Porodnice Plzeň - Gynekologicko-porodnická klinika

Gynekologicko-porodnická klinika Fakultní nemocnice Plzeň - komentáře maminek, kontakty, mapa, telefon.

Kontakty: Telefon: +420 377 105 234

Web: http://gpk.fnplzen.cz/

Ukázat na mapě

Ať už Vás trápí zdravotní problém gynekologické povahy, nebo jste budoucí maminka, hledající tu nejlepší porodnici, ať už jste se s námi setkala, nebo Vás setkání s námi teprve čeká, doufáme, a naše snaha k tomu směřovala, že zde naleznete právě ty informace, které hledáte. Za těmito stránkami právě tak, jako za zdmi naší kliniky stojí tým profesionálů připravených pomoci Vám i Vašim blízkým, a to dokonce i těm nenarozeným.

K porodu si můžete přinést porodní plán.

Bereme na vědomí, že kontakt se zdravotnickým zařízením je pro mnoho lidí okolností stresující a to (a možná právě proto) i v případě, že se jedná o tak emocionálně silnou událost, jakou je narození dítěte. Chtěli bychom proto tento kontakt co nejvíce usnadnit a možná i zpříjemnit tak, aby se naše fyzické setkání neslo na vlně vzájemného porozumění.

Rozhlédněte se kolem a přijměte pozvání k virtuální návštěvě gynekologických a těhotenských pracovišť ambulantního traktu, stejně tak i lůžkových oddělení gynekologických, včetně operačních sálů, dále oddělení těhotenského, poporodního a především pak speciálně nafoceného porodního sálu. V jednotlivých rubrikách odrážejících uspořádání celé kliniky naleznete vedle informací organizačního charakteru, užitečných dokumentů i zajímavosti akademické spolu s fotodokumentací přibližující atmosféru prostředí či pacientskou vybavenost. A pokud stránkami prostě jen brouzdáte, nezapomeňte se podívat i na historii kliniky z dob, kdy ještě sídlila ve staré škole na Slovanech.

Přejeme Vám, aby Vaše návštěvy u nás byly ponejvíce z těch virtuálních, popřípadě těch, ze kterých si odnesete dobrý, zdravý pocit, nebo krásné, zdravé miminko!

Zdroj: FN Plzeň

Porodnice Plzeň - Gynekologicko-porodnická klinika
Porodnice Plzeň - Gynekologicko-porodnická klinika
Porodnice Plzeň - Gynekologicko-porodnická klinika
Porodnice Plzeň - Gynekologicko-porodnická klinika
Porodnice Plzeň - Gynekologicko-porodnická klinika
Porodnice Plzeň - Gynekologicko-porodnická klinika

Jsem ráda, že vám to vyšlo, četla jsem že tam vyndavají stehy po 5ti dnech, což se mi moc nezdálo, protože je to přece nápor na tu jizvu, v Klatovech kde jsem byla 2x na císaři je vyndavali až 7 den, no a někde na internetu jsem četla, že tam nějaký mamince při šití zašili tampony a jiná má problémy se srůstáním, pak se tam prý nedozvoníš na sestru. Tak nevím, ráda bych tam šla, ale jestli je to pravda s těma stehama tak si to asi rozmyslím. Děkuju za odpovědi.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak já rodila císařem ve FN v lednu 2009 a nemohu si na nic stěžovat,personál super a jizvička se mě také skvěle hojila.Byl to můj druhý porod,ale první císařem...skoro před 7lety jsem rodila spontálně ve Vojenské nemocnici a tam to bylo také super,ale jelikož se Slovany sloučily s Vojenskou nemocnici(porodnicí)-takže i dr s obou porodnic ordinují ve FN,tak doporučuji FN na Lochotíně,já byla nadmíru spokojena. :one: :a:

Super holky děkuji za radu :one: ,při prvním porodu jsem totiž byla na Slovanech sice prostředí nic moc :n: ,ale doktoří super.Jo ta PA Eliška Honzíková to je mladá holka co? :girl: tak to je nejspíš moje spolužačka ze základky,tak jsem na to teda zvědavá koho budu mít já :s:

In reply to by kajdulka

PA paní Honzíková je bezkonkurenční, ono tak celkově to tam bylo moc fajn, lidi skvělý, nechci to teda zakřiknout do dalšího porodu, ale fakt bezva! Je i vidět, že jim na lidech záleží, protože do mě tam hustil pan doktor Korečko (též super a do dneška na něj ráda vzpomínám), asi půl hodiny, že je lepší poloviční anestezie a né celková při císaři a já, takovej posránek, jsem se od něj nechala ukecat a byla jsem moc ráda! Vysvětlil mi pěkně do podrobna pro i proti :one: Při operaci jsme vtipkovali, bylo to jako z filmu pohotovost :C]]: , hrálo rádio, lidi skvělý a najednou pláč malý a bylo po všem a to vše během 30 minut. :) :qu: :||): :||):
Byl to nej zážitek v životě, sice těch 18 hodin kontrakcí, terý jsem měla předtim, bych vypustila, ale za ně jsem si mohla sama, že jsem byla doma a jela až nakonec. :00: :||):
Tak ať máš taky fajn porod bez komlikací a bezva lidičky, ono se řiká, že v tu chvíli je to člověku jedno, ale neni, je fajn, když Ti to pěkně vysvětlí, co se bude dít, proč to tak je atd.! Fak tjsem to ocenila! LOCHOTÍNU DÁVÁM ZA JEDNA!!!! :one: :qu: :||):

Ahojky holky jsme tu nová :a: ,takže všechny zdravím.Chtěla bych se zeptat na FN Plzeň Lochotín.Termín mám 27.3.2010 a slyšela jsem že bych se snad měla nahlásit v porodnici kdy budu rodit,aby mě vůbec vzaly.Tak bych chtěla vědět co je na tom pravdy :+^*:

In reply to by kajdulka

Ahoj, rodila jsem v říjnu, žádný registrace se v Plzni nevedou. Bylo nás trochu víc, takže jsem si jeden den poležela na gyndě a za mimískem musela chodit na novorozenocké, výhodu to mělo, že jsem se jednu noc alespoň trochu prospala, pak už vůbec, protože vždycky začalo plakat jiné miminko na pokoji.
Sestry v poho, doktor každý den jiný. Opravdu je tam jedna dětská sestra, spoluležící jí říkala mužatka, která byla dost nepříjemná. Takže téhle jsme se raději na nic neptaly a s dotazem vydržely na další směnu, kdy sloužila jedna mladá holčina a ta byla fakt super. Hned první den, po převelení na šestinedělí mi sestra ukázala co a jak na oddělení funguje a jak se mimi koupe a přebaluje.
Na porodním sále jsem se zdržela dvě hodinky před a dvě hodinky po porodu. Nějakou sprchu a vanu jsem ani nestačila užít.
Doporučuju ti zajít na předporodní kurz, info mají na webovkách. Byli jsme s přítelem na jedné maxi hodině, myslím, že úplně postačující, PA nás informovala o porodu, jak to chodí u nich v porodnici, kolik lidí je na sále při porodu, co všechno s tebou budou dělat, co s sebou do tašky a pak jsme se šli podívat na porodní sál. Bylo to dobré, člověk věděl kam jde.

In reply to by kajdulka

Ahojky. Tam se neregistruje! :n: Buď mají volno a vezmou Tě a nebo nemají a dají Tě na gynekologii, jako jsem tam ležela dva dny já. Ale jinam mě neposlali. Registruje se jen v Praze, co já vím. Ale v Plzni nikde nemusíš! Mě vzaly hned. A bylo to tam bezva, jinam bych rodit už nešla! Mohu jen doporučit! :one: :qu: Tak hodně štěstí! :a: :k:

In reply to by kajdulka

Tak me tenkrat rekli,ze tam ani zadny registr nemaji,ze je zbytecne se tam hlasit predem.Stejne me tam muj dr ve 38+6tt predal,pac jsem mela planovany cisarsky rez a protoze se celou dobu nic nedelo,tak me nechali planovaneho cisare az na muj prvni termin porodu 40tt(20.1.).

In reply to by kajdulka

Ahoj. Já jsem tam také rodila. v červenci loňského roku. Nikde jsem se neregistrovala, stále tam tvrdí, že mají lůžek dost. Jen, když jsem pak už začínala 41. týden a stále jsem nerodila, už jsem pak začala chodit tam, ale to Tě tam kdyžtak Tvůj doktor také pošle.

Přidám hodnocení FN lochotín vřele doporučuji opravdu skvělej personál hlavně PA Slečna Eliška Honzíková skvěle mě odrodila.I dr. a setričky z novorozeneckého akorát pravda to šestinedělí je krapet horší ale jinak super.Pokud budu rodit znovu tak jedině tam. :qu:

Ahojky. Na FN Lochotíně v Plzni bych rodila už jen tam! :one: Nikde jinde! :n: Bezva přístup, personál, až na jednu pipinku sestřičku postarší, super! :C/): (Byla proti dudlíkům a tak byla nepříjemná, že máme dudlíka, ale přeci nebudem budit řevem ostatní maminky s miminkama, co leželi vedle nás, né? Jinak malá nešla utěšit!) Měla jsem císaře po dohodě s doktorama a bez problémů! :||): Jizva se krásně hned zahojila, malinká se má k světu a mam na Lochotín jen ty nej vzpomínky a přála bych si to ještě jednou zopakovat, když by se zadařilo.. Pan doktor Kopáčko byl úúúúžasnej, skvělej přístup a paní Honzíková (PA) taky suprová! Tak celkově to bylo super, na JIPku po císaři a jejich péči si taky nemůžu stěžovat! Když to zkrátím, pojmy a dojmy na výbornou, :one: :qu: tak co víc si přát?!! ;)

Ahojky,plzenskou FN jsem si vybrala chtela jsem tam rodit mela jsem strach abych neskoncila jinde.dnes bych mozna na tom tak netrvala :( .Prosla jsem rizikovým,porodním a šestinedělím.Rizikový OK.Porodní sál - skvela PA i lékař,ale po podoru jsem měla kolaps a přesto mě odvezli na šestinedělí,kde došlo k dalšímu kolapsu,ale to se po porodu stává.Tři dny jsem u sebe neměla maličkou - jen na kojeni,které nám nešlo.Nikdo mi neřekl co se mnou je až po 4dnech po porodu mi vzali krev a zjistli ze jsem mela velikou ztratu pri porodu.Přesto jsem byla spokojena s lékaři a sestrami.Jen uklizečky na šestinedělí zapomínají uklízet(WC,sprchu,bidet,...)což mi zarazilo,kdyz nam vsichni zduraznovali jak jsou ocistky infekcní!Zaražející pro mě byl přístup po propuštění z nemocnice.Po 2 dnech jsem se musela vratit,mela jsem problem se sitim.Měla jsem sebou 8denni miminko a sestra se strasne divila,proč ji mam sebou :n: .Nevím,asi jsem divná matka,kdyz nenechám tak malé mimi doma :jawdrop: samotné.Poporodní ošetření byl pro mě hruza a des :§) .Nikomu nepřeju.To je ma nemila zkušenost spíše po porodu,ale take to patří k vizitce FN.Mějte se at jste spokojený :a: :a:

In reply to by jita 17

ježiš tak to je hrozný co se ti přihodilo ale co se týče toho, že jsi tam měla maličkou sebou tak divná mamča nejsi já bych taky maličkou nenechala doma a to asi ještě ani teď a to je malý 6 měsíců :a:

Na Lochotíně jsem rodila před 4 měsíci. Strašně se my tam líbilo, nikam jinam bych už nešla. Ve 3 měsíci těhotenství jsem tam ležela tři týdny a když jsem rodila tak na porodním sále i na šestinedělí to bylo super a všichni moc ochotný a skvělý. Sestřičky i pan doktor milý a i byly docela vtipný, že se tam člověk i zasmál. A na šestinedělí i co se týče miminka a kojení tak nám to skvěle vysvětlili, tak jsem neměla ani problémy s kojením. Takže vřele doporučuji. Takže Lochotíne za pár let naviděnou

Lochotinskou porodnici muzu jen doporucit,cely personal se choval velmi profesionalne.Polezela jsem si na oddeleni rizikovek,pote par hod na porodnim pokoji a nakonec jsem skoncila na operacnim sale,mela jsem planovaneho cisare,jelikoz byl malej koncem panevnim,pote me odvezli na 24h na JIP a konecne nakonec me dali na sestinedeli,kde jsem mela malickeho uz u sebe...s kojenim jsem nejprve mela problemy,protoze me dost ztvrdli prsa,ale laktacni sestry me dost poradili,tak se vse rozbehlo,tak jak ma.Vsichni tam jsou proste super.... :a: :one:

Také přidám svůj názor. I když můj porod trval jen 2,5 hodiny. Přestože jsem na porodnici slyšela jen negativa nemohu si stěžovat. Sestřičky a doktoři se chovali profesionálně jak na porodním sále tak i na oddělení šestinedělí. Byla jsem moc spokojená.

Lochotínskou porodnici můžu jen doporučit, všichni super ! Týden před termínem jsem ležela na oddělení pro riziková těhu, pak jsem si pár hodin pobyla na porodním pokoji, pak na sále, protože se porod musel ukončit císařem, následně jsem byla na pooperačním odd a konečně na šestinědělí a můžu v klidu napsat, že jsem se za celých 14 dní pobytu nesetkala s jediným nepříjemným človíčkem.

mužu jen doporučit.krásné prostředí a sestřičky a asistentky super dala bych jim velkou jedničku!!!!!!

Byla jsem zaražená, že i přes předvídatelné rizika propouštějí nekompromisně po 72hodinách domů. Pak mi museli malou za 1den doma přijímat zpátky na novorozeneckou JIP pro rozpad krve....

Jinak prostředí pro samotný porod je perfektní vřele doporučuji. ikdyž jsem na samotném sále strávila asi jen 40minut, Pa i pí. dr. byly profesionální.

taky můžu doporučit, byla jsem spokojená jak s prostředím - vše nové, tak s personálem. Samozřejmě výjimky se najdou všude. ;) Bála jsem se kvůli některým odpůrcům, ale byla jsem plně spokojená. Krom jídla, ale to jsem stejně nestíhala jíst kvůli Verče. :s:
Jen jedna věc mě zarážela a to uklízečky. Koupelnu jsem myla sama, protože uklízečkám se asi moc nechtělo, vynesly koše, vytřely a konec. Umyvadlo, záchod a tak myly jen jednou za můj pobyt. Na to, že to je porodnice, zarážející.
Všem těhulkám přeji krásný porod. :one:

V porodnici na Lochotíně jsem rodila nedávno - 22. 5. 2008 a nemůžu si stěžovat. Byla jsem tam od noci 21.5. a po přijetí se o mě celou noc staraly sestřičky moc hezky, vystřídalo se jich několik a neustále mě chodily kontrolovat, navštívil mě i pan doktor. Druhý den ráno mě odvedli na porodní sál a čekalo se na porod, tam mě také každou chvilku přišli zkontrolovat a zeptat se zda něco s přítelem nepotřebujeme a když jsem začala rodit (tlačit) na zavolání okamžitě přiběhli. Doktorky super, sestřičky i PA perfektní a ochotné. Na šestinedělí sestřičky i doktoři také moc příjemní a ochotní s čímkoliv poradit, ale mají toho hodně, takže se musíte sami ptát a ptát, abyste se něco dozvěděli! :a: Prostředí je moc hezký a personál ochotný, takže tuto porodnici doporučuji. My byli spokojení.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Tak já se také připojuji. Minulý týden jsem se vrátila z porodnice Plzeň - Lochotín. Co se týká porodního sálu, naprosto super. Sestřičky, porodní asistentky i pan doktor vážně skvělý přístup. Cítila jsem se tam dobře, jejich přístup mi moc pomáhal. Na oddělení šestinedělí si také nemůžu nějak stěžovat, jen musím podotknout, že se tam s Vámi nikdo nepáře. Miminko máte okamžitě, což je fajn, ale nikoho nezajímá, že jste třeba celou noc rodila, vůbec se nevyspala a teď Vám miminko pláče celý den a noc a Vy jste úplně vyčerpaná. Asi to tak má být. Aspoň jsem byla dokonale připravená domů :-). Všechno Vám tam ukážou jednou na jednom miminku. Přebalení, vykoupání, kojení,...Pak už si Vás tam nikdo nevšímá. Když se na nic nezeptáte, nikdo si Vás také nevšimne. Ale je pravda, že pokud máte dotazy, většina sester se Vám ochotně věnuje, ochotně odpovídá. Takže důležité je, nebát se ptát na všechno, co Vás napadne. A ještě jedna připomínka, mladé sestry jsou mnohem milejší a ochotnější. Jsou vážně moc fajn. Ty starší už jsou asi dost opotřebované svým povoláním. Jo a také jsem si ještě vzpomněla, už to tu někdo psal...Uklízečky to tam opravdu pěkně flákají. Záchodu s koupelnou si za celé 3 dny (vlastně skoro 4), co jsem tam byla, ani nevšimly.

In reply to by stistko

ahoj no tak je pravda, že sestřičky byly lepší ty mladší než ty starší, ta jedna starší byla tak strašně nepříjemná - hlavně na holčinu co tam se mnou ležela, tý holčině bylo 20 a já z tý sestry měla pocit že protože to je mladá maminka tak proto se do ní tak naváží ale jinak nás tam měla na starost mladá sestřička která když měla službu tak přišla a vždycky se sama zeptala jestli je všechno v pořádku takže jsem měla velký štěstí, ta sestřička už když rodila moje sestra na Slovanech tak jí tam měla a taky jí strašně chválila. Jak píšeš že jsi měla mimi hned u sebe, tak já jsem byla strašně nažhavená až my jí přinesou a mě jí přinesli až za dva dny, takže já jsem záviděla každýmu kdo měl mimi hned u sebe

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky