Mulačova nemocnice Plzeň

Na gynekologicko-porodnickém oddělení pracuje tým odborníků z řad lékařů, porodních asistentek, dětských sester a všeobecných sester, který je vždy ochotný a připravený pomoci Vám a Vašim nejbližším nepřetržitě 24 hodin denně. Při léčbě a péči o naše klientky využíváme nejen odborných znalostí lékařů a ošetřujícího personálu, ale i poznatků lékařské vědy a moderního přístrojového vybavení, kterým naše oddělení disponuje.

Hlavní filosofií a předpokladem úspěšné léčby a ošetřovatelské péče na našem oddělení je vzájemná spolupráce, empatie a navázání důvěrného vztahu mezi Vámi, lékaři, ošetřujícím personálem, a zároveň zajištění komfortního, téměř domácího prostředí. Velkou předností pro klientky je ošetření na ambulantním pracovišti bez předchozího objednání.

Objednání a následné provedení malé i velké operace lze prakticky provést do druhého dne. Vždy se rádi a ochotně přizpůsobíme Vašemu přání a časovým možnostem. Akutní, neodkladné stavy jsou samozřejmě ošetřovány a případně operovány ihned bez objednání.

Kontakty:

   tel.: 377 677 183 staniční sestra lůžk. odd.
   tel.: 377 677 182 staniční sestra porodní sál
   tel.: 377 677 189 sekretariát odd.
   tel.: 377 677 185 všeobecná ambulance
   tel.: 377 677 181 primář oddělení

Ukázat na mapě

O NÁS

Gynekologicko-porodnické oddělení zajišťuje komplexní lůžkovou a ambulantní péči o klientky z Plzně
a širokého okolí. Spektrum péče gynekologicko-porodnického oddělení zajišťuje prevenci, diagnostiku, konzervativní a chirurgickou péči o nemoci ženského pohlavního ústrojí, péči o ženu a plod po celé období fyziologického a rizikového těhotenství, porodu a období šestinedělí.

Odborná lékařská a ošetřovatelská péče je zajištěna v rámci dvou oddělených jednotek:

  • oddělení gynekologie a nově zrekonstruovaného oddělení šestinedělí
  • porodního sálu

Oddělení disponuje 38 lůžky a 2 nadstandardními pokoji. Všechny pokoje na oddělení šestinedělí jsou roomingové.

Nově zrekonstruovaný porodní sál je možné si po předchozí telefonické domluvě prohlédnout, kdy se Vám bude věnovat porodní asistentka a poskytne veškeré potřebné informace týkající se průběhu porodu, péče během a po porodu a péče o novorozence.

Nastávajícím maminkám nabízíme oblíbené kurzy předporodní přípravy, popřípadě jednorázové informativní setkání, tzv. předporodní MAXI lekci pro nastávající rodiče rovněž pod vedením zkušené porodní asistentky.

Spolupracujeme s Ústavem pro péči o matku a dítě v Praze - Podolí a GPK FN Plzeň - Lochotín v rámci zajištění vzdělávání lékařů v oboru Gynekologie a porodnictví.

Letáček Komplexní gynekologická péče ke stažení ZDE.
 

Lůžkové oddělení gynekologie 

Staniční sestra: Jana Šimlová 

tel.: 377 677 183

e-mail: jsimlova@mulacovanemocnice.cz  

Oddělení gynekologie zajišťuje komplexní diagnostiku, léčbu a ošetřovatelskou péči o klientky s různými gynekologickými onemocněními (akutní břišní příhody, záněty, nádory apod.), diagnostiku a léčbu sterility
(neplodnosti) a mnohé jiné.

Lékaři oddělení provádí všechny běžné malé i velké gynekologické výkony a operace (interrupce, konizace, kyretáže, hysteroskopie, laparoskopické operace diagnostické i léčebné, odstranění dělohy, břišní operace, operace sestupu děložních stěn, poševních stěn, plastické operace hráze apod.). K dispozici máme 2 operační sály a zákrokový sálek.

Lůžkové oddělení zajišťuje komplexní lékařskou a ošetřovatelskou péči o klientky s rizikovým těhotenstvím a o klientky, u nichž se objevily komplikace související s graviditou (krvácení v graviditě, hrozící potrat nebo předčasný porod, poruchy růstu plodu, vysoký krevní tlak, preklampsie, infekce močových cest, apod.). Máme zde 2 nadstandardní dvoulůžkové pokoje se sociálním příslušenstvím, televizí, lednicí a telefonem. Návštěvy jsou zde povoleny od 7.00 do 19.00 hod. s výjimkou lékařských vizit. Nadstandardní pokoj si lze předem telefonicky objednat u staniční sestry na výše uvedeném telefonu. 

Cena za nadstandardní pokoj je uvedena v ceníku placených služeb gynekologicko-porodnického oddělení.

 

Lůžkové oddělení šestinedělí 

Nově zrekonstruované oddělení šestinedělí zajišťuje komplexní lékařskou a ošetřovatelskou péči o klientky po spontánním vaginálním porodu, pooperační péči po císařském řezu a po komplikovaných porodech. Porodní asistentky na oddělení Vám rády poskytnou veškeré informace a cenné rady o tělesných a psychických změnách v šestinedělí, o hygieně a životosprávě, péči o případné porodní poranění (nástřih hráze, apod.), sexualitě po porodu a mnohé další. Dětské sestry novorozeneckého oddělení Vám pak poskytnou odbornou a trpělivou péči při kojení a péči o novorozence (přebalování, hygiena dítěte apod.).

Samozřejmostí je individuální, citlivý a empatický přístup ke každé klientce a novorozenci.

Na každém pokoji je Vám k dispozici vanička s přebalovacím pultem, novorozenecká váha a hygienické potřeby pro novorozence. Pokoje jsou vybaveny vlastním sociálním příslušenstvím. Pokoje jsou 2-3 lůžkové. Dále oddělení disponuje 2 jednolůžkovými pokoji se společnou sprchou, televizí, telefonem a dalším vybavením, které je na všech ostatních roomingových pokojích.

Návštěvy jsou povoleny v čase od 7.00 do 19.00 hod. s výjimkou lékařských vizit.    

 

Porodní sál 

Staniční sestra: Bc. Lenka Víšková

tel.: 377 677 182

e-mail: lviskova@mulacovanemocnice.cz 

K porodu si můžete přinést porodní plán.

Předporodní kurz profylaxe 

Veškeré informace ke kurzům předporodní přípravy naleznete ZDE.    

 

Zdroj: Mulačova nemocnice

 

Mulačova nemocnice Plzeň

Před 2 roky jsem rodila ve FN na Lochotíně a letos v Mulačově nemocnici. Takže mám srovnání obou nemocnic. A doporučuji Mulačovu nemocnici.Do teď lituji, že jsem si nedala říct u prvního porodu a nešla rodit k Mulačům. Určitě pro prvorodičky je lepší Mulačova nemocnice, kde je pár porodů a všichni mají na vás čas. Veškerý personál byl moc hodný a ochotný.Všichni vždy měli na mě čas a vždy mi poradili a pomohli. Ve FN je porodů hodně. A moje zkušenost, že mě během porodu vyšetřovalo 7 doktorů není nijak příjemná. V Mulačově nemocnici jsem za celý porod měla 2 doktory.Bylo to mnohem příjemnější. Sice je nemocnice starší, ale opravená. Doporučuji Mulačovu nemocnici. :s: :s:

:\x: Já rodila u Mulačů před dvěma týdny (13.5.2010) a nebyl tam nikdo, na koho bych si mohla ztěžovat. Všichni byli moc příjemní (od příjmu až po dětské sestry). I když byl dotaz sebe hloupější, poradili, vysvětlili, ukázali. Další mimi neplánuji (už máme tři), ale lituji, že jsem tam nerodila už předtím.

In reply to by Kropáčková

madla:já tam mám nástup zítra,asi už to nezměním :€Ss€: ale stejně napiš mi prosím-je pravda,že tam vůbec nedávají epidurál? :$$: budu mít vyvolávaný porod,který většinou víc bolí.. :€[€: A jak teda tam s těma návštěvama?To jdeš na chodbu na chvíli s mimi ukázat aspon rodině a pak už na chodbě při návštěvě sama nebo jak?Kdybych byla po císaři,tak se na chodbu nedoplazim..díky za odpoved :a:

In reply to by mamamia

Ahoj, mám sice už holčičku už 8 měsíců, ale chtěla bych reagovat na ten epidurál...nevím co je na tom pravdy, že ho nedávají, já měla porod vyvolávaný a dost bolestivý, epidurál mi chtěli dát, ale nakonec už to nestihli, pak to to najednou přišlo hrozně rychle a malá byla na světě. Jinak ty návštěvy jsou tak nějak nic moc, ale jinak všichni hrozně milí. Přeju krásné a hlavně zdravé mimi ať vám dělá radost :cc):

Ahojky,tak 7.10.2009 jsem porodila v Mulačově nemocnici syna Filípka a tuto porodnici mohu vřele doporučit.Všichni jsou tam hrozně hodní a ochotní.Byla jsem tam maximálně spokojená.

In reply to by HanickaF15

Tak návštěvy jsou tam od 15-16hod ale chodili tam třeba o hodinu dřív a odcházeli taky o něco dýl.Na pokoj nesmí nikdo ale maminy na chvilku vezmou mimčo na chodbu na pochování,já ho nosila taky a na poslední dny jsem měla nadstandartní pokoj a paráda,manžel tam byl se mnou celý den.Ty se tam chystáš rodit?

In reply to by vaclavahantova

Já už mám porod za sebou,rodila jsem v Rokycanech,ale nejsem tam spokojena. Za nedlouho bych ráda pořídila druhé mimi,ale Rokycany nepřipadají v úvahu, FN Lochotín rodí jak na běžícím pásu,tak zbývá v okolí jen Mulačovka a Stod-tam jsem moc chválu neslyšela.. Kdybych měla nadstandard tak bych byla taky spokojená,ale většinou jsou všude obsazené...

zdravím všechny budoucí maminky, které neví kam jít rodit. Ráda bych se podělila o zkušenost s porodnicí u Mulačů. Porodila jsem tam 22.9.2009 krásnou zdravou holčičku a byla jsem nad míru spokojená. Měla jsem tedy porod dlouhý, jelikož se naší holčičce nechtělo na svět, tak mi museli porod vyvolávat a to dokonce dvakrát. Takže než se narodila, tak jsem tam ležela 30 hodin a musím říct, že jak sestřičky tak doktorky a doktoři byli fakt úžasný a to jsem stihla vystřídat 3 směny než jsem porodila a fakt si na nikoho nemůžu stěžovat. Každou chvilku se mě někdo chodil ptát jak mi je, jestli něco nepotřebuji atd. Stejně to probíhalo i po porodu celých 5 dní. Sestřičky z dětského ochotně poradily co a jak s miminkem, jelikož jsem byla prvorodička, tak jsem samozřejmě neměla žádné zkušenosti. Sestřičky byly opravdu moc milé a vyšly ve všem vstříc. Pokud se maminka necitíla na to se o miminko postarat např přes noc, bez problému si vzali miminko k sobě, aby jsme si mohly po porodu odpočinout a nabrat nové síly. Několikrát za den se na nás chodily dívat a ptát se zda je všechno v pořádku a jestli zvládáme. Jestli někdy budu čekat druhé dítko, nebudu váhat a půjdu opět k Mulačům. samozřejmě nechci tuto porodnici nikomu nutit, je na každé jak se rozhodne, jen jsem chtěla napsat svou zkušenost a třeba některé pomici při rozhodování, kde by se mělo narodit právě to vaše miminko. Ať už se rozhodnete jakkoli, přeji vám hlavně krásná a zdravá miminka :cc):

já jsem tam nerodila ale byla jsem tam dvakrát na vyčištění dělohy protože miminko nerostlo. Poprvé to bylo dobrý ale podruhý to byl děs. Na řadu jsem měla jít ráno v devět, v půl devátý my píchli injekci s tím, že už nesmím vstávat, v devět přišla sestra, že mam jít ještě dolů do přízemí na vyšetření, takže jsem jela dolů výtahem, hned mě vyšetřili a poslali zpátky ale po tý injekci my bylo tak hrozně, že jsem myslela, že omdlím i sestra se mě pořád ptala jestli to dojdu. A po zákroku my bylo děsně špatně a to mě nikdy nebývalo tak si myslím, že bylo tím, že my píchli tu injekci a potom jsem tam ještě takhle lítala. Ale je to na každým kam půjde ale mě už tam neuvidí, stačí jak jsem trpěla já copa by potom udělali mému miminku

Já jsem tam byla v roce 2003 a byla jsem spokojena. Personál byl skvělý, celou dobu mě někdo hlídal. V pondělí mám termín a jdu tam znova. Trošku to tam inovovali, je to sice starší budova, ale na tom nezáleží. Já bych ji určitě doporučila.

Rodila jsem tu a byla jsem spokojena. Sice starší "komunistická" budova, ale super sestřičky,péče výborná. Jedinné, co bych vytkla bylo jídlo. Rozhodně nebylo zrovna podle zdravé výživy, bez zeleniny a ovoce....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky