Jak pomoci mimču na svět?

22.08.2012

Ahojte těhule a maminy... chtěla jsem se vás všech zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s babskýma radama jak pomoci mimču na svět... víte, co mám na mysli...
Maliník, sex, fyzická námaha, masáž hráze a tak... mám toho načtenýho spoustu z netu... zajímá mě ale jestli něco opravdu funguje a co zrovinka vám pomohlo :€s€:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Masáž bradavek - dochází k vyplavení oxytocinu a sex s vyvrcholením uvnitř - sperma obsahuje prostagladin. Mimčo si ale stejně přijde až se mu bude chtít. Hodně štěstí

Ahoj Maci :a: ,
tak jsem včera zkusila toto :s: :
Odpoledne jsem žehlila, vysávala, utřela prach, umyla koupelku, dala jsem si lněná semínka, maliník piju už 3 týdny...jakmile přišel manžel z práce, šli jsme na dlouhou procházku. Po návratu jsem si dala horkou koupel se stimulací bradavek a masáž hráze. Pak mi manža namasíroval kotníky a dali jsme si každý sklenku červeného vínečka... Pak jsme spolu strávili pěknou chvilečku (a to musím říct, že opravdu po dlouhé době)...no a ani jediné zatvrdnutí břicha se nekonalo . Prostě se malému ještě nechce a asi se mu u mě líbí...ale zkusíme to zopáknout a uvidíme 8) . Co víc můžu udělat? :) Asi hodlá před porodem narůst do obřích rozměrů :D . No co, hlavně, aby byl zdravý...
Jediné, co jsem mohla ještě, si to víno svařit, ale to mi v tom vedru po horké koupeli přišlo fakt moc...

In reply to by DablKetrin

koukám, že jsi to vzala opravdu od podlahy :€s€: To já jsem včera dělala toto :
Zavařila jsem 22 kg okurečků malých jako prstík (56 sklenic), přitom jsme nesměli větrat, aby psi nerušili ty naše chlapy po noční... takže v kuchyni bylo celej den asi 80 stupňů (hrůůůza)..do toho jsem popíjela ten jedovatej lektvar ze skořice, hřebíčku a zázvoru, čímž jsem si zalívala maliníkový čaj... no a zobala lňěný semínko celej den. Večer jsem si s mamčou dala procházku do hospody a zpátky a pak horkou vanu s maliníkem. Musím ti říct, že takhle utahaná jsem dlouho spát nešla... celou noc mě budí tvrdnutí břicha bolesti ale co? ... nic ! :00:

I dnes ráno, mi není zrovna nejlíp, jsem jakobych nespala a bříšku mi pořád tvrdne jak šutrák a nic a nic a nic !!! :00:

A to jsem ho včera tak hezky prosila a říkala mu, jak to tu už má nachystané, že se ho s taťkou nemůžeme dočkat, že i babička už je zvědavá, kdy vykoukne na svět a co to bude. Ale nic :€s€:

In reply to by Macinka Dobroška

No to sis teda pěkně mákla s těma okurkama a hlavně s těma malýma, ale ty jsou fakt nejlepší :one: . To nás to letos naštěstí nečeká, ještě máme dost z loňska...
Holt si ta naše miminka řeknou, až se jim bude chtít...ale taky už se nemůžeme dočkat a jak říkám, začínám se děsit té porodní váhy...v pondělí měl náš malý odhad 3,6 kg :00: . První termín jsme měli v úterý, ale druhý máme až příští pátek. Ještě má relativně čas, ale pořád mu říkám, že u maminky venku a hlavně i u tatínka mu bude taky dobře, ať se nebojí a že už za námi může :s: :s: :s: . A právě pořád ani náznak toho, že by se to blížilo...CS stále 0, pupek ani nějak neklesl, žádné tvrdnutí břicha...jen často píchavá bolest v podbřišku, ale to je normální. Alespoň Ti tvrdne bříško a "něco" se dějě", to je určitě dobré znamení, že to brzy přijde ;) .
Přeju, ať máte prcka brzo u sebe a budeme si navzájem držet palce :one: :€s€: .

In reply to by DablKetrin

S tím vzájemným držení palců máš recht :€s€: Ale já už to snažení oficiálně vzdávám... i mimču jsem to dnes řekla. Že už ho nebudu přemlouvat :€s€: Mám toho už plný zuby... jsem nevyspaná a nemíním každou noc rodit ve snu :s: Vzdáváááám to!!! oficiálně !!! :) :) :)

Takže mimčo- je to na tobě! :€s€: :h: :h: :h:

Ale dlouho mě čekat nenechej :€s€:

A tobě přeju, ať se vejdete do 4 kg :s: ale třeba to doktorovi maličko přeměřuje :€s€: :€s€: :€s€: snad :s:

Ahojky :a: nám pomohl sexík, sprema pej nějak změkčuje čípek? :00: jinak hodně je psychice, strach atd blokuje prej porod, ale nevím..prostě když budeš uvolněná určitě to brzo příjde:-)

Malej na svět taky zrovna 2x nespěchal, na kontrole v porodce v 40+1 jsem byla totál zabetonovaná, ani náznak, čípek celej, i tak mi doktorka udělala Hamiltona - kterýho nedodělala, protože to přes tu bost fakt nešlo, pak jsem šla domů, od té doby mi párkrát pobolívalo břicho, ale nic hroznýho, odpoledne to ustalo, dali jsme si s manžou a dcerkou dvouhodinovou vycházku, pak domů a večer dvě deci svařeného vína a o půl třetí ráno mi rupla voda a ráno byl malej na světě. Ale myslím, že to byla náhoda, možná pomohl trochu ten Hamilton, no čert ví. Maliník jsem pila po litrech od 36tt, jedla lněné semínko a svařák jsem měla taky už i pár dní před tím a nic, možná i ta kombinace. Stejně když to není připravené nepomůže ti nic :a:

Hlavně se na to naladit psychicky, uvolnit se a mimču říct, že už může, že je všechno připravený a že už se na něj těšš až vyleze a že všechno ostatní počká ;)
a jinak jsem si dala velkej předvánoční úklid a sex ;)

Podívej já na vše rezignovala už teď.. Jediné co od včerejška praktikuju je to, že bydlíme v 9.patře takže nahoru šlapu po svých a dolů taky chodím po svých (pohopsávám) :///: víc tomu nepomáhám..když nepočítám sex, vaničky..ty jsou na normálním denním režimu :one: první dítě mi vyvolávali 11 dní po termínu..tehdy jsem zkoušela VŠE i ty ricinové koktejly po kterých jsem akorát bl*la a sr*la..ale porod nikde :s: :s: proto už to neřeším..když nám ty schody nepomůžou proti přenášení tak si aspon udělám pěknou fyzičku :€s€:

Tak já poprvé přenášela a chtěli jsme hezké datum, a nechtěla jsem vyvolávaný porod, takže jsem si došla s kamarádkou do vířivky na plavečák, druhý den ráno jsme dali sex a odpoledne jsem začala rodit.

Ahoj,tak mě pomáhalo tak 2týdny před porodem sednout na kbelík s horkou vodou.Prý se potom pěkně otevírají porodní cesty...Mám to od své maminky a ta od babičky...Blanka

Nečetla jsem všechny komentáře, ale asi jako ostatní jsem vyzkoušela všechno co se dalo :00: - pila jsem maliník, dala jsem si sklenku červeného a to normálně vůbec nepiju alkohol, dlouhá procházka, bydlíme v 10. patře tak jsem si vždycky dala půlku pěšky, sex, horká vana... tři týdny jsem měla nález - pro špičku prstu otevřená, hlavička naléhá...
No nakonec jsem byla přijata na rizikové oddělení s doporučením na vyvolání kvůli špatným monitorům a ten den, kdy mě přijali si to malá rozmyslela a šla na svět sama... ;)
Takže pokud není tělo připraveno a miminku se nechce, můžeš dělat cokoliv a stejně to nezabere :) ...
Jinak přeji brzký a rychlý porod :h: :a:

Koukám, že jsme všechny stejné. Já už taky vymýšlela jak dostat mimi ven. Všechno co jsi psala nebo píšou holky dole jsem taky zkoušela a vůůůbec nic se nedělo. V porodnici mi radili hlavně ten sex, že prý sperma v sobě obsahuje stejný látky, jako tabletky na vyvolání porodu. Ale taky prd. Furt jsem si plánovala data, která by jako byla pro narození broučka dobrá atd...No ale náš chlapák si prostě počkal na moment, kdy jsem mu už celá nešťastná řekla, že to nechám na něm a že se na něj budu prostě jen těšit a nesnažit se to nijak urychlit. A do 24 hodin byl na světe:-D
Užívej si poslední chvilky "pohodičky" a nech to na mrňouskovi, on to ví nejlíp, kdy vykouknout.

ahoj :a: tak presne takhle jsem se citila ja uz mesic pred porodem, chtela jsem uz rodit :s: tak zkousela, malinik, sex, prochazky, uklid, myti oken, stimulace bradavek, sklenicku cerveneho vina,.....NIC.....nic nezabralo, prenasela jsem 6 dni :00: babskym radam verim, ale na me nejak nefungovaly :s: malej byl proste louda a tak se loudal na ten svet :s: :a:

Já si myslím, že to příjde každým dnem ... lehni si a mysli na to, jak budeš držet mimíska v náručí ... prostě si to přej... porod si přivoláš.

Taky si myslím,že to počasí to uspíší... Nebuj!

A ty přenášíš, že chceš už rodit ?

Tak za sebe...myslím,že když není mimčo nachystané,tak nepomuže nic :n:
Já u prvního těhu vyzkoušela první poslední a nakonec 10 dní přenášela,skončila na vyvolání,které po 12h stejně nevyšlo a přišel akutní císař :(
A co jsem zkoušela: maliník,lněné semínko,několikahodinové vycházky(ted už bych to nedala :n: )sex každý den,uklid ani nepočítám :00: ,džusy s projímavým učinnkem...jediné co jsem nezkoušela byl svařák v horké vaně,to mi přišlo drastické :00:
A výsledek? Nula,nula...takže ted jsem se na vše vykašlala a nechávám to na přírodě i když spíš na doktorech,asi se stejně opět spontánního porodu nedočkám :n: :r:
Tak zkoušej co je to příjemní,do ničeho se nenut a ono to přijde...dřív nebo později,ale přijde :one: :a:

In reply to by brablik

:€s€: Já to beru spíš jako součást mojí relaxace... dopřávám si vany, voňavé čajíky a tak... zatím mám ještě čas, takže to nijak nehrotím. Jen se tak nějak připravuju :€s€:
Přála bych ti, aby ti tentokrát přirozenej porod vyšel, ale kdyby náhodou zase ne, tak ať je všechno bezproblému :€s€:

Horká koupel a masáž kolem kotníků,prý tam jsou nějaké body na vyvolání porodu. Další rada stimulace bradavek na uvolnění oxytocinu, dlouhý procházky nebo nějakej pořádnej výšlap na kopec :-) Zkus to,držím pěsti,aby to dopadlo

In reply to by mishka25

Horkou vanu mám zrovna za sebou, hezky jsem si dala kolem sebe voňavé svíčky, do vody olejíček a hezky se pařila :€s€: Do toho jsem si popíjela výborný čajík z maliníku a lněných semínek :-) No je fakt, že to byl spíš gel :s: :s: a teď se válím u telky a hladím pupik. Diskutuju s mimčem, jestli to teda ještě nezváží a nepujde na svět ještě zítra... jako lev :s: :s: :s:

Vidím to bledě, tak ho nechám, ať si dělá co chce. :s:

Miško, ten výšlap u mě nehrozí... žiju v patře a každej den nalítám několikery schody a to mi úúúúplně stačí :///: jsem jak lokomotiva :00:

taky zkouším všechno možné... piju maliník i lněné semínko, večer hopsám půl hodinky na baloně, občas znásilním manžela :s: ale zatím nic... dnes mi doktorka řekla, že jsem otevřená na špičku prstu, ale za týden se na kontrole určitě uvidíme :00: takže všechny pokusy jsou zatím marné... ještě třeba pomůžou ty bouřky :dance:

In reply to by vendulina

:s: Jak píšeš :s: :s: :s: taky semtam znásilním manžela :s: zatímco před pár týdny jsem na to neměla ani myšlenku, teď ho ždímu jak hadr :s: :s: :s: Určitě mu to strašně vadí ;)
Mně už se doktorka dolů nedívá, jen udělá monitor a změří pupek a adios embrios... ty máš ale krásnej nález... :€s€: zachvilku tu budeme číst tvůj deníček z porodu :€s€: uvidíš

mě nechtěli ani jednou nechat přenášet, pokaždé jsem si porod raději nějak psychicky vyvolala sama, že prostě porodit musím a dvakrát to vyšlo :s: jinak jsem pila maliník a pojídala lněné semínko a oba porody jsem měla docela rychlé :one:

In reply to by Macinka Dobroška

to ti pomůže jen s vyprazdňováním střev, měla by sis to semínko vyvařit, aby to mělo nějaký efekt na změkčení sliznic... někde jsem to četla, dáš jen polévkovou lžící lněného semínka do cca 300ml vody a vaříš 20 minut. Je pravda, že je z toho sliz, ale právě proto to funguje ;) a doporučuji pít teplé, jinak už se to pak pít nedá... max. lžičkou :one:

In reply to by ssiissiinnkkaa

Ještě jsem nerodila, ale musím říct, že se na to strašně těším... i na tu bolest... všechny kámošky se mi strašně diví a smějou se, že jsem sadomaso, ale já to beru tak, že za tu bolest pak dostanu tu nejkráááásnější odměnu na světě. Takže se na to opravdu těším :€s€: To viš, že mám i trošinku strach, ale ve velkým vede to těšení se :€s€:
Právě už se toho nemůžu dočkat a navíc jsem tak nějak doufala, že to to naše zlatíčko stihne tak, aby se narodilo ve lvu po taťkovi. Ale co... to už asi nestihne, takže teď už mě k tomu nic tak nějak netlačí... tak budeme mít pannenku po dědovi :€s€:

In reply to by Macinka Dobroška

To Ti naprosto schvaluju :) - já se na první porod taky těšila (až jsem se těch pocitů sama lekla), taky mi říkali, že nejsem normální - ale pak to přišlo, obrovská euforie po celou dobu, hormony mě vybudily na maximum - žila jsem z toho pak ještě celé šestinedělí :) Je to asi šílený, ale nic jsem neměla nastudováno, nechala jsem všechno volně plynout, "no stress" a skutečně si to celé svým způsobem užila... A tak teď čekám, jestli to tak na mě přijde zase :) Dívala jsem se, mám termín cca 5 dní po Tobě, a ony pocity prozatím nikde :(

Ahoj Markét, tak mě nepomohla ani svěcená voda :s: :s: :s: myslím tedy u první dcerky. U malého jsem zatím nic nezkoušela, ale skáčeme s malou půl dne v bazénu a břicho se neozve ani poslíčky :D

Tak u mě fyzická námaha nepomohla, skládala jsem dvakrát dříví a vůbec nic.Sex nevím,na ten fakt teď už chuť nemám.A poslední dobou jak pořád nosím malou (má necelých 13kg) tak taky nic...TAkže já si budu muset asi počkat, až se prckovi bude chtít samo. :)

In reply to by martina1541

No, koukám, že moje tušení bude asi správný... prostě to fakt neovlivníme... až se prckům bude chtít, tak vykouknou... No ale zkoušet to budu.

já už piju druhý týden maliníkový čajíky... od včera jakýsi odvar podle nějaké německé porodní asistentky (ale bez té zásadní bylinky, tu jsem nesehnala)
Kdesi jsem vyčetla, že skořice je strašně dobrá pro vyvolání stahů, ale jen za předpokladu, že už je mimčo připravené. Takže prostě to asi uspíšit nepujde :€s€: Ale kdyby přece jen, tak to budu zkoušet až do porodu :s: :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky