Jak uchovat materske mleko, kdyz se jde nekam ven..

11.05.2011

Ahoj holky, mam dotaz.. Je tu nekdo kdo nekoji a jen odstrikava a dava mlicko z lahvicky? Ja to tak delam.. A potrebovala bych se zeptat, jak to mam s tim mlickem delat, kdyz treba chci jit s malou ven na dyl? Staci termoobal, nebo mam koupit termosku? A jak dlouho tak to mlicko takhle vydrzi "cerstve"? Diky za rady, ci tipy..=o)

Ahojda, tak jsem na tom podobně (teda jak jsem četla tak už se ti podařilo přiložit), já taky pracně odsávám ale ještě dokrmujeme UM bohužel, rodila jsem císařem a ještě o 14 dní dříve + žloutenka, takže holka byla spavá a slabá a nechtěla sát, sester se u mě vystřídalo a žádná nic, už mi i teklo mlezivo či mlíko z prsou (pode mnou na posteli do rána mokro) a já prosila o odsávačku ale nepůjčili mi ji, jen mi sestra zmáčkla prso, konstatovala, že tam nic není (nechápu) no a dopadla jsem tak, že mám el. odsávačku a odsaju tak mezi 60-80ml po 3 hodinách no a holka papá tak 120ml, takže zbytek dostává Bebu, zkouším všechny triky pro zvýšení laktace, ale nic úspěšně, je to pořád stejné. Tak jsem se vykecala :))) no a držím palečky všem kdo bojují s kojením, protože jak já to "ořvala" že nemůžu :(( no doktor mi poradil, ať se na to dívám z té pozitivní stránky, holka přibírá a část mateřinky přeci jen dostává :))

btw. proč nekojíš přímo z prsu? je to samozřejmě jen tvá věc, ale myslím, že si zbytečně přiděláváš práci :)
jestli malá měla problém s přisátím, tak nikde není řečeno, že už do toho nedozrála a že by se ti správně nepřisála teď... na www.kojeni.net najdeš vše o správných polohách při kojení, aby nevznikaly bolestivé ragády a prasklinky... a nebudeš muset řešit vyvařování lahviček a odsávačky apod... :) jen vytáhneš prso a je to :D

In reply to by Kytiii

Ahoj, moc dekuju za rady.. Nekojim z prsu.., v porodnici jsme meli kloboucky, protoze mam ploche bradavky, a musela jsem ji jeste dokrmovat, nikdy si toho nevytahla dost.. Doma mi pak po kazdym koju brecela (kojila jsem z kazdeho prsa kolem 15ti minut kazdy kojeni), takze jsem stejne musela odstrikat a dat ji z lahvicky. Nevim, jestli ji to neslo kvuli klobouckum nebo nemela silu to vytahnout.. Konec koncu mi to takhle vyhovuje, odstrikano mam za chvilku, ohrato taky, navic vim presne kolik toho vypije a stejne jsem musela sterilizovat kloboucky, tak jestli hodim do hrnce to a nebo tamto je taky jedno.. A samozrejme je v tom pohodlnost, zvlast v noci.. Kdyz se mi budila v jednu a ve ctyri, kojila jsem usinajici pres pul hodiny, ona sotva sala, musela jsem ji porad nejak stimulovat aby tahala a kdyz se odtahla uplne, tak se rozervala hlady, to jsem dlouho nevydrzela..

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dneska jsem to zkusila a krasne se prisala, behem deseti minut si vytahla a spala krasne tri hodky, tak to budu zkouset dal..=o) Neverila bych, ze ji to pujde takhle na poprve a ze se k prsu hned prisaje, kdyz byla vlastne od narozeni zvykla na gumu, at uz kloboucek, nebo lahvicka.. Tak snad nam to vydrzi a bude takhle krasne spinkat i pres noc..

In reply to by Miska87

No ty brďo, nemám slov :)
Tak jen tak dál :)
Sice budeš chvíli trochu nesvá, protože nebudeš vědět, kolik vypila, ale časem si zvykneš a necháš to jen na ní... já to ze začátku taky pořád řešila, ale pak jsem to hodila za hlavu a když chtěl po hodině, dostal po hodině, když chtěl po 4, dostal po 4 :D - na půl roce má 8kilo a začali jsme s příkrmy...
Ono i na cestách je kojení pohodlnější - prso vytáhneš kdekoli, kdykoli (ve vlaku, v parku na lavičce, v obchodním centru :) )... možná jí prostě vadil ten klobouček, bylo pro ni příliš pracné z něj sát...

In reply to by Kytiii

No ja pres den, kdyz mi spi, tak ji budim po trech hodinkach, nechavam ji spat v noci jak dlouho vydrzi.. Jinak nase mela porodni vahu 4250 gramu, takze jsem zvedava kolik my budeme mit v pul roce..=o)
Je fakt, ze nevim, kolik si vytahne, ale kdyz jsem odstrikavala, tak jsem dala kolem 100ml a kdyz ji odtahnu od prsa, tak nic netece, tak to asi vice mene vysosne..=o) (jsou ji tri tydny). A pokud spi ty tri hodky, tak to neresim, asi ji nic nechybi.. Uvidime, jak to pujde dal.. Jen jsem rano musela odsat a dal z lahve, mela jsem strach, abych ji nezahltila, protoze to odsavat kolem 180ml..=o) No doufam, ze nam to tak pujde dal! Diky za rady! At se vam dari!

ahojky ja jen odstrikavala rok, ale ven sme takle nikam na dil nechodili aj bych se bala aby se nezkazilo.o(( pac i po dstrikani by se melo hned spotrebovat neb dat do lednicky.... tak nevim zda by pomohl nejaky termoobal kdyz je venku takle silene.....mozna hodku ale dil byhc si netroufla

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky