Hodně času a málo aktivit, které můžu dělat

17.02.2012

Milý deníčku,
jsem hrozně nadšená z toho, že čekám miminko... nemůžu se ho už dočkat... A to jsem teprve na začátku těhotenství... Skrz práci v rizikovém prostředí jsem musela jít skoro ihned po tom, co jsem se tu krásnou zprávu dozvěděla, na neschopenku a teď bývám často - hodně často sama doma.
Jsem hrozně moc sportovně založená osoba... miluju pohyb, jenže ze strachu, abych nějak neublížila :€O: teď nic nedělám, raději ... Další moje vášeň je malování olejovýma barvama, což je také velice nevhodné v těhotenství...
Co chci říct, je to, že mi to nicnedělání už malinko leze na mozek. Celý dny trávím u počítače a u televize.. sem tam pouklízím, vytřu a zas to samý... jenom jím a spím 8) :00:
Jak si asi ostatní nastávající a natěšené maminky krátí tyhle dlouhé chvíle??? Musím něco vymyslet.

V pondělí jdu po dlouhých 4 týdnech konečně na pořádnou těhotenskou kontrolu, posledně mě malinko odbyla paní doktorka, tak snad tentokrát se mnou ztratí aspoň tu čtvrthodinku :-)

Ježišinky, já jsem protivná... nic mě nebaví a mám pocit, že mě nikdo nemá rád... a to mám milující rodinu a manžela... šílený stav... asi to je z toho, že už měsíc nevím absolutně nic o mým mimískovi... daří se mu, je mu u mě dobře??? Jak si tím mám být jistá? Snad jo, věřím tomu... Dneska máme 9+6 a já jsem jakási citově na dně... furt bych brečela-skrz každou hovadinu...a z toho se najednou cítím tak dobře, že si musím pustit Carlose Santanu a tancovat... je to opravdu JINÝ stav :-D :-D

O tom, jak se neustále šíleně přejídám tady ani psát nebudu :s:

Mnohem horší je, že ty moje proklatý nálady mají vliv i na mé chování k manželovi...vadí mi i takové hlouposti, kterým bych se dřív jen zasmála... prostě mi dosti často leze na nervy, což není dobře... hnedka vybuchnu a jsem fakt hnusná... skoro se neovládám, ale za chvilinku jsem zas normální... Divím se, že se se mnou ještě baví a to velice hezky... Snaží se mě nijak neprovokovat a být pozorný, ale stejně mě sem tam dokáže šíleně vytočit... Třeba když jsem si teď tancovala a byla úplně spokojená... přišel za mnou a já na něj: Tak si budu tancovat, když nemůžu cvičit :-) a víš, co mi na to řekl: Ale lásko, to ti stejně nepomůže :€s€: ... Jak to asi myslel??? Nevím, ale obrečela jsem to :s: Mu to bylo hrozně líto a začal mi vysvětlovat, že to myslel tak, že proti těm bolestem v kříži mi to asi nepomůže...

No jsem já normální???

Maci sportu se vyhýbat určitě nemusíš, když jsi na něj zvyklá, jen to chce přizpůsobit stavu. Já chodím na klasickou power yogu, jen místo 2x týdně jen jednou a dokud mi to břicho dovolí, tak u toho cvičení chci zůstat, jen samozřejmě neposiluji břicho. Můžeš vlastně dělat úplně cokoli, když teda nechceš skákat bungee :DDD
Takže dělej dál co tě baví, těhotenství není nic, co by ti mělo život omezovat, jen v rozumné míře :-) a olejové barvičky vyměň třeba za tempery. Sice nic moc, ale aspoň něco :-)
Hlavní je myslet pozitivně a užívat si toho "jiného" stavu, přeci jen, kolikrát to člověk zažije? :k:

Ahojky, vím přesně co prožíváš, já takhle trpím taky od začátku s tím, že já sem na PN jak kvůli práci, tak i kvůli menším komplikacím. Musíš se o brnět dávkou trpělivosti a připravit se, že bude ještě hůř (s nervíkama). Jediný co Ti můžu poradit vždy si na každý den něco připrav, že budeš dělat úklid, koupelny, co uvaříš či nakoupíš a hezky si to propracuj do poslední maličkosti nezapomeň si tam naspat i spánek po snídani či obídku a věř tomu, že kolikrát to neztihneš vše, spánek se něčekaně prodlužíš atp. Já mám občas dodnes spavý den, kdy jen ležím a spím a jím. Jinak si udělaj seznámek co do porodnice co koupit a vše sama si poctivě připrav a těš se na každou maličkost. Mě se to krátí,ale pořád mi to příjde dlouhé, 8 týdnů a 3 dny do 1. TP. Jinak s tím papkáním si nedělej hlavu, ptž. to mám taky, ale už sem taková všeho přejedená, takže já mám nesutále hlad, ale nevím na co, nejlepší je teplé jídlo to zasytí a dopřávej si vše na co máš chuť, postupně stejne příjdeš, že už to máš pořád a nejede Ti to. Hodně trpělivosti a pohlaď :€O:

Ahoj, neboj neboj nálady se ustálí, já byla prvně těhu b 2008 a to byla zrovna letní olympiáda a pamatuji, že když hodila Špotáková zlato a slyšela jsem hymnu, tak jsem řvala jak želva ...
Při obou těhu jsem pracovala až do porodu, ale nijak jsem to nehrotila, co já bych dala za to mít čas pro sebe. Ale to je vždycky tak, že chceme přesný opak.
Podruhé jsem otěhotněla, když staršímu nebyly ještě 2 roky. Jen jsem ráno vstala a už jsem si přála, aby šel Matěj po o spinkat a já s ním :-) Pak se přehoupl první trimestr a uteklo to jako voda.
Teď fakt poslouchej své tělo, když chce spát, tak spi, když jíst, tak jez. Už se Ti nikdy v životě tohle nepoštěstí, věř mi, já už pořádně nespala 3 roky ..., ale stojí to za to.
Taky si vyřeš všechny resty, co máš, srovnej papíry, vyházej nepotřebné věci, udělej doma pořádek (nemyslím takový ten běžný, ale prostě to co se dělá jedniu za "100 let"), přečti co můžeš, poslouchej hudbu a rádio (pak už budeš chtít poslouchat jen ticho :-)), za chvíli bude hezky, tak si užiješ procházek a budeš vystavovat pupík a připravovat výbavu, vymysli nějakou pěknou dovolenou, co bys ještě chtěla stihnout, je toho fakt moře ...
A taky neboj se sportovat, miminko je ještě malinké a nemůžeš mu ublížit (myslím rozumné sporty - plavání, kolo, turistika, pilates, jóga). Já jsem v druhém těhu v 26tt lítala s prcekm a mužem po Šumavě a ještě v 33tt jsem prvorozeného tahala na ramenou.
Jinak mám doma taky Zářijňátko, ale 2011, teď mu bude 5 měsíců a léto jsme si užili parádně.
Tobě taky přeji, aby sis užívala toho jiného stavu a buď na sebe hodná :-)

Ahojky, :-), jak ja te chapu:-). Ted tey cekam druhe, takze o volny cas nemam nouzi, le neni to dlouho, co jsem byla tehu poprve:-). Take jsem hodne sportovne zalozena, tancim a trenuji denne. V tehu mi to bylo povoleno a doporucuji kurzy dancehallu (najdes na netu) nebo salsy, tyhle styly v tehu dokonce doporucuji a bylo mi po nich vyborne. Taky jsem chodila casto plavat. Pak jsem precetl mesicne tak dve knizky a zkoukla nespocet filmu, ktee jsem pri skole a praci nestihala:-). Preju klidne emoce a nalady:-) a mimous se ma v brisku urcite vyborne:-)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka