Čaj z maliníku a magnézium

02.01.2010

Ahojky holky! Když jsem byla naposledy u doktora, tak mi říkal, že to magnézko mám brát klidně až do 38tt. O čaji z maliníku se ani nezmínil. No, vím, že bychom měly věřit radši doktorovi, než babským řečem, ale stejně mi to nedá. Magnézko se prý má brát jen do 36tt, že potom tím budu furt nadopovaná a nebudu mít u porodu pořádný stahy a bude to dlouho trvat. Nebo tak jsem to aspoň slyšela a i tady vidím, že většinou všichni s tím magnézkem přestáváte kolem toho 36tt. Máte někdo zkušenost s tím, že byste ho brali fakt až do toho 38tt? A jakej byl pak porod? Mohlo to mít nějakej vliv? Mně totiž jinak to magnézko docela pomáhá na křeče do nohou.
A ještě by mě zajímalo, kdy se má začít asi tak pít ten čaj z maliníku?

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jéžišku,doktor ti napsal kvůli předčasnýmu porodu magnézko ve 37. týdnu?? :n: :n: Od 38. týdne není žádný porod předčasný,bere se to jako porod v termínu,takže tuhle medikaci tedy moc nechápu?Někdy jsou ty doktoři fakt k nepochopení.Pa pa a přeju pohodový porod :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No, mně tehdá taky napsal 6-8tbl. denně, tak jsem z toho byla docela nesvá a divila jsem se. A to, že bych to měla brát až do 38.tt, se mi nezdálo vůbec. Taky bych to chtěla mít už co nejdřív za sebou a malýho mít u sebe, tak to magnézko neberu už asi od půlky 36tt, ale ani u mně se porod nějak nedostavuje:-D Ale v pondělí jsem byla už na prst otevřená, tak třeba se to už blíží a nebude to dlouho trvat. Měj se a přeju brzkej a rychlej porod! :a:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jej, tak to mi ani neříkej :s: Já se tak radovala, že když už jsem pootevřená, tak už to každou chvilkou bude a ono to může být klidně ještě aji víc jak 14 dní?! :s: Ách jo... My se snad nedočkáme... Ve středu jdu do poradny, tak snad mi poví, že se porod už blíííží! Před těhu bych nikdy neřekla, že se na ten porod budu jednou tak těšit :s:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Jojo, to je taky jediný, co mě docela uklidňuje - že porodit prostě jednou budu muset :s: Já ještě nijak pravidelný poslíčky neměla. Když už se ozvaly, tak to prostě jen chvilu bolelo a po cca 5-10 minutách to přešlo a pak už nic. Já jen doufám, že mi prostě praskne voda a do porodnice budu muset odjet a nebudu vůbec muset řešit, jestli mám pravidelný kontrakce :s: Já jsem právě měla jít taky v pondělí, ale nějak na mě nevyšlo místo, tak mě přesunuli na středu. Ale prohlíží mě vždycky. Dokonce se aji pokaždé mrkne na UTZ, jestli malej zůstal hlavičkou dolů. Ale prý půjdu ke svýmu dr na pásy v tu středu naposledy a pak už jen do nemocnice. Tak jsem zvědavá, jaký to tam bude. A co Ti dr píše do průkazky, když Tě neprohlídne? Mě tam píše jen polohu podélně hlavičkou a pak to cervix score.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

To máš blbý, že máš hodně to tvrdnutí a poslíčky... Já to mívám malinko a spíš občas. Většinou, když delší dobu někde trajdám, tak to pak pocítím bolením v podbříšku. Tak si říkám, že až to přijde, tak že to asi fakt poznám, když to najednou bude jinak. Zátka mi asi taky odešla, ale pomalu po částech. Jen se trochu bojím, že by mi mohla voda prasknout třeba v obchodě, nebo trolejbuse :s: To by byl asi docela úlet :s:
Doktorovi si na něco postěžuj, vždyť Tě musí prohlídnout! Co, kdybys už náhodou rodila?! A nebudeš už pomalu chodit do svojí nemocnice na ozvy? Tam by Tě taky měli prohlídnout, ne?

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

A když to nepomůže, tak to stejně nepoznáme, protože nemůžeme vědět, jaký by to bylo bez toho :s: No, ale teda, že Tě ten doktor zase neprohlídnul, to je teda mazec! Je asi nějakej divnej, ale až půjdeš do tý porodky, tak si myslím, že tam Tě prohlídnou určitě a řeknou, na čem jsi. Já jsem se ukázkově rozplácla minulej týden, stoupla jsem nic netuše na led a už jsem letěla. Naštěstí mám léta praxe v pádech :s: , tak jsem spadla šikovně na bok a nic se mi nestalo. Jen jsem se trošičku narazila, ale hlavně, že miminko jsem neohrozila. Dneska jsme měli jít s přítelem na matriku kvůli příjmení, ale venku je tak půl metra novýho sněhu, tak jsme se na to vyprdli. Tak jestli se teď malej narodí, bude mít, chudák, moje blbý příjmení...

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já jsem strašně zvědavá, jaký to bude v tý nemocnici. Teď mě paní tady z těch stránek postrašila, že v té nemocnici, ve které chci rodit, nemají dost místa a mně se může stát, že budou mít plno a oni mě nevezmou! To by mě asi trefil šlak! Ale jinak se tam těším, že se trochu porozhlídnu a omrknu sestry a doktory. Na žádný kurzy jsem nechodila, tak jsem v té porodce byla jen jednou na testu na cukrovku. No, ale toho sněhu venku... Doufám, že do středy to trochu opadne a bude se dát chodit. Matriku pořešíme snad příští pondělí, přinejhorším ve středu. Jestli do té doby porodím, tak se to dá změnit aji po porodu zadarmo. Teda aspoň podle toho, co psali na stránkách matriky. Ono by to bylo dost nefér pro maminky, kterým se malé narodí dlouho před termínem a ony si to nestihly pořešit... No, ale nad tím asi na matrice nepřemýšlejí :s:

Ahoj :-)
No já si myslím,že magnézko by se nemělo brát,protože je na křeče apod.Já občas,když si vzpomenu na nějakou hnusnou událost nebo se něco stane mám tik v oku,Celkem nepříjemná záležitost,ale tabletka nebo dvě magnézka to spraví.Takže podle mě by se to magnézium nemělo brát v tak pozdním těhu,protože by jsi třeba necítila kontrakce (to je přece stahování svalů ne? :-) ).Nevím jak to je doopravdy,ale moje teorie je tahle :-) Hezký den Lucka :-)

In reply to by klikaz

Ahojky, já si taky myslím, že je to kvůli tomu. Že, když to prý bereš moc dlouho, tak přenášíš. Ale těžko říct, já už ho neberu dva týdny a nic :s: Tik v oku mívám občas taky, ale u mně se to neváže na žádnou událost ani vzpomínku, ale začne to jen tak z ničeho nic. Je to nepříjemný, ale většinou se tomu spíš zasměju a ono to po chvíli samo přejde. Měj se hezky! :a:

In reply to by DominiQQue

tezko rict jak to je...ja magnezko brala,kdyz jsem jeste netehu mela krece v nohou a jako tehule pri nizkem tlaku,kdyz mi bylo na omdleni-myslim si,ze mi to pomohlo...kdyz jsem to rikala gynekologovi,tak mavl rukou a rikal,ze magnezko ma spis psychologicky efekt:-))...takze asi do tech 2-3tbl. denne bych to nijak neresila a klido bastila.

In reply to by Kakuka

Hehe, tak to je dobrý:-D Člověk se tady tím cpe, nadává si, že je magor, když na to zapomene a nakonec se dozví, že to má mít jen psychologický efekt:-D Já jsem celej život strašně nerada brala jakýkoliv prášky a jen horko-těžko jsem si zvykla na antikoncepci (a to taky né pořádně, když jsem otěhotněla i přes prášky, protože jsem je zapomínala brát:-D), tak jsem jen ráda, že už to magnézko nemusím brát. Stejně jsem teď už 38tt, tak bych s tím už i tak přestala... Ale stejně díky.

Ahojky magnézko by se nemělo brát kvůli mimču-ovlivňuje dýchací centrum u miminka a to by mohlo přestat dýchat po porodu,proto se nedoporučuje od toho 36. týdne.Tymaminky co ho berou celoživotně,ty ho samozřejmě brát nepřestávají,jelikož riziko pro matku převyšuje riziko pro dítě :s: čaj z maliníku jsem pila od 36. týdne,mě nechutnal a vůůůbec mi nepomohl :00:

In reply to by lucininenka

Ahojky! Já jsem to magnézko přestala brát tak nějak v půlce 36tt, protože jsem na něj úplně zapomněla a vzpomněla jsem si až druhej den, tak už jsem na to kašlala. Tak si myslím, že v poho. Místo mýho doktora je tam najednou nějaká paní doktorka, tak se mi ani nestane, že by se mě ptal, jestli to furt beru a já se musela cítit blbě, že nee, když mi řekl, že mám :s: Čajík mi docela chutná, nemá žádnej hnusnej ocas a když si ho osladím cukrem nebo přidám lžičku medu, tak je supr. Jako třeba zelenej. No a třeba Ti pomohl, ani o tom nevíš :s: Třeba mohlo být hůř :s:
Měj se krásně! :+^*: :a:

In reply to by DominiQQue

Tak to už si nedokážu představit :) po 16ti hodinovém porodu jsem skončila sekcí a nic horšího snad už mě čekat nemohlo :) Každopádně tobě přeju fajn a rychlý porod,třeba maliník u tebe zabere.Pa pa :a:

ahoj,zalezi na davce toho magnezka...kdyz nekdo bere velky davky,tak se od 36.tydne zacinaji snizovat.pokud beres jen treba tbl. nebo 2 denne-urcite to nevadi.ja caj z maliniku pila-je chutove moc dobry a to caje nemusim a porod byl super.pila jsem,ale jen 1salek denne.

In reply to by Kakuka

No, to on mi právě říkal, že mám brát tak šest tabletek denně, když mám tvrdnutí. Já to beru tak do čtyř tabletek za den, když si vzpomenu, jinak tak dvě navečer. Na ten čaj jsem zvědavá, půjdu si ho dneska koupit a uvidím, jakej je. Janullinka tady psala, že je hnusnej... Stejně pak těžko poznám, co mělo naporod jakej vliv, tak je to asi celkem jedno. Měj se... :+^*: :a:

Ahojky mě dr řikala že mám brát magnésko do 36.týdne a pak jsem hi teda nebrala.No,ale co ti povim tím magnéskem jsem měla porod vyvovlávanej a trval tři dny a maliník vůbec nezabral...Po dvakrát mi porod přestával,tak tomu museli pomoc...Ale záleží jak u koho...Třeba to budeš mít jinak...A čaj z maliníku taky by se měl od 36týdne,ale jak říkám je hnusnej a mě nepomohl vůbec...Tak držím pěsti a pohodovej porod!!!

In reply to by Janullinka

Ty brďo, tři dny...! To si ani neumím představit. Asi na tom fakt tolik nesejde. Budu si ho brát na noc, kvůli těm křečím - vždycky k ránu dostávám do lítek. Na porod jsem zvědavá, nevím do čeho jdu, tak se ani moc nebojím :s: ! S tím čajem nevím, no. Asi si hoo zkusím koupit a když bude hnusnej, že to ani pit nepůjde, tak se na něho vykašlu... Měj se :+^*: :a:

In reply to by DominiQQue

No,to ti ani nepřeju!No to křeče dostávám do lýtek i teď a ten čaj je hnusnej,ale dá se to když si to uděláš do malého hrníčku a pak studený ho vypiješ na ex,takle jsem to dělala ale nepomohl,ale ono to má prý pomoc i při krvácení,že to nebude tak velký nebo co...Nevim no...

In reply to by Janullinka

Ahojky, tak já jsem si koupila ten čaj v lékárně za asi třicet korun a je docela dobrej. Sice tam není napsaný nic o tom, že by měl nějak pomáhat při porodu, ale to bude asi jedno. Když si do něho dám lžičku medu, tak mě sice pak pálí žáha jak blázen, ale čajík je dobrej... To magnézko jsem přestala brát někde v půlce toho 36tt, jeden den jsem si na něho ani nevzpomněla a další den jsem si říkala, že už to teda stajně nemá cenu. A křeče do lýtek mám občas, ale to jsem měla aji s magnézkem, tak to je v poho. :s: Měj se hezky! :a:

In reply to by DominiQQue

No ono jsem si vzpoměla,že nemá brát kvůli miminku,že kdyby ho bylo mnoho,že by nějak vadilo nebo co.Už to nevím přesně.Tak ať ti porod dopadne na výbornou a jste oba v pořádku a zdraví!To je to nejdůležitější!!!Pa pa

Masticka
Zlato já mám latentní tetanii, na kterou magnézium beru těhulkování netěhulkování. Kdybych ho vysadila, tak ani nevstanu.

Ahojky, je to asi hrozně individuální. Při prvním těhu jsem brala magnézko možná ještě dýl než do 38 tt ... a rodila jsem 4 dny před termínem a porod byl super. Teď jsem magnézko nebrala vůbec a už třetí den přenáším a k porodu se to vůbec nemá ....

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky