co papáte v 8 měsících?

18.03.2010

Osmiměsíční miminka, co papáte? - jakou zeleninku, maso, ovoce, piškoty...a jak velké kousky zvládáte? :s:

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojik.Tak papame tohle.
Zeleninu-mrkev,celer,petrzel,porek,brokolice,kvetak,lilek,cuketa,hrasek,kukurice,obcas pridam i trosku rajcete.Do ruky davam salatovou okurku
Maso-kureci,kruti,hovezi
Prilohy-brambory,bramborova kase,ryze,kuskus,zaciname s testovinamy
Ovoce(cerstve)-banan,jablko,cervene blumy,hroznove vino.Ovoce ze sklenicek-broskev,mango,merunka,boruvky,hrusky
Kase davam mlecne,vetsinou jen ryzove ciste a davam do nich kousky ovoce.Obcas davam ovocnou(banan,jablko)
Nakupuju na mistnim trhu,kde se prodava zeleninka ze zahradky.Ale jinak kupuji i normalni z obchodu.Bohuzel,ale neda se nic delat.Na jare si urcite zasadim na zahradku neco svyho.
Jinak jeste davame bily jogurt Activii,obcas kozi,obcas smicham s pribinackem.Ovocne presnidavky,masozeleninove presnidavky,ale to sahnu do zasoby,jen kdyz neni cas uvarit.
Obcas pridam piskoty nebo detske susenky.Zacala jsem davat male do ruky kukuricne krupky.
Porad kojim,zapiji vodou,davam fenyklovy a momentalne i medunkovo jablecny cajik.Davam po lzikach,mala neumi pit z flasky!!
Male uz jidlo jen rozmackavam vidlickou a pokud jsou vetsi kousky,tak to prezvejkam.Male kousicky uz nevadi.

My piškoty nejíme, je v nich cukr, jinak na obídky hovězí, telecí, jehněčí, krůtí, kuřecí, jako přílohu brambory, mrkev, topinamburu, dýni hokkaidó, červenou řepu, zelený hrášek, rýži.
Na sváče a večeře ovesnou, špaldovou, pohankovou, rýžovou, kukuřičnou kaši (dělanou buď jen z vody nebo přidám převařené kozí mléko), bílý jogurt z ovčího mléka a to vše vždycky s ovocem a mrkvičkou, které dávám už čerstvé, nevařené - hrušky, jabka, banány, nic víc teď v zimě není.
Snažím se to všechno, pokud to jde, kupovat od ekozemědělců nebo brát z vlastní zahrádky. Průmyslovou zeleninu a ovoce dovážené přes půl kontinentu kromě banánů ze zásady nekupuju vůbec.
Občas mu dám "zakousnout", resp. spíš požužlat celý banán nebo jabko nebo žitnou housku. Kousky menší celkem zvládá, ale včera jsem z něj zrovna to jablko vytřepávala, pač měl v puse asi 2cm kusy.. :) Dneska mu zkusím dát kukuřičné křupky s meduňkou od Alnatury.
Zapíjíme vodou ze sklinky na zkoušku, jinak pořád kojím. :) A co Vy? s.

In reply to by sol

Tak my jíme: brokolici, dýni (ve skleničce, když seženu), mrkev, celer, kukuřici (mražená), špenát (bio mražený), petržel, fenykl, červenou řepu, pórek (malinko), rajčata (v plechovce), začneme kedlubnu, květák.
Ovoce: borůvky (mražené), jablko a hrušku, pomeranč - trošinku šťávy- ať si zvyká, banán. Ovoce převařuju - kromě banánu a šťavy s pomeranče. Zkusím dát znovu syrové jablko. Jednou jsem dala a připadalo mi, že ji pak bolelo břicho...V přesnídávce kupované: ananas, broskve, švestky, mango.
Přílohy: rýže, brambory, začneme těstoviny, kuskus, ovesnou kaši.
Maso: kuře, králík, vepř, telecí (ve skleničce - není k sehnání), hovězí, krůtí.
Kousky jíme malé - většinou mixuju, takže tam zůstávají kousky o průměru asi 2-3 mm.
JinaK JÍ KUKUŘIČNÉ KŘUPKY, MALINKO DĚTSKÝCH sušenek (je tam cukr).
Kaši kukuřičnou, rýžovou, krupicovou - instantní. Často mixnu ovocem a jogurtem. Koupila jsem s lesními plody a ta jí nejede...Když jí tam dám ovoce, tak baští.
Bílý jogurt od Aktivie.
Pijeme taky většinou vodu a kojím. Někdy udělám dětský čaj...
Tu nedomrlou zeleninu já tedy kupuju, ale taky z toho nejsem odvázaná. už aby bylo jaro - hr do zahrádky!

Tak pa pa a díky za vyčerpávající info :///:

In reply to by DenyPu

Prosimtě a kde seženeš zmražený bio špenát? U nás v Bille ho nemají a já nechci kupovat ten normální kvůli dusičnanům a jiný nikde nemůžu sehnat. Ve sklinkách je ho jenom troška a je namíchaný se smetanou, což my nesmíme. :( Jo a jinak celer a petržel dávám po kouscích taky a kuskus je dobrý nápad, děkuju za typ! :)
Co se týče toho ovoce, myslím, že zkoušej po kouskách dávat i syrový třeba to jablíčko, doufám, že to půjde bez bolení, my to tedy měli v pohodě, je to šmakota. :) s.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky