Seznámek Látkařky

11.03.2010

Ahoj holky, když už je tu tolik klubíků, tak ať i my máme ten svůj ;)
takže se doufám přidáte ;)
Klubík je určen všem, které látkují, chtějí látkovat a nebo to zatím jen omrknout... Doufám, že si vzájemně sdělíme své zkušenosti a rady ;)
Látkujeme aneb rozhodla jsem se být ekologickou matkou - původní diskuze ;)

MODELKA V PLÍNKÁCH OD MABIS
popolini rainbow sada
p'titt dessous - technic
bambinex teddy
bambino mio
cushie tushies AIO
p'tit dessous magic AIO

SERIÁLEK "LÁTKUJEME" OD LULUBAR
vícevrstvé pleny
svrchni kalhotky thirsties
svrchní kalhotky imse vimse soft
svrchní kalhotky Bummis Brite

LÁTKOVACÍ MODELKA OD PANÍ KATEŘINA BEHEGE
POP IN
imse vimse 2v1
popolini ultra fit biofroté

nick;věk;město;počet dětí;proč jsem se rozhodla látkovat

mabis ; 29;Olomouc a Praha; 1 :girl: Emička; protože mi látkovky přijdou 10000000000000krát lepší než papírový a navíc nemusím běhat dvakrát denně s košem ;)

Lufu , 29, středni Čechy, čekám 1. :cc): Eliáše látkovat chci, protože mi to přijde mnohem lepší pro miminko a také pro naši peněženku. Smiling

vlasata.kometa ; 22; Plzeň; 1. :cc): Vojtík; protože je to výhodnější finančně a i co se týče množství odpadu a taky mě to láká po přečtění různých informací.

paní Kateřina Behege , 22, Liberec+Rovensko pod Troskami, jedno děcko; ty jo vlastně nevim..asi mi to přišlo automatický, já mám z mých kamarádek dítě zatim jediná a o pemprskách sem věděla jen z vyprávění mý mámy- "no jednou sem to koupila a míšu sem v tom nechala, ať se s tim tahá a ona se pak přestala počůrávat" a pak sem věděla, že to prodávaj v takovejch ohromnejch balíkách za tolik peněz, že by se mi asi zkřivila ruka to koupit..:-)a pak sem v poradně dostala leták s těma moderníma, tak sem je automaticky koupila, protože tam bylo napsaný, že se nemusej žehlit:-)

sincerity, 21, cekame prvni mimco :cc): Kubíka, protoze manzel mel problemy s kyclema, kdyz byl miminko a ja mam za to, ze latkovky jsou setrnejsi a mimi se brzy nauci na nocnik Shocked)

vlasata.kometa ; 22; Plzeň; 1. :cc): Vojtík; protože je to výhodnější finančně a i co se týče množství odpadu a taky mě to láká po přečtění různých informací.

martan ;26;Ostrava; 1.dítě je :girl: Sára 3 roky; čekám druhé ditě a na látkový nedám dopustit.Používala jsem je i u první,budu je používat i teď příjde mi to ekologický a přirozenější

lulubar 27;, Prahy; 1 :cc): Davídek... a látkovat jsem se rozhodla, protože mi přijde, že je to stokrát lepší pro mé miminko, pro moji peněženku a v neposlední řadě i pro životní prostředí..... Jednička

Tina_V 30,Dobříš, 1 jednoroční :girl: Maruška Smiling, já to teda kombinuji, přes den látkové klasické a na noc pampersku, je to levnější, ekologičtější a zas tak tolik práce navíc to nedá- už dva měsíce je nežehlím a pere automatka Smiling. Navíc se Mája lehce oprudí a látkové se opravdu musí často měnit, takže to nehrozí.

femme.fatale; 24; Prostějov; 1 :girl: Michalka; kvůli zadečku prcka, kvůli ekologii (třídíme všechen odpad a ty kvanta plín mě děsí), kvůli financím a taky kvůli tomu, že to stále trochu vybočuje z řady Evil .

Zumostl, Liberec, 28let, 3.měsíce :cc): Sebastian, důvody:finance, zdraví mimča+ brzo na nočník, ekologie, zábava, barvičky a vůbec, když to zvládly naše mámy....

Vendulka 96 ,26 let, pohlaví nevíme, jsem tak trošku ekolog Smiling a taky už mě čím dál tím víc baví, jak si každý klepe na čelo, když to oznámím Smiling))

ZelaZuzu, 30let, Horní Bečva, TP 20.3.10, čekáme :girl: Marianku.
Jsem tak trošku ekolog ,né fanatický, ale odpad třídíme, snažím se používat i eko drogerii a navíc mám tu výhodu, že ráda peru...

sachmeta, 24, Kyjov,1 :cc): Martin,důvod: Nejdříve to byly hlavně finance, poslední dobou se nám čím dál častěji stává, že když mu dám třeba na noc nebo k dr. papírovky, tak je po nich celý červený a flekatý.

guinea Frýdek-Místek, 23 let, čekám :girl: v polovině kvěnta. Důvody proč látkovat: finance, příroda, závislost na látkových plenách :)

bsimonka,Ostrava,23let, :cc): Ondrášek. Důvod: přemýšlela jsem nad nimi už v těhu,ale pak jsem začala s jednorázovkama a připadalo mi to jednodušší a teď jsem zjistila,že s látkovkama je to úplně snadné a navíc stačí jen vyprat,usušit a dají se znovu použít :) je to prostě finančně výhodnější a jednodušší-nemusím lítat kupovat jednorázovky :one:

bee25, Frýdlant, 36 let, děti máme 3, Vojta 8let, Tonka 6 let a poslední Eda 3 týdny, všechny děti vyrostly na látkovkách ty starší na klasických plínách, teď se snažím pochytit informace o moderních látkovkách. Důvod je jako u všech finance a ekologie.

Zdenča V., 25 let, Brno-venkov, Michalka je 2. dítě, u Štěpánka mě látkování nějak ani nenapadlo a kvůli pobytům v nemocnici by to ani nešlo... Důvody látkování? Že jsem se o této možnosti na netu dozvěděla a zaujalo mě to, trošku i ten odpad, a to, že prostě dělám něco jinak, podle mě líp. Nemyslím si, že bych měla tak málo času, abych nestihla vyprat a pověsit (v 6 nedělí i vyžehlit) o pár praček víc ;)

Petah24, Vysočina, v červenci10 čekáme :cc): Matěje. Pro látkovky jsem přesvědčená z důvodů "přírodních", ekologických a filozofických. Věřím, že nezklamou:) A chci už konečně do nějakýho klubu! :D

sangsue; 25; Praha Košíře; 6/2010 čekáme Karolínku :girl: ; ikdyž za nějakých okolností bude nutné použít plínku jednorázovou, na normální nošení bych chtěla používat látkovky. Podle mého názoru je to za a) přirozenější za b) zdravější za c) levnější za d) ekologičtější. Takže samá plus :€m:

Petula25,26let, Hodonínsko+Usteckoorlicko, Tobiášek(11.11.2009), Látkujeme páč je to zdravější a přirozenější. Taky hraje roli ekologie a že nemusím pořád sledovat kde a za kolik jsou papírovky (navíc ¨mě přijdou smradlavý a umělý)

zuza11 24, bydlíme na Vysočině, čekáme první mimi - chlapečka - TP 6.6.. Látkovat jsem se rozhodla, tak jak asi všechny - eko., cena, zdraví miminka...

Jjanculka, 25,Plzen,1 miminko, hlavně protože jsou pro mimi mnohem zdravější a je jí nich prostě dobře a taky protože nechci mít doma plný koše smradlavých ppírových plen a praní mi nevadí, protože pere pračka :D )

Marta, 31 let, Příbramsko, 2měsíční :girl: Terezka, jednou jsem na netu ze zvědavosti zadala látkové pleny a byla jsem překvapená, co vše se mi ukázalo, pak jsem šla na prezentaci moderních látkovek, vše okoukala a osahala a byla jsem z nich nadšená Jednička . No, a taky k tomu mě vedli finanční důvody a hrozná představa, jak denně vynáším pytel jednorázovek do popelnice

andrejiika; Uherská Brod; 25 let; máme 2měsíční :girl: Verunku. Pro látkovky jsem byla rozhodnutá, ještě jsem ani nebyla těhotná. Důvod je u nás finanční, ekologický a také kvůli zdraví Verunky. A teď i kvůli obdivným pohledům okolí nad krásně barevnými svrchními kalhotkami :D

jira, 25 let, Jihlava, 1 :girl: Sáruška, látkuju protože nejsem pohodlná, je to mnohem levnější a hlavně je to lepší pro mimčo. V látkových plenkách nejsou chemické přísady jako v papírovkách a taky podporují zdravý vývoj kloubků.

Dzakynka, 29, na konci března čekáme holčičku, látkovky chci používat protože si myslím, že jsou pro děťátko mnohem zdravější než jednorázovky, jsou krásný a navíc je to ekologičtější :)

vesz;26;Třinec;1chlapečka Mariánka;Ze začátku hlavně kvůli financím, malý kakal snad 10krat denne a tak jsme meli velkou spotrebu jednorazovek. U latkovky me tolik nemrzelo skoro cisou jen mirne poprdenou plinku vymenit :)

jolajka,35 let,jižní Plzeňsko,syn 11 let a v květnu naše druhé "překvapení". Důvody: ráda bych vyzkoušela novinky,které před 11ti lety nebyly - kalhotkové pleny,samozřejmě úspora financí,trocha ohledu k životnímu prostředí a především zdraví dítěte.

mehloJmenuji se Lucka, je mi 31 let, mám ročního dáblíka Petříka, jsem z vysočiny. Proč látkovky? Ze začátku hlavně kvůli penězům, taky kvůli ekologii, ta představa koše plného smradlavých papírovek se mi nepředstavitelně hnusí, taky kvůli tchýni, protože ta je nesnáší a taky proto, že se mi líbílo říkat- MY MÁME LÁTKOVKY!!!

Pechy, 29 let, Praha, 1 klučík, druhé mímo v bříšku. Látkujeme od narození Honýse. U nás je to z ekologickéh hlediska, i když finační je taky dobrý (ale není to ten hlavní důvod). pokud nelátkujeme, používáme ekologické pleny. Druhý pídě v bříšku už má doma super výbavu a víme, co a jak.

sol; 29; Praha/Olomouc; 1; protože se snažím být ohleduplná k životnímu prostředí a taky zdraví svého piditvora (žádná generace "jednorázových" dětí ještě nedosáhla středního věku, takže kdo ví, jak se to na nich podepíše...)..

Slunko;26;Dvůr Králové;1 - Petřík;z finančních a ekologických důvodů, proto, že mi nevadí žehlit a prát, protože bych byla zoufalá z těch tun odpadů z jednorázovek, protože je to lepší na vývoj kyčlí, také proto, že přebaluji častěji a není mi "líto" zašpinit více plínek než bych asi chtěla ušpinit jednorázovek za tolik peněz.

m.rose; 26; Rosice; 1 :girl: ; protože mi hodně vadí tuna odpadu co se bude rozkládat dalších 500 let Jawdropping!, o finance až tolik nejde, ale i ušetření je samo příjemné.

vlastina 29 a termin mame 21.7. A latkovat chceme proto, protoze jsem zatim nasla mnohem vice pozitiv nez negativ. Nekdo si mysli, ze toho bude moc, ale my to zvladnem.

matahari, 25, Brno-venkov, první chlapeček Matyášek, důvody proč látkovat: penízky, ekologie-už kvůli Matymu a jeho dětem a taky že mě štvalo kolik odpadu jsme pořád vyhazovali, no a samozřejmě se mi to líbí a líbí se mi být v něčem jiná :-)

Ájíček, 33 let, Kutná Hora, 1 prcek Kryštůfek - rozhodla jsem se cca 3 měsíce po porodu vyzkoušet látkovky, protože na to mám fakt čas, nijak mě to neomezí, prospěje to přírodě, možná se mi časem investice i vrátí, ale hlavně bych měla ráda vnoučata Jednorázovky prý způsobují u chlapečků přehřívání varlátek a neplodnost

DenisaMalázvítězil rozum nad leností a ve čtyřech a půl měsících Marušky jsem najela na látkovky

Renulka 30 let, Jabonec nad Nisou, 1. dítě Tadeášek, důvody: ekonomické, ekologické, příjemné pro dítě, není nutnost vynášet koš každý den a je to zajímavější než nudné jednorázovky.

HANELLEORA25LET. SEVERNÍ MORAVA
ZA 3TÝDNY SE NÁM NARODÍ ONDRÁŠEK.. :cc):
LÁTKOVAT BUDU KVULI EKOLOGII A KDO ŠETŘI MÁ ZA 3..

-Zuza-, 27 let, Blansko, čekáme první miminko, látkovat proto-že http://www.mojetehotenstvi.cz/vybava-pro-miminko-2

AwishekMICHÁLEK NAROZENÝ 9.12.2010, LÁTKUJU KVŮLI EKOLOGII A ZDRAVOTNÍ NEZÁVADNOSTI, TAK DOUFÁM, ŽE NÁM TO VYDRŽÍ ;)

MÁME UŽ I SVOU FOTOGALERII TAKŽE VESELE PŘIDÁVEJTE FOTEČKY LÁTKOVÝCH PRDELEK ;)

FOTOGALERIE

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka