Pohyby plodu na konci těhu

07.01.2009

Ahojte holky, mám takovou prosbičku, jak jste cítili pohyby miminka na konci těhu??? Jsem 36+4 tt a dneska se mi zdá, že se malá moc nehýbe, vždycky se během dne ozývala, občas tam prováděla psí kusy a dneska nic moc, jen tak párkrát, co jsem zaregistrovala tak snad 2x krátce. A taky vždycky škytala tak 2 - 3x denně a dneska taky nic, teda aspoň jsem to necítila. Tak mám strach, aby se něco nedělo :( Možná plaším no. Tak by mě zajímalo, jak jste to měly vy. Díky moc za odpovědi, ať můžu s klidem jít spát.

Kliknutím vložíte smajlíky:

ke konci se miminko hýbe mín,nicméně si hlídej aby jsi ho opravdu několikrát denně cítila,jinak bych jela 100% na pohotovost,známý se dítě uškrtilo na pupeční šnuře,mělo jí obtočenou kolem hlavy a ruky takže se samo škrtilo :( ,od soboty nic necítila,a v pondělí už bylo na všechno pozdě :r: a sestřenici se odloučila placenta,od rána neměla pohyby,navečer tam jely a kluka už křísily.Fakt je potřeba si ty pohyby hlídat,nechci tě strašit,jen aby jsi věděla že fakt čekat třeba jen den a muže být pozdě.Mě se ke konci taky tak málo děcka mlely,že jsem po těch zkušenostech z okolí byla uplně na nervy ://: Pomáhá si lehnout na bok a jíst sladké

Ahoj, já jsem 39+5 a mám pocit že mě malá rozkope!!! Jsem nervama bez sebe. Volala jsem do nemocnice a tam mi řekli že se možnmá blíží porod a miminko to cítí intenzivněji... že bolesti se můžou dostavit.
Co si o tom myslíte? :O

ahoj lee, ja mela vzdy akcni miminko a nekdy kolem 35tt se mi dva dny skoro nehnula, no ja uplne silela... porad jsem do ni dloubala a pak mi Dr rekl, ze jen proste reaguje na pocasi, na naladu mamci ... proste nekdy vic spinka a nekdy ma zase akcnejsi dny... ted uz mam (38tt) pohyby zase ustalene a ponevadz je to take moje prvni mimi tak hlidam jak se da ... pokud se citis jen trochu nejista, tak nikdy neni na skodu si dojit k Dr, aspon te uklidni, ze je vse v poradku... lepsi nez si pak vycitat kdyby se neco stalo... Uvidis dnes jak bude ciloucka a kdyz ne tak si alespon zavolej k Dr, tvrdne ti nejak brisko? a v podbrisku te boli kde? ja vim ze me Dr rikal, ze pokud na stranach tak je to v poradku... Drzim palce!

In reply to by Kyselinka

Nazdárek, tak včera se pak ještě trochu ozvala a dneska taky, tak uvidím, co předvede ještě během dne. Podbřišek mě pobolívá tak jak při menstruaci, ale jen slabě, tak nevím, jestli to nejsou poslíčci či co. A bříško mi tvrdne občas, ale zdá se mi, že zatím jen nahoře nebo kolem pupíku.

In reply to by lee82

Lee tak to se nebuj, to je v poradku.... ja kdyz se vic hybu, tak mimi je hodne v klidu a kdyz se pak natahnu tak zacne vrtosit... nesmis to moc prehanet s namahou, zkus odpocivat. Hlavne zadne stresy. To uz mas asi male kontrakce, taky jsem to mivala... a ted ticho po pesine

No já nevím jak ostatní, ale já cítila pohyby pořád, ještě i v porodnici.... Nechci tě strašit, ale já bych raději šla k dr. A zkoušela jsi ji pošťouchnout? Já když jsem malýho necítila, tak jsem několikrát lehce zmáčkla bříško a on se pak zavrtěl.

In reply to by sněhulka

Před chvílí jsem si lehla na záda a něco se tam hýblo, ale není to takové, jaké to bývalo. Jak jsem už psala, dneska to je jakési divné. Včera se divošila jak divá. A nemůžu to mít spojitost s tím, že jsem se dneska furt chodila? Třeba jsem ji tak uspala, že spí doteď :e):

Ahoj, já jsem 39+3 a teď už se hýbe míň. Někdy jsou to teda perdy, ale většinou se jen protahuje a taky byly dny kde se nehýbala skoro vůbec.

In reply to by Romanca

Takže se nemusím až tak strachovat??? Je to moje první těhu, tak jsem neználek. A ještě k tomu jsem dnes sama doma, manžel je v práci. Už jsem si představovala jak letím k dr., že se určo něco děje. A on tam zítra stejně není, tak bych musela někam jinam. No už aby bylo po všem a měla toho našeho bobka v náručí.

In reply to by lee82

Já jsem taky těhotná poprvé. Myslím, že se bát nemusíš, když tak jestli ti to vrtá hlavou, tak trochu pošťouchej břicho, nebo s ním zatřep. Ale toje dobré. Oni na konci těhu už nemají tolik místa, tak se spíš jen protahují. v osmém měsíci mě málem prokopla břicho a teď už mi sem tam jen trčí noha nebo někde žďuchá rukou.

In reply to by Romanca

No doufám, že to je v pohodě. V mém okolí se totiž holčině na konci těhu mimi ověsilo na pupeční šňůře, tak mám z toho strašný strach. A taky mám břicho napnuté k prasknutí, ale to asi normální. A ty bobka čekáš kdy? A už nějak pociťuješ, že by to mohlo přijít?

In reply to by lee82

první termín už jsme prošvihli - včera. druhý mám v neděli. Měla jsem rodit předčasně (půl roku jsem musela ležet), před vánocema už to tak vypadalo že porodím ve 37 týdnu ale pak se něco stalo a malá se šoupla nahoru. A te´d t vypadá že budu přenášet.
Chápu že máš strach, kor když máš takový příklad v okolí. Ale neboj se. Jak jsem řekla, někdy se hýbehodně a někdy míň.

In reply to by Romanca

Já mám termín 2.2., takže mě ještě čekají poslední 4 týdny, ty budou snad nekonečné. Občas už mě pobolívá v podbřišku, teda skoro většinou každou noc, tak vždycky střežím, co se bude dít dál.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka