to mě fakt dostalo :-)))

21.11.2010

tak holky, musím vám napsat, co se mi stalo o víkendu:
jsem v 7tt a čekám druhé mimčo a mám břicho jak v 5 měsíci
naši to ještě nevědí, čekám ještě na potvrzení těhu od dr a tak se chci pochlubit až na Vánoce
a tento víkend jsme byli u našich a já si vzala volné triko a pak jsem si sedla a táta se mi podívá na břicho povídá: ty jsi zase přibrala co?
Holky mě polilo horko, nevěděla jsem co říct, tak jsem jen vykoktala že jo :-)
No trapas na entou-kdybych zhubla, tak si toho nevšimne, ale když mám břicho nafouklý jak balon, tak se hned ptá, zda jsem neztloustla-to bude čumět, až mu na Vánoce sdělíme, že nejsem tlustá ( i když trochu taky) ale těhotná-to mu spadne brada
(druhé jsme totiž nechtěli, až minulý měsíc jsme se rozmysleli a hned se zadařilo, tak to nikdo absolutně nečeká) :-)))

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahoj, teda to je krásný, že to chcete vydržet až na Vánoce, to vám přeju hodně štěstí-. Každopádně ti teda nezávidím v7 tt břicho jako v pátým měsíci....to už musí poznat, že to není tloušťka, ne? To ě lituju :-( ale přeju moc štěstíčka a at ty tajnosti dotáhnete do zdárného konce...:-)

In reply to by Jita86

já se stále u našich snažila zatahovat břicho a mít na sobě mikinu a je fakt, že když trošku ztloustu, vše mi jde do břicha, takže si zase mysleli, že jsem přibrala. Když jsme na jaře zhubla 7 kg, nejvíc se mi zmenšil obvod břicha. Takže já mám ukládání tuků do pneu :-)

tak holky pozor: další ťafka ze strany mé rodiny :-)))))))))))))))
moje máma mi psala maila, že mi zaplatí tu bezbolestnou liposukci břicha, abych stále nemusela poslouchat (hlavně od mého táty), že jsem přibrala a že mi vyrostlo břicho-chápete to?
Ona jí varianta, že jsem těhotná vůbec nepřišla na mozek a na to, že je doktorka by něco tušit mohla ne? Já se z těch mých rodičů fakt picnu :-)))))Oni mě pořád budou pozorovat a vymýšlet pro mě kraviny. Ještě že bydlí 60 km ode mě. Tak jsem teda moc zvědavá, zda to do Vánoc ututláme :-))))))))))))))))))

In reply to by Kylli

:€): :€): :€): rodice jsou fakt borci he :C]]: prej liposukci,ja nemuzu :€p€:
a tak ja myslim, ze pokud nemas rodice v baraku,tak se do Vanoc uvidite treba jednou a to nepoznaj, zvlast kdyz maj takovehle myslenky :metal:

In reply to by evelinawsh

já už z nich taky nemůžu
uvidíme se ještě několikrát a hlavně táta odjíždí v půlce prosince na hory a tak pojedu s malým za mámou na týden-ale je fakt, že když má tyhle myšlenky, tak jí to snad nenapadne :-)))))

kdyby mě bylo 20 tak neřeknu, že se o mě takhle starají, ale v mých letech? .-)))))))))))))))))))

In reply to by Kylli

jj je to sranda, ale kdyby mi to rodice rekli,tak se budu asi dlouho doma prohlizet,taky nejsem hubenour a po porodu to bricho zpevnene nemam, takze bych se nedivila,ale ja byla u nich ten prvni mesic tehotenstvi v lete a to mama nic nepoznala... jak tady kolikrat ctu, ze to maminky hned poznaj na svych dcerach, u nas nic. :)

tyjovka tak to je dobrý že se to neprozradilo. na vánoce to bude hezká dárek :-). Jen mě překvapuje že to na tobě nepoznala mamka. Na mě poznala obě těhotenství aniž bych jí to řekla. Jen se na mě ve dveřích podívala, uculila se a když jsem byli samy, tak se mě hned zeptala. No nešlo říct že ne :s:

In reply to by JaMiOn

NO HELE JÁ DRUHÝ NECHTĚLA ANI NÁHODOU A MOJE MÁMA VÍ, JAKÝ JE VOJTA ÉRO A ŽE DRUHÝ BYCHOM FAKT NEZVLÁDLI. TAKŽE ONA S NĚJAKÝM MÝM TĚHOTENSTVÍ VŮBEC NEPOČÍTÁ A I KDYŽ JE DOKTORKA, TAK SE MĚ TEDA ZATÍM NEZEPTALA NA NIC. ALE TAKY BYCH JÍ TO ŘEKLA, KDYBY SE ZEPTALA.
ALE ROZHODLI JSME SE, ŽE DRUHÉ ZVLÁDNEME, ŽE VOJTA SOUROZENCE POTŘEBUJE A HLAVNĚ JÁ, ŽE NEBUDU SOBEC A MYSLET JEN NA SEBE A JEŠTĚ TO DÁME :_)))
PŘÍTEL CHTĚL DRUHÉ VŽDYCKY, JÁ BYLA NĚJAKÁ ZASEKLÁ.

KAŽDOPÁDNĚ BUDOU VŠICHNI KOUKAT

takový pocit, jestli už teď na tobě tohle skoro poznají, že tajemství asi do vánoc neudržíte. :-) Já mám naštěstí stále malinkaté bříško, mám tu na netu i srovnání obou těhu a teď mám přibližně stejné jako jsem měla tehdy. :-) Jinak už pozítří jdeme konečně na kontrolu... :-) Nemůžu se dočkat. Už jen 2 dny a uvidím to malučké miminečko, liščátko naše. :-D Pak hned až budu vědět termín se přidám do seznámku červenecčátek. :-)

In reply to by johny.bello

JÁ UŽ TAKY POMALU POČÍTÁM HODINY A MINUTY
JEŠTĚ SE 4X VYSPÍM A PŮJDU K DR-JAK MALÁ FAKT
A VÍŠ, NA CO PŘIŠEL MŮJ MALEJ-JÁ MU ŘÍKÁM, ŽE MÁM ASI V BŘÍŠKU MIMI A ON MI NA NĚJ CHODÍ RUKOU ŤUKAT A PAK MI DÁ NA BŘICHO PUSU-VŮBEC NECHÁPU, JAK HO TO NAPADLO-NIKDO MU TO NEUKAZOVAL-TAK JSEM ZVĚDAVÁ, JAKÝ BUDE BRÁŠKA-ALE VYPADÁ TO, ŽE TO ZVLÁDNE :-)
JEN ABYCHOM SE NERADOVALI PŘEDČASNĚ-VLASTNĚ JEŠTĚ NIC NEVÍME :-(

In reply to by Kylli

neboj, všechno bude v pořádku. Neni důvod proč by nemělo být. Ale strach je normální. Já jsem se u druhého těhu bála více jak u prvního.
Určitě to malej zvládne. Žárlit bude-to je jasný, ale záleží jak. Třeba vás překvapí a nebude vám to dávat tolik sežrat :///: . Ondra byl taky hodně citově založenej na bříško. Každej den poslouchal, tukal, pusinkoval, hladil a nebo jen tak na bříšku ležel. Když se malá narodila a přišli mě s tatínkem navštívit, tak jeho výraz dosmrti nezapomenu :|€|: . Měl tak zlej a nešťastnej pohled. No bála jsem se přijít domu. Ale světe div se. On byl naprosto v pohodě. Malou pořád pozoroval, hladil, pomáhal mi s přebalováním, připravováním věcí. Pořád kolem ní skákal a vozil kočárek. No bylo to účasné. Bohužel toto úžasné trvalo jen půl roku a potom začalo peklo. Asi to bylo tím, že malá byla starší a žádala si mou pozornost. Tím pádem jsem měla oněco menší čas na něj. Sice chodil do školky, ale i tak to nezvládnul. Začalo několik měsíců naschválů, justů, neposlouchání, pláče.... :(

In reply to by JaMiOn

TEDA, TO JE KRÁSNÝ
JÁ MYSLÍM, ŽE TO NAŠE TEMPERAMENTNÍ DÍTĚ SI TAKY PŮJDE ZA SVÝM A BUDE SE DOŽADOVAT HODNĚ POZORNOSTI-ALE SNAD TO NĚJAK USTOJÍME (MYSLÍM, ŽE HORŠÍ NEŽ JÁ UŽ BÝT NEMŮŽE-MÁM BRÁCHU O 7 LET MLADŠÍHO A TERORIZOVALA JSEM HO CHUDÁKA DOST DLOUHO).
UŽ TO S NÍM DOCELA TEĎ JDE-JEN MÁ POŘÁD PROBLÉMY S TÍM POSLOUCHÁNÍM, ALE CHÁPU, ŽE NEMŮŽE POSLECHNOUT VŽDY A VŠECHNO.
MĚL BY JÍT TAKY V ZÁŘÍ UŽ DO ŠKOLKY TAK BYCH MĚLA DOPO ČAS NA DRUHÉ A PAK BYCHOM SI SPOLEČNĚ UŽILI ODPOLEDNE. UVIDÍME.

In reply to by Kylli

jj školku doporučuju. Markétka se narodila v červnu 2009 a Ondra v září 2009 nastoupil do školky. Od začátku byl nadšenej. myslela jsem si že bude plakat, ale spíš plakal když jsem si pro něj přišla. Chtěl být prostě s dětičkama :-). Nyní chodí do druhé třídy a už tam i spinká. Takže 3x do týdne si jdu pro něj po 15hodině.
Je to opravdu super v tom, že máš čas na druhé dítě-vklidu si uděláš co potřebuješ a potom se můžeš věnovat oběma. školka malýmu dá plno věcí, na které ty nebudeš mít čas. Akorát je to znát finančně.

In reply to by JaMiOn

Týbrďo ženský já vám tu školku závidím :s: Malý má teprve v neděli rok, takže budu doma s oběma, vůbec netuším, jak bude Saška soběstačný až se druhé narodí:( Navíc ještě nechodí a bude to ještě chvilku trvat, tak ho pořád tahám a necítím už záda, má něco kolem 10kg...bojím bojím, jak ty dva najednou zvládnu :€z€: Chtěli jsme druhé, ale nečekali jsme, že to vyjde hned napoprvé :s:

In reply to by JaMiOn

a víš, že si to říkám taky? Vojtovi je 27 měsíců-děti by měly být od sebe skoro přesně 3 roky a musím říct, že být těhu s takhle už samostatným prckem je super. Nemusím ho vůbec tahat-všude si vyleze sám-z vany, do vany, vyleze si na stoličku a umyje si ruce, vleze si si přes židli do své jídelní židličky, vleze si v autě do autosedačky apod. Když se chci natáhnout, tak mu pustím pohádku a díváme se spolu a já odpočívám. Odpo si chodíme spolu lehnout. Občas se i jemu nechce ven, tak jsme to dneska využili k pečení perníkové chaloupky a perníků apod. Takže to opravdu jde a Vojta je zlatej a fakt už docela rozumnej

In reply to by Kylli

tak to je skvělí. To je rozumnější než byl Ondra-nebo teda klidnější. To já jsem se nenatáhla vůbec a ven jsem musela denně-i když mi nebylo dobře :-(. Doma to nešlo sním vydržet. V poledne se mu zdálo zbytečné ležet a u pohádky nevydržel. Ale jinak byl samostatnej co se týkalo jídla, oblíkání +co jsi psala ty :-).

In reply to by johny.bello

JÁ TAKY NEMĚLA MINULÉ TĚHU ASI DO 17TT VŮBEC ŽÁDNÝ BŘÍCHO
ALE PO PRVNÍM DÍTĚTI MÁM VYTAHANÉ BŘICHO (I KDYŽ JSEM NA JAŘE ZHUBLA 7 KG A HODNĚ JSEM ZHUBLA I V PASE), TAK TEĎ NAJEDNOU VYJELO BŘICHO TAKOVÉ, ŽE MÁM PNEUMATIKU NAD PÁSKEM U KALHOT A ZÁROVEŇ JSEM NAFOUKLÁ, FURT JÍM ESPUMISAN A PÁLÍ MĚ ŽÁHA A BOLÍ ŽALUDEK, TAK MÁM TO BŘICHO I NAHOŘE VĚTŠÍ
NO A JEŠTĚ MÁM TAKY ROZESTOUPLÉ PO PRVNÍM TĚHU PŘÍMÉ BŘIŠNÍ SVALY, TAK JE TO TAKY HODNĚ TÍM

Ahojky, ty brdo jak to ze je to na tobe tak videt? Sice je fakt, ze kamoska byla tehotna ani ne mesic a vipadala jako ja kdyz rodila a to nekecam, ale ona uz byla tlustsi predtim... ty brdo, na me teda uz pri prvnim nebylo nic videt az do 7meho mesice, ale ted si myslim, ze to bude jine, uz tak je to tehu cely jiny (nevolnosti, spatna plet), tohle ja s malou vubec nezazila! No kazdopadne na me nic videt neni, spis mi kazdej rika jak jsem hubena... no tak jsem zvedava, kdyz se to brisko vyklube u me :s: nechces hodit fotecku...?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

tAK NEVÍM, ZDA SI MĚ S NĚKÝM NEPLETEŠ, ALE VOJTOVI JE UŽ 27 MĚSÍCŮ
ALE I TAK MOC DĚKUJI ZA GRATULACE :-)))))))))

Gratulace převeliká.
Na mě druhé těhu bylo vidět taky hned.Tělo se ještě nedalo do kupy po prvním a už muselo začít živit další život.Musím říct, ře mě to pěkně zhuntovalo a začínám se o své nebohé tělíčko starat.

tady je někdo těhotnýýýýýýýý. No tak velká gratulace a tatík bude koukat. Držím palčáky, ať je vše, jak má být :)

In reply to by Pechy

DĚKUJU PECHY. - NO JO, UŽ JE TO TAK. I KDYŽ JÁ BYCH BYLA TA POSLEDNÍ U KOHO BY TO NĚKDO ČEKAL A JÁ U SEBE VLASTNĚ TAKY. ALE NAŠTĚSTÍ SE MI ROZSVÍTILO V HLAVĚ A HNULO SE SVĚDOMÍ A TAK JSEM SI ŘEKLA, ŽE TO ZKUSÍME :-)A ASI TO TAK MÁ BÝT,KDYŽ SE TO POVEDLO HNED NAPOPRVÉ :-)

no já sem ted podruhé těhu a musím říct že sem nebyla těhotná ani týden, ještě sem to ani netušila a manžel mi povídá ty jsi určo těhu máš takový břicho... ja si říkala že sem nějak přibrala :-) ale bylo to najednou během pár dnů. nevěřila sem že sem těhu protože to bylo asi 14 dnů co sem přestala kojit a ještě sem to od porodu ani nedostala.... No a fakt. ted sem v 6 měsíci a už 2 měsíce se mě každý ptá kdy to příjde že to vypadá co nevidět:-)

:s: jo to chápu,mě se stalo něco podobného,byla jsem po 3.těhu,asi v 6 týdnu(bohužel toto těhu nedopadlo a ve 12.jsem potratila :( ) a tchán mi taky ve srandě něco řekl-nevěděl,že jsem těhu :///: Jinak při prvním na mě nebylo ještě v 7 měsíci skoro nic vidět,při druhém ze začátku ještě míň než při prvním,ale zato od 6.měs.pupek jak blázen,při tom 3.těhu mi vyskočil pupík od toho asi 5.týdne,no a při 4. jsem měla pupíček malý snad od 3.týdne a ke konci jsem měla takový mega pupek,že se divím,že jsem nepraskla :s: asi je to normální,svaly,děloha už jsou víc povolené.Pěkné a pohodové těhu přeji :k:

hihi, tatik je dobrej :C]]: no ja jsem take podruhe tehu, ted uz teda 20tt a msim rict ze desne rychle vyskocilo, az jsem se divila! tak at je mimi v poradku,kdy jdes na tu kontrolu?

In reply to by Kylli

jj ja se take objednala pozdeji,ale sla jsem asi 6+5 a uz bylo krasne videt srdicko, je to lepsi nez aby tam clovek letel zase za tyden,jestli uz je to lepe videt! Tak ti preju,aby ti bylo dobre, protoze mne pak asi od 8 tydne zacli dost nevolnosti,porad se mi chtelo jenom spat, coz s malym prckem moc nejde,navic on je zivej asi jako Vojtik tak to dava zabrat... ale ted uz jsem 21tt a je mi krasne, to prijde az ke konci zase... :)

In reply to by evelinawsh

JÁ BYCH V DEN KDY JDU K DR MĚLA BÝT V 7+2, TAK DOUFÁM, ŽE MI ŘEKNĚ DR JEN SAMÉ DOBRÉ ZPRÁVY
JINAK MI NIC NENÍ KROMĚ LEHKÉHO POBOLÍVÁNÍ V PODBŘIŠKU. CHODÍM SI S MALÝM ODPO LEHNOUT, TAK TO JE STRAŠNĚ SUPER. ŽÁDNÝ STRES, ŽÁDNÉ SPĚCHÁNÍ RÁNO DO PRÁCE, PROSTĚ POHODA.
TAK SE JEŠTĚ 4X VYSPÍM A DOZVÍM SE, JESTLI JE MIMČO OK A JESTLI JE TAM KDE MÁ BÝT :-)))))))))))))))))

Tak dneska jsem na tohle myslela, měla bych být taky asi 7tt, konrtolu u dr. mám ve středu, tak se dozvím víc... a břuch mám jak ve 4m, strašný, do žádných kalhot se nevejdu, první těhu na mě nebylo vůbec vidět, až na konci jsem měla břicho a teď přemýšlím, jak to před rodinou alespoň chvíli ještě utajím. Možná mám ještě po prvním povolené svaly na břiše, nebo čím to je????

In reply to by Magla

je fakt, že já mám stále po prvním těhu povolené břišní svaly, dokonce ještě rozestouplé ty přímé břišní svaly a nějak jsem to neřešila, při mém aktivním dítěti jsem neměla čas na žádný sport, takže jestli to všechno výjde, tak po druhém porodu to budu muset dát nějak do kupy :-)

In reply to by Magla

tak ja myslim, ze to je spis nejak geneticky dane. U prvniho tehu na me nebylo skoro nic poznat az do 7meho mesice. Pak se me lidi ptali, jestli cekam dvojcata :00: U druheho na me nebylo poradne nic videt ani v 8mem mesici a tyden pred porodem mi jeden znamy rekl, jestli jsem v 5tem mesici :s:

:D To nic, já měla opačný problém... Někdy na konci těhotenství mě potkal kamarád, já už sotva chodila, měla jsem přes 90 kg a on na mě, že prý slyšel, že jsem těhotná, ale že když mě teď vidí, tak nechápe, kdo na to přišel, že jsem jenom tlustá. Taky mi padla brada :D. Ne že bych tlustá nebyla, ale na mě by poznal těhotenství i slepý :D.

Haha, a že to tak je vždycky, že??? Když to člověk nejmíň potřebuje ;-).

Krásnej dáreček na vánoce......... :s: :a:

:s: ty jo, u mne si toho zhubnuti vsiml strejda (ktery me teda videl asi tak po 2 letech) a rekl mi,ze jsem anorekticka :s: podotykam, ze vazim 95 kilo :s:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky