulku nepřijme. Pokud máš domluvený nástup do zaměstnání, tak přiznat zaměstnavateli těhotenství znamená téměř jistě, že tě buď nevezmou nebo tě obratem propustí ve zkušební době. Pokud se ale nejedná o práci, kterou těhotná dělat nesmí, tak je čistě na tobě, kdy zaměstnavateli o těhotenství řekneš, nemáš ze zákona povinnost mu to v nějakém termínu hlásit, takže tě ani nemůžou obvinit, že si to úmyslně zatajila při přijímacím pohovoru. A i kdybys to zatajila úmyslně, žádný rozumný člověk se ti, v dnešní době, nemůže divit.

ahoj, tak nyní práci nemáš, takže je to beztak jedno. Je možné že práci seženeš za měsíc a je možnéže za několik měsíců. Takže to už pak na tobě bude vidět. Já jsem férovej blbec a já bych to oznámila :s: .

ja jsem se setkala v zamestnani s tim,ze jedna holka nastoupila tehotna,nikomu nic nerekla a par dni pred koncem zkusebky se to provalilo a vedeni to resilo,samozrejme ji neprodlouzili smlouvu,tak nejak divne se na ni vsichni z vedeni divali,jakoby to udelala na schval a chtela mit smlouvu na neurcito.tak ja si myslim,ze by bylo dobre to rict na pracaku jak to budes mit potvrzene,tim padem by te nemeli nikam posilat na nabidky prace,kde je tezka manualni prace.stejne by te zamestnavatel ve zkusebce vyhodil.

já jsem zjistila těhu asi 6 týdnu před ukončením smlouvy,normálně by mi jí prodloužily ale tam kde jsem dělala to nebylo vhodné prostředí pro mimčo tak jsem to řekla hned,smlouvu mi teda neprodloužily ale nárok na mateřskou jsem měla.Být tebou tak nastoupím,nemužeš vědět co se stane,samozřejmě ti nic špatného nepřeju ale je to tak

Já jsem nastoupila v 7tt a tajila jsem to do konce zkušebky, pak jsem jim to řekla a v pohodě vzali to dobře, ale je to opravdu velká firma, a měla jsem štěstí, že to na ně nebylo vidět, jako by to tělo vědělo, jakmile jsem zůstala doma bříško vykouklo :).. každopádně máš na to ze zákona právo oznámit těhotenství kdy chceš, a já jsem měla nebo vlastně mam smlouvu na dobu neurčitou hned od začátku :)

Já tedy nenastoupila těhotná, ale otěhotněla jsem 14 dní po nástupu.... měla jsem sml. na dobu určitou na 3měs. takže jsem to samozřejmně tajila a čekala na prodloužení.... měla to být další sml. na dobu určitou na 1rok, ale firma změnila plány a prodloužili mi to zase na 3 měs. to už jsem věděla, že další prodloužení chtít nebudu, takže pak jsem to už řekla byla jsem asi v 4-5měs.
nic moc se nedělo byla to nadnárodní spol.

Moje sestra nastoupila do nové práce asi v 7tt. Problem je spíš v tom, že většinou novou práci dostaneš na dobu určitou a tam ti pak když budeš na neschopence nebo rodičáku smlouvu neprodlouží. Sestra dopadla stejně.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka