Krmení UM

30.03.2011

Ahojky, prosim o radu ty co musi krmit umelym mlekem. My krmime Nutrilonem a chtela bych se zeptat,pocitate krmeni po 3 hodinach od zacatku krmeni do zacatku dalsiho krmeni? kolik vam tak vypije? nam 100 ml 7 x denne a zda se nam to moc. Dekuji za vsechny rady ohledne krmeni

Ahojky, také jsme na nutrilonu. já malé vždy připravím celou dávku co BY MĚLA vypít. No a ona si vezme kolik chce. jinak je to jak se píše níž: 150-180ml krát váha miminka vyděleno počtem jídel. Johanka mi papká 6xdenně z lahvičky mi vypije 120 a z prsou 20-30ml (bohužel od porodky se nepodařilo zvýšit laktaci). Přes den jí po třech až 4 hodinách a v noci mi spinká krásných 7 hodin:-D.
Dřív jak po třech by UM mimísci neměliaby je nebolelo bříško.

In reply to by Hanculina

A kolik vazite? pocitas to od zacatku krmeni do zacatku,nebo jak? My mame 4 kg.To malej nam spi vetsinou 5 hodin.Clovek fakt nevi,abych ho zbytecne neprecpavala,nebo naopak. za tyden nam totiz pribere i 300 g a to je dost.Nechci se ridit jen tabulkama,je mi jasny,ze se snazi dohnat vahu(narodil se 2,70 kg).Dekuju vsem za rady,piste piste:D

Ahoj Very,
my máme taky nutrilon a Vojtíškoj bylo v neděli 7 týdnů. Už od začátku baští 5xdenně, vyjímečně 6x a pije různě, někdy si dá jen 90ml a někdy i 150ml. A ty 3 hodniny počítám od KONCE jednoho krmení do začátku dalšího krmení, někdy baští totiž i půl hodiny. Můžu vědět kolik mrňous váží? Jestli má totiž míň, tak se to třeba snaží jen dohnat.

In reply to by LÁjouš

Takze se nedrzis toho aby pil presne po trech hodinach?ze basti jen 5 x denne to je uzasny.my vetsinou 7x po 100 ml.Ja ho krmim od zacatku do zacatku co nam rekli v porodce ,ale to by vychazelo na 2,5 hodky co je bez jidla. Doktorka nam rekla ze je dulezite dodrzovat ty 3 hodiny ze je klidnejsi,ale me se to zda takovy nevim. Takze nevim,jestli se drzet tech 3 hodin,jestli ho krmit radeji od konce do zacatku.malej vazi zhruba 4 kg a v ut mu bude 7 tydnu.Moc dekuju za radu

In reply to by Very 11

Ne, toho se teda nedržim, protože bych ho musela pořád budit a to se mi teda nechce. Kolikrát se přes den vzbudí, pak se nabaští, hodinku je třeba vzhůru a pak usne a vydrží třeba i přes 3 hoďky chrupkat, teda venku, doma dá tak 20 minut.

In reply to by LÁjouš

V nemocnici říkali, že se to musí počítat od začátku - začne dejme tomu v 11 papat (je jedno jak dlouho) a další krmení by mělo být ve 14.

Jinak se má počít 150ml až 180ml na kilo a den. Takže náš malý má 4kg takže denně by měl mít 720ml a vydělím asi 7 krmeními je asi 100ml na jedno.

In reply to by mala.manelka

Kdybych dělala všechno co mi řekli v nemocnici, tak už jsem se dávno zbláznila. Mě řekla dr., že by měl vydržet ty 3 hodiny nejíst, aby měl prázdný bříško bez UM, jinak měl totiž hrozný bolení. A co vypije to vypije, víc mu toho nutit nebudu, když krásně přibírá. Každý dítko nemůže být tabulkový.

Ahoj :a: my jsme na UM od 9dne a je to různý. Asi tím, že i pije ode mě, ale málo. :€m: Jednou vypije 60 potom 90 a pak třeba 30ml. :€s€: Krmíme zhruba po 2,5 hodinách v noci tak 3 někdy i dýl, pokud jí to stačí ode mě.
Jinak vzadu na krabice je napsáno kolik by zhruba mělo vypít nebo se porad s DR. :*8*:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka