Noční kojení - hrůza!!!!

15.04.2010

Čau mamči, tak jsem se včera rozhodla že zreguluju noční kojení po hodince aspoň na kojení po dvou hodinkách. V 8 jsem jí naládovala kaší a po koupání dala spinkat!!!! Spala opět jen hodinku!!!! tak jsem si řekla, že jí nechám vybrečet. Řvala celou hodinu v kuse!!! TAk jsem řekla Martinovi jestli by jí nezkusil uchlácholit a jak jí vzal do roukou tak řvala ještě víc. Tak jsem to zkusila já, vzala jsem jí do ruky a v tu ránu byl klid. Ani napít jsem jí nemusela dát. Jenže jak jsem jí položila do postýlky zase hroznej řev. Tak jsem to tak vydržela ještě hodinku a pak jsem jí dala napít, protože by opravdu neusla. Do půl minuty byla tuhá!!! Tak mi řekněte čím to je, že se mi tak často budí!!!! Pak se budila +- tak po hodině a půl ...

tak s tímhle Ti nepomůžu,....malá v noci krásně spinká,...(tuk tuk)...věř ale, že Tě upřímně lituju a určitě dej vědět, jak pokračujete s novým režimem

ahoj, dítě po půl roce už kojit v noci nepotřebuje - podle příruček :) - ale já se odhodlala zrušit noční kojení (sice jen 2) až na 22měsících... 2 noci jsme se moc nevyspali, ale pak si zvykl a byl klid :)
- u vás bych stanovila takový postup, že budeš každou noc protahovat pauzy mezi kojením o 10-20 minut - prostě, jak se vzbudí, tak ji budeš 10 minut jen nosit a chlácholit a když se neuklidní, tak ji nakojíš... a každou další noc budeš intervaly prodlužovat, až se ustálí na nějakých únostných třeba 2-3 nočních kojeních...

In reply to by Kytiii

Děkuju za radu, pustím se do toho hned dneska. Mě by bohatě stačilo kdyby se budila po 3 hodinkách, to bych byla štěstím bez sebe. Dneska jsem si všimla, že to dělá i přes den. Spinká hodinku v postýlce a když jí přiložím spinká další a pak další a další. Prospala by celý den, jen chce po tý hodince jíst. Ale zkusím tu tvojí metodu :-)

In reply to by Petulka85

jíst po hodině může max kojenec, co má růstový spurtík... nevím, kolik vám přesně je (růstové spurty se objevují kolem 3. a 6. týdne a 3. a 6. měsíce - trvají max týden, vyjímečně 14 dní)...
a určitě by neměla prospat celý den, to pak bude řádit v noci... už jste na příkrmech?

Peti to tě opravdu lituju ... já když jsem malému v 6m zrušila noční krmení UM tak to asi trvalo týden a zvykl si, řev nebyl páč jsem mu pokaždé když se vzbudil dala cucat čaje, dudlík a jka byl zabalený v dece tak jsem ho kolíbala až usnul - trvalo to cca týden a byl klid VYDRŽ!

Tak to jsme na tom stejne,male je 7 mesicu a uz bohuzel nekojim,ale kazdy dve hodiny je vzhuru a vypije 210ml Beby..a to ji pred spanim davam kasi.je to hruza.Ja uz se chci VySPAT!!!:-)

tak nam je sedm mesicu a jsme na tom taky tak ja uz vyzkoušela kde co ale porad se budime v noci po hodine a pul nekdy po dvou...Jak mu nedam prso tak silene hulaka tak mu dam parkrat cucne a spime..

ahojky,tak nam je 9 mesícu a toto mame uplne to stejne a trva to už asi od jeho 4 mesíce....Ja už jsem to vzdala,proste jak se zbudí dam prso napije se a spi. Uz jsem kusila vse co kdo radil a nic nezabralo...jsou to zavyslačci...chce to čas bud je to přejde a nebo pak odstavit... :? :a:

In reply to by petanda

Jé tak to jsem ráda, že v tom nejsem sama, né že bych ti to teda přála. Na druhou stranu si mi moc radost neudělala, že se to u Vás nezlepšuje. A opravdu kojíš každou hodinku??? Já se právě obávám toho, že až jí budu chtít odstavit, že to pro ní bude děsnej šok.

In reply to by Petulka85

jo tak odstavení se desím taky a to hrozne...ja totiž moc nezvladam jeho plač...takže nevím nevím...nechat ho plakat asi nedokažu.Jde spat o pul osme pak se budí mezi pul desatou az jedenactou a to podotykam ze nez jde spat dostane pred sedmou plnou misku kaše a jeste nez usne pije ode me.Pak se budí co hodku nebo hodku a pul...kdyz vydrží dve hodky slavím uspech...kdyz rostou zuby i co pul hodinu...da se řict ze je u prsa pořad asi se tim uklidnuje kdyz ho to bolí...no proste mazec :00:

In reply to by Kytiii

ja bych ho taky hrozne rada zacala pomalu odstavovat,ale nevím jak na to...on to kojení vyzaduje převazne v noci,pres den mu davam jen dvakrat před tim nez jde spat,ale nemusí to mít,kdyz nejsme doma a spí venku tak ho nema,zato v noci i 6x to je hruza.... :00: :) tak jak to mas ty by bylo super..no ale jak toho docílit???? :?

In reply to by petanda

prostě zrušíš jedno kojení cca 1x za týden - 14 dní... je to vlastně jen o důslednosti...
- ty noční kojení se dají rušit 3 způsoby
a) buď budeš intervaly mezi jednotlivými kojeními prodlužovat (třeba denně o 10 minut) - tj. nosit, chovat a prso dát až po 10minutách - u nás nešlo...
b) zrušíš 1. noční kojení - přesvědčuješ, že už je velký a že v noci se už nebumbá a dáš až v čas dalšího nočního kojení - a když si na to zvykne - zrušíš další noční kojení
c) zrušíš naráz všechna noční kojení - nejdrsnější, nejúčinnější (ale doporučuju až po roce věku) - do týdne je klid a spí celou noc :)

In reply to by Kytiii

no tak u nas připada v uvahu asi jen to první,pač ta druha varianta ze mu to vysvetlím asi nehrozí to asi jeste nepochopí..ta poslední je moc drasticka to nedokazu takze zkusím první,jsem zveda zda to bude fungovat...a taky doufam že nezbudí pul panelaku...jak totiz zjistí ze netaham prso spustí desnej řev a chovaní ,nebu dudlík nepomahají..

In reply to by Kytiii

on ma rano kojeni asi v sest pak ma snidani cajík...pak jde v devet spat a před tim kojení pak obed a v jednu jde spat tak zase kojení...svačinku a mezi tim cajik nebo vodu vecer kasi a nez jde spat zase kojení...takže myslim ze ma dost...nebo mu mam dat i po svačine?to on moc neche neco si jen cucne....Ktiii jsi moc hodna...dnes jsem mu dala vic vody vypil asi 300ml plus kojení...taky ma vodu v přikrmech.tak snad stači...pokud se zbudí na kojeni zkusim ho nechat tech deset min nez mu dam...uvidíme jak to dopadne,ale jeste ke vsemu nam ted lezou i horní jedničky takze place a budí se asi i kvuli tomu...diky moc jsi zlato kez by neco z Tvích rad pomohlo

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky