Porodnice - Nemocnice Třebíč

Porodnice Třebíč zabezpečuje kompletní péči v rozsahu gynekologicko porodnickém oboru. Ročně provádí přes 2500 operačních výkonů a odvede okolo 1200 porodů. Dlouhou tradici máme v miniinvazivní operativě, která u nás převažuje. Ambulantní péče je zaměřena na ultrazvukovou diagnostiku, péči o riziková těhotenství, potermínové gravidity a urogynekologii. Na šestinedělí je zavedený systém rooming-in již od roku 1983. V oboru lékařské genetiky a superkonsiliárních ultrazvukových vyšetření spolupracujeme s Centrem prenatální diagnostiky v Brně. V onkogynekologii spolupracujeme s Klinickou onkologií Třebíč MUDr. Josefa Hylla.

Nemocnice Třebíč, příspěvková organizace

Purkyňovo nám. 133/2674 01  TřebíčČeská republika

Tel.: +420 568 809 111

Web: http://www.nem-tr.cz/cze/nase-oddeleni/luzkova-oddeleni/gynekologicko-p…

Ukázat na mapě

Gynekologické oddělení - tel. 568 809 351

Zahrnuje část pooperační, část konzervativní gynekologie. Rovněž jsou zde hospitalizovány pacientky v nízkém stadiu těhotenství.Operativa zahrnuje malé i velké gynekologické operační zákroky.Průměrná délka hospitalizace je 5 dnů.V odpoledních a nočních hodinách a o víkendech slouží gynekologické oddělení jako příjmové oddělení a akutní gynekologická ambulance.Na oddělení gynekologie je 15 pokojů. Je zde 5 jednolůžkových, 8 dvoulůžkových a 2 trojlůžkové pokoje.Na některých pokojích je sociální zázemí (sprcha, WC), některé pokoje mají sociální zázemí společné na chodbě.Na oddělení se nachází jednolůžkový nadstandardní pokoj (ubytování za poplatek 500,- Kč) s televizí, rádiem, lednicí a sociálním zázemím.Ošetřovatelskou péči zajišťuje 10 porodních asistentek a sester ve směnách a sanitář.Oddělení šestinedělí - tel. 568 809 352 (odkaz: PORODNICE)Lůžkové oddělení zabezpečuje ošetřovatelskou péči o matku a dítě v prvních dnech po porodu samovolném i operativním. Ošetřovatelská péče je vedena formou rooming-in - společná péče porodní asistentky a dětské sestry o matku a dítě - děti jsou společně s maminkami na pokojích. Nemocnice má certifikát " baby friendly hospital " - nemocnice přátelská dětem.

Na oddělení je 15 dvoulůžkových pokojů. Z každého pokoje lze vytvořit jednolůžkový pokoj.Je možnost využít nadstandardního ubytování v jednolůžkovém pokoji samostatně pro rodičku s dítětem, ale také je možnost využít ubytování maminky s miminkem i tatínkem po celou dobu hospitalizace.Vybavení je kompletně nové. Na každém pokoji je sociální zázemí (sprcha, WC), polohovatelná lůžka, postýlka pro miminko, přebalovací a koupací komplet pro děťátko, ale také chladnička a TV.Na oddělení šestinedělí jsou ukládány také těhotné pacientky ve vyšším stadiu těhotenství s tzv. rizikovou graviditou.Oddělení šestinedělí se nachází v nově otevřeném Pavilonu pro matku a dítě.

Ošetřovatelskou péči o ženu zajišťuje 8 porodních asistentek a sanitářka. Samostatně působí v péči o dítě dětské sestry z novorozeneckého oddělení. 

Porodní sály - tel. 568 809 360 (odkaz: PORODNICE)

Slouží k pobytu rodiček ve všech porodních dobách. Provádí se zde plánované a akutní císařské řezy. Na žádost rodičky provádíme odběr pupečníkové krve.Porodní sály obsahují 5 zcela vybavených pokojů pro porod. Na porodních sálech je také jedno z nejmodernějších technických zařízení v ČR.Porodní sály se nacházejí ve zcela nových prostorách Pavilonu pro matku a dítě.Ošetřovatelskou péči zajišťuje 9 porodních asistentek.Naše porodnice byla v roce 2004 zařazena agenturou Aperio mezi nejoblíbenější porodnice ČR.

Zdroj: Nemocnice Třebíč

Porodnice - Nemocnice Třebíč

Ahojky maminky, chtěla bych se zeptat ty co jste už rodily v Třebíči na seznam věcí do porodnice, už mám pomale zbaleno, ale pořád nevím zda si mám vzít ten Johnsons baby na vlásky a tělo, olejíček, borovou vodu, 60-ti procentní líh, manikůru a žíňku na mimi.Pokud to tam potřebovat nebudu tak abych to zbytečně netáhla sebou.Já jen vím že tam dostanu oblečení na mimi.Děkuji moc za odpovědi

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

vyčerpávající. já si pro jistotu vzala na mimčo čepičku, rukavičky a ponožky...využila jsem všechno - u synka ponožky u dcerky čepičku a rukavičky. dcerka byla podchlazená a čepku jí nikdo nepřinesl, dokonce jsem dostala pochvalu....
no a pak takový vtípek - u prvního porodu mi sestra vyčetla, proč jsem si nevzalahřebínek, když mám vlasatý mimčo...ale řekla bych, že jí to došlo hned, jak větu vyslovila
jo a vyžadovali dudlíka. syn byl po porodu na novorozeneckým (rodila jsem císařem) a tam toho dudlíka chtěli a dcerky mi ho ho taky nutily, protože furt řvala (jinak ani jedno dítě nedudlíkovalo, jenom vporodnici)

In reply to by Tesa

Je fakt, že rukavičky a ponožtičky jsem měla taky s sebou...nevyužila jsem to ani u jednoho, v porodnici bylo vedro až neskutečný a ti mí buřtíci podchlazení nebyli...ale to je miminko od miminka, takže asi by se to nabalit mělo! I ty jedna nezodpovědná matko! Vlasatici v bříšku a tys neměla hřebínek? :-))))))
Jo a dudel s sebou taky!! My dudlovali...zaplať pán bůh za něj! Jenže mi ho Kyška teďka nějak fluše :-(

Druhý porod...a opět dá se říct, že spokojenost. Nic lepšího bych jinde asi nenašla. Trošku mě odrazují některé mladé doktorky, kterých na oddělení přibývá jak máku. Ale holt, každý jednou začínal. PA byla super a sestřičky na šestinedělí...dětské byly docela fajn snad všechny a ženské? Až na jednu, se kterou jsem si vyloženě nesedla, byly usměvavé, ochotné, pomáhaly jak mohly...takže přidávám další plus.

jojo, taky chválím :-) z prvního porodu nemám sice nějak super vzpomínky, ale ten druhý to vynahradil. je to všechno o lidech a řekla bych, že těch pohodových je tady po kupě víc

Můžu jedině doporučit, jak mi každý říkal nene Třebíč ne tak největší spokojenost. Sestřičky super, samá ochota samá péče a doktoři doktorky i pan Primář taky super a jídlo nebylo vůbec špatný, jako v nemocnici ale dalo se bez problémů :) Holky můžu doporučit a ty co budou rodit po prázdninách už budou v novém pavilonu :)

rodila jsem zde sice uz pred 4roky v kvetnu,ale nikdy na takovou peci a ochotu nezapomenu,dcera mela treti den po porodu problemy s krvi a o ni se take moc dobre starali.dekuji vsem,cely personal byl ochotny az na jednu jistou sestricku na jip.ale to uz tak byva. doporucuji rodit v Trebiccske porodnici. :one:

I já můžu porodnici v Třebíči jedině doporučit. Rodila jsem posledního září a nejlehčí porod to rozhodně nebyl.
Celé pondělí mi toho mýho prcka doktoři vyvolávali na svět, ale jemu se teda rozhodně nechtělo. Povedlo se až v úterý
dopoledne po zásahu pana primáře. Musím říct, že jsem jeho fanda rozhodně nebyla (ležela jsem v nemocnici už v těhotenství), ale potom, co ukončil moje trápení nejdřív při porodu a když mě zachránil při obrovským poporodním krvácení a hned mě operoval, názor jsem změnila. Na šestinedělí jsou sestřičky příjemný i ty míň příjemný, ale to je určitě všude.

Porodnici v Třebíči mohu jen doporučit a jsem též ráda, že jsem se nerozhodla pro Ivančice. i když nvm třeba je to tam taky fajn. Rodila jsem sice 12hodin, ale porodní asistentky i lékař co mě rodil byli hrozně moc příjemní a vyhověli mi ve všech mých požadavcích. rodila jsem poprvé, takže jsem měla takový ten strach z neznáma a bála se že nebudu vědět co dělat, ale vstřícnost všech a ochota personálu mě uklidnila. měla jsem domluvený epidurál, kdyby se bolest nedala vydržet, což po 6hodinách už fakt nešlo. jen mě překvapilo, že není v zájmu porodnice epidurál sám nabídnout. musí se o něj předem říct. jasně jako všude se najde nějaká ta sestra, která příjde do práce se špatnou náladou, kdoví co se za tím skrývá. tak i na šestinedělí byla jedna... fakt milí lidi!doporučuji!

rodila jsem v trebici poprve letos v v polovine zari,a byla jsem spokojena,jsem rada ,ze jsem nejela do ivancic.ale rozhodla se pro trebic,!!!! snaha o normalni porod trvala 10h,jenze nikdo necekal,ze malej bude tak velikej,nakonec se vecer rozhodlo pro akutni cisar, se sel se vynikajici operacni tym ,byli hodni utesovali me,vysvetlili me co se bude dit,hladili me nez jsem usnula,a potom kdyz me privezli na 6 nedeli se o me dobre starali,prisli predstavili se kdo se o me bude starat kdybych cokoliv potrebovala,ze se mohu na ne obratit, o maleho bylo taky krasne postarano,
Chtela bych vsem moc podekovat.Jestli budu nekdy v budoucnu cekat dalsi miminko tak chci rodit opet v trebicske porodnici.

cviceni pro tehotne,a predporodni priprava vynikajici prednaseni i prakticka cast.exkurze na porodnich salech byla moc pekna vsechno nam prodni asistentka vysvetlila v porodnici od prijmu, az po porod. i proc se musi delat cisarsky rez ukazala nam i operacni sal,vysvetlila druhy anestezii.
jsem zvedava na zazitky z porodu a sestinedeli,vybrala jsem si trebicskou porodnici.

In reply to by jajinka223

Mohu se zeptat jsem teprve v 5měsíci těhotenství ale musím se tam objednat nebo tak nebo byla sis tam prohlížet porodnici někdo mi říkal že se musíš jít prohlídnout a objednat jsem z Dačic ,ale rodit bych chtěla jít taky do Třebíči sem ráda že ji tak chválíš pro mě je to ale docela daleko jezdit na njaký kurzy 50km to jsou jak často díky moc Monika

In reply to by bandurek

ahoj, myslijm, že se objednávat nemusíš, vezmou tě, neni to tu jako v praze. prohlídnout si jí můžeš a nemusíš, ale jestli by jsi měla chut jed do TR, tak vřele doporučuju, je fajn vědět, kam jdeš. když se koukenš na webový stránky treb. nemocnice, tak tam nalezneš telefony na por. asistentky, který mají nastarosti nejen kursy, ale i prohlídku porodnice, tak jim zavolej a domluv se s nimi.

účast otce při porodu vyjde na 500,- Kč (do nedávna to bylo o něco míň a ještě to nestihli v propagaci opravit)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka