neschopenka v těhotenství

05.08.2012

ahoj.je tu některá z vás na neschopence v těhotenství??chci se zeptat přišla na vás už kontrola nebo ne??nevim jakej blb to vymyslel aby těhotné ženy měli omezené vycházky.přece nejsme nemocné... :( :( :(

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

ale ale prosím tě :00: :00: já jsem pracovala osm let než jsem šla na svou první neschopenku v životě,takže předpokládám,že jsem si na ní odvedla dost z nemocenského pojištění... (mimochodem když teda odléhdnu od toho,že dělám stejně ve státním,takže předpokládám,že stát vyjde levněji mě nechat na neschopence za 60% platu než dobrovolně doma za 100% platu).A když má na sociální dávky pro nepřizpůsobivé,na jejich invalidní důchody,které prochlastávají a prohrávají v hernách,ačkoliv státu v životě nic neodvedli,tak bych se dost divila,kdyby neměli na zřízení školek (mimochodem,které byly a zbytečně se rušily-navíc ten problém už je x-letý,takže aspoň něco už se v tom mohlo podniknout dávno).A není to zdaleka jen o sociálních dávkách,ale všeobecně o hospodaření státu,kde je 90% zakázek zkorumpovaných a předražených-tam se utápí miliardy a nám tady pak říkají,jak se musí šetřit,zvyšovat DPH,omezovat péče v nemocnicích,protože na to nejsou peníze.Jestli mi někdo bude tvrdit,že je to proto,že jsou těhule na neschopenkách,tak se fakt budu muset smát :00: :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:one: jojo, všechny tyhle chytrolíny do politiky a máme se jako prasata v žitě :s:
A nebo pojďme si zvolit zpátky komunisty, za těch se přece žilo dobře, ne? :00:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jooooo holky myslet si to můžete, že jste normální :s:
Mimochodem já na státu taky závislá nejsem ;)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

aha,tak už jsem to pochopila :s: nejspíš nějaká úspěšná paní podnikatelka,co pak stát obírá na daních nejvíc,že ;) a určitě jsi tak nezávislá,že nepobíráš dobrovolně ani rodičák ;)

In reply to by Ala

jo máš pravdu,osobní zkušenost :) od právníka,zubaře,po mechanika auta až po vyčištění komínu... Každý tě úplně nejdřív řekne,že tě to udělá bez papíru za půlku :s: :s: a to nekecám a to rozhodně nejsou žádný známý,ty lidi vidím kolikrát poprvý v životě :) takže asi tak :) nic proti podnikatelům,ale rozhodně si myslím,že stát oberou o dost víc,než normální zaměstnanec,který léta odvádí poctivě daně a pak jde na neschopenku :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

na to bych bohužel neměla žaludek ;) a jeden člověk to nikdy nespasí :///: systém sešrotuje jednotlivce i kdyby měl bůh ví jak čisté záměry :00:

In reply to by lucininenka

Žádné z tebou popsaných opatření nezvýší porodnost (i když ta pomalu stoupá v porovnání s tou katastrofickou porodností v devadesátých letech)..., i když by bylo pro spousty rodin příjemné. Demografický vývoj populace ve vyspělých zemích je prostě špatný, všude. Pokles porodnosti a prodloužený věk díky moderní medicíně je prostě realita moderního světa a ten rozvojový to čeká za pár let taky....

In reply to by Ala

to by mě zajímalo,jak si můžete být jistí,že to porodnost nezvýší,když to nikdo ani nezkusil... možná,že by se lidi nebáli mít víc než jedno dítě,kdyby měli aspoň nějakou jistotu,že-myslím,že třeba umístění dítěte do předškolního zařízení a nebo umožnění návratu matky s malým dítětem do práce nje prostě to základní,na co by měl stát myslet :) každopádně tohle je vážně na jinou diskuzi a stejně ani tam by jsme to nevyřešily,takže asi tak :)

In reply to by lucininenka

nevím,jestli by to mělo vliv na zvýšení porodnosti nebo ne,to by se fakt až vidělo,ale rozhodně by se člověk tak nebál a nepočítal každou korunu,jestli vůbec do dítěte jít,já vždycky chtěla 2-3,když vidím,co všechno stojí to první a to ještě ani není na světě,hlavně,co se pak opravdu týká té školky,u nás berou do školky až od 4 let,když chci jinam,tak leda soukromou,která začíná v našem okolí okolo 7000 na měsíc,takže když tam malou dám,tak budu vydělávat na školku,dopravu a svůj oběd a konec

In reply to by xmedulinek

no jo no,máš pravdu samozřejmě,tohle jsou totiž názory maminek,kterým těch "pár" tisíc pak doma nechybí,když jim manžel přinese domů padesát,sto tisíc měsíčně... To je mi pak jasné,že jsou doma klidně zadarmo ;) a my jsme ty vydřidušky,co si dovolily být doma dva měsíce na neschopence,protože se jim zdá opravdu nesmyslné nastupovat ve 29. týdnu do práce :00: a nevadí jim pak být s dítětem do čtyř let doma,když je manžel uživí s jedním platem... Já je rozhodně neodsuzuju a rozhodně jim to nezávidím (mám dvě kamarádky,které manžel v pohodě uživí,ale za jakou cenu :00: řekla bych,že naše rodina je spokojenější,i když si nemůžu dovolit být bez příjmu),ale na druhou stranu by si měly taky uvědomit,že ne každý na to má a taky má nárok na to mít děti :(

In reply to by lucininenka

je to tak :qu: já třeba chápu holky,co zůstanou doma jen proto,že jim to doktor nabídne,ne každýho práce baví a je rád,že sedí doma,třeba mně,když řekl,že doma být musím,tak jsem si říkala,dobrý,nedá se nic dělat a pak jsem ho po měsíci přemlouvala ať mě pustí do práce,že je to doma na hlavu,jenže když mi vylíčil,co všechno bych si mohla způsobit,tak jsem to vzdala a vydržela,ale že by mě to bavilo....možná s druhým až nebudu mít kam dát to první.
A k tomu,kde by stát bral na další školky - zase naprostý souhlas,sebrat neoprávněné dávky a bylo by školek,že by jsme nevěděly,koho do nich dávat nebo opravdu aspoň podpořit ty firemní,jak by to bylo fajn,kdybych jela do práce s prckem,nechala ho v přízemí,mohla tam být celou pracovní dobu,kdyby se něco dělo,jen bych seběhla,ušetřila bych peníze i čas za cestu do jiné školky,jenže to je přece stráááášně moc legislativně složitý :00:

In reply to by xmedulinek

já to měla v prvním těhu taky-nechtěla jsem být doma,nebavilo mě to tam,byla jsem zvyklá dělat a najednou nebylo co :( jsem si pořád říkala,jak se mají ti,co můžou být v práci až do porodu (i tak jsem chodila do práce do 16. týdne a to bylo vysoce rizikové pracoviště),že bych to taky brala :( Jenže bohužel,u mě to prostě nešlo :( a samozřejmě,že ve druhém těhu už je to jiné,to jsem doma s malým a dělat je pořád co,to už je o něčem jiném... a s těmi školkami máš taky pravdu,vždyť nejde jen o to,aby se zřizovali nové,ale hlavně jde o to,aby se podpořily klidně i alternativy státních zařízení,jako právě třeba ty podnikové školky nebo miniškolky-které sice v programu jsou,ale na druhou stranu,když si pak maminka chce něco podobného zřídit,tak naráží na spoustu nesmyslných zákazů,příkazů,papírování,povolení,takže nakonec jí to otráví a vykašle se na to :(

In reply to by lucininenka

naprosto s tebou souhlasím!!! :one: stačilo by mít alespoň nějakou jistotu, že člověk své děti uživí a nebude se přitom přímo děsit toho, co bude další měsíc! a o umísťování do školek raději ani nemluvím :(

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

docela souhlasím,akorát jedno mi vadí velmi - měl by se starat o všechny stejně.

Ahoj.Jsou to sice skoro 3.roky ale na neschopence v těhu jsem měla také jen 4h vycházky denně.Kontorla chodila cca 1x za měsíc.Doktor mi řekla že mi neschopnost píše pro riziko dalšího potratu pokud se mi vycházky nelíbí a cítím se být "zdravá" můžu tedy jít do práce..

Ahoj,já mám taky neschopenku a myslím,že většina z nás.Jsem doma 2 měsíc a kontrola na mě zatím nebyla.Taky to řeším,protože jsem chtěla odjet k mamce na víkend a bohužel mám smůlu.Je to takové zvláštní....ten systém :00:

In reply to by Beatlea

no já jsem doma asi taky tak nejak druhy mesic a zatim taky ne...je to znicujici a kort ted v lete,kdyz jsou teply vecery treba na grilovani,nebo tak a musis se sebrat a jit domu.jsem fakt nastvana.jakej blbec tohle zase vymyslel,ale o vikendu ty vychazky nejak neresim..

In reply to by nikolkadixinka

..buďte rády že vás doktor nechal doma-já jsem prosila doktora zda by mi (pokud půjde vše dobře) napsal neschopenku že mi 21.10. končí rodičák a musela bych v cca 5.měsíci nastoupit znova do práce-řekl mi že ani náhodou že by to bylo moc okaté a že by mu přišla kontrola-tak jsem šla za obvoďačkou že jsem po třech spontálních potratech a zda by mi tedy ona nemohla tu neschopeknu napsat,že je mi jedno na co-řekla že ani náhodou-tak že pokud vše dobře s miminkem dopadne budu muset dát v práci výpověď-v dobré práci kde jsem 15.let a kde mě to baví,ale mimíska neohrozím-brala bych neschopenku snad i bez vycházek :(

In reply to by .Luci.

Ahoj, u prvního těhu mi gynekolog taky nedal neschopenku, tak jsem u obvodní hekala, že mi bolí záda a marodila jsem. Takže být tebou buď si vymyslím nemoc a nebo změním gynekologa. Můj nový gynekolog mi napsal i vycházky neomezeně a ještě mě i odrodil :one:

In reply to by .Luci.

Víš je to jen o lidech. Sám mi řekl, že těhotná musí na vzduch a né být zavřená doma. Třeba se ti udělá špatně v době vycházek, nebo bude vedro, tak budeš doma odpočívat. K večeru kdy bys mohla jít ven, tak vlastně nemůžeš, protože nemáš vycházky :00:
Rozhodně nedávej výpověď :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

:jawdrop: co??Týý jo tak o této možnosti jsem vůůbec nevěděla-no to se v práci určitě zeptám!Díky moc za info!!To jsi mě vážně potěšila :one:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Díky,díky moc.Poptám,pozjišťuji!Je mi jedno na jakou pozici by mě vzali hlavně že bych se mohla vrátit!Tady v Děčíně je šance na práci nulová těžko bych něco sháněla.Že bych byla doma zadara neva těch pár měsíců nějak vydržíme-jéé kéž by to šlo a vyšlo :)

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

blbost,pokuď nastoupí na neschopenku a pak na PPM,tak jí musí držet místo další tři roky (za předpokladu,že má smlouvu na neurčito),je to tři roky na každé dítě.Do žádné práce reálně nastoupit nemusí,už jen proto,že neschopenka i PPM je počítána do odpracované doby.Spíš si nejsem úplně jistá,zda když požádá o volno do 4 let dítěte,zda jí to nesníží základ pro výpočet další PPM.Nevím totiž,zda se to pak bere jako neplacené volno a nebo jako RP do čtyř let dítěte.Pokuď by se to bralo jako RP,tak se základ nesnižuje,pokuď by se to bralo jako neplacené volno,tak se jí ty měsíce bez příjmu započítají do výpočtu PPM,což by byla škoda...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

jistě,ale je to bráno jako doba zaměstnání (pokuď nadále trvá pracovní smlouva),takže tím pádem z toho vznikají další nároky jako dovolená nebo nárok na další RD.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

no to ti teda drží :) Já to mám přesně tak,po skončení RD jsem teď nastoupila na neschopenku,pak nastupuju na PPM a následně na to zase na RD-místo mi budou držet další tři roky minimálně,pokuď já nedám výpověď.A kdybych za ty tři roky přišla znovu,že jsem těhu,tak to tak bude zase :) Joo,prostě to je výhoda práce na dobu neurčitou ;) je to dáno prostě tím,že jak nemocenská,tak PPM se počítá do odpracované doby,i když vlastně fyzicky do práce nenastoupíš,takže tím pádem máš s dalším dítětem opět nárok na RD po dobu tří let minimálně.A navíc ti vzniká v průběhu nemocenské a PPM nárok na dovolenou,takže o tu pak můžeš žádat po ukončení PPM.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

krátí se ti o jednu dvanáctinu za měsíc nemocenské... A překvapená určitě nebudu,jelikož kolegyně ze stejného zaměstnání už na další RD po PPM nastoupila a kupodivu jí drží zase místo ;) a dostala proplaceno 35 dní dovolené :) opravdu to není výmysl a nemám problém s jiným názorem,ale pokuď vím,že mám pravdu,tak si to umím obhájit :)

In reply to by lucininenka

myslím,že se docela vyznáš,říkáš teda,že PPM se mi nebude vypočítávat z posledních měsíců,kdy jsem byla na neschopence,ale z těch měsíců,kdy jsem byla v práci?A je to za poslední odpracovaný rok,že?To by bylo docela fajn,kdyby to bylo z toho platu.

In reply to by xmedulinek

jo jo,vypočítává se z průměru z posledních 12 měsíců odpracovaných,ty, co jsi byla na nemocenské se do toho nepočítají ;) nemocenská se pak vypočítává z průměru posledních tří měsíců odpracovaných.Je to fajn,že se do toho nemocenská nepočítá :€s€: :a:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka