Miniinterupce...

31.12.2009

Ahojky chtěla bych se zeptat jsetli nevíte jak probíhá miniinterupce...

Kliknutím vložíte smajlíky:

je to těžký. Já kdybych otěhotněla krátce po prvním dítěti bych na interupci rozhodně na 100 % šla. I teď bych byla na vážkách jestli tam mám jít. Já chodila s přítelem několik let, náš vztah byl docela dobrý, občas jsme se nepohodli ale milovala jsem ho a byla jsem s ním šťastná, on se mnou taky. Tak jsme si řekli že si uděláme miminko, byl nadšený. Otěhotněla jsem ještě na škole ve 4. ročníku. Všechno se zdálo v pohodě jenže pak se něco zvrtlo, nechtěl se se mnou v těhotenství vůbec milovat (prý aby neublížil dítěti) a pak si to odbýval na netu s jinýma holkama přes webovou kameru, nikdy nic takového před tím nedělal. Byla jsem kolem 6. měsíce těhotenství když jsem mu na to přišla, brečela jsem šíleně když jsem četla tu historii na skypu a co ji tam psal té ženské. Myslela jsem že se to po porodu změní ale nezměnilo, navíc když jsem byla těhu začal chodit po diskotékách s kámošema... z toho jsem moc nadšená nebyla. Po porodu se to začalo hroutit úplně, začal mi nadávat za všechno, všechno jsem dělala špatně, vařila jsem, uklízela, žehlila jak divá ale vždycky si něco našel. Pak mě v květnu dal facku a poprvé mě zbil, když to udělal v létě pak podruhé odešla jsem k mamce. Klárka teď v lednu měla rok a bydlím již od září u mamky. Můžu ti říct že ani dobrý vztah a dost peněz ti nezajistí že spolu zůstanete napořád a budeš šťastná. Já jsem v září poznala úžasného člověka který mi po psychické stránce moc pomohl a malou bere za svou. Moc ho miluji a je to úplný opak Klárčina otce. Na jaře se k němu budu stěhovat. Těší se až budeme mít druhé miminko ale vím že zatím na to připravená nejsem, nejdříve příští léto bych nad tím začala přemýšlet. Než jsem otěhotněla s malou a i když jsem byla na začátku těhotenství odsuzovala jsem holky co psaly že byly na interupci ale teď je chápu. Je fakt že i kdybych věděla jak to s Klárčiným otcem dopadne stejně bych si tu malou nechala. Nelituju toho že ji mám ani náhodou. Nicménně jak jsem již psala na začátku, u prvního dítěte bych na potrat rozhodně nešla ale kdybych teď otěhotněla musela bych hodně přemýšlet.

Ahojda,
můj kamarád(35let)má přítelkyni(16)která chtěla za každou cenu miminko.Když otěhotněla tak jí rodiče bez váhání poslai na miniinterupci.Od té doby ho nenávidím,je to pro mě nezodpovědný vrah:-(

¨já byla na interupci před 5lety životní chyba,nebyla jsem schopná to překousnout do doby než jsem znovu otěhotněla.Mám 17-ti měsíčního syna čekám druhé a kdybych měla mít dětí 5už nepůjdu.jsi na tom hůř než já takže tě nebudu soudit to určitě ne,já byla mladá blbá a dělala co chtěj chlapi a když jsem viděla že přítel nemá zájem necítí se na to,nechtěla jsem aby mi vyčítal že jsem mu zkazila život,no blbka no.Mimochodem je to pořád ten samý co s ním jsem je hodnej všechno bude mu 30 a dospělej tak jak bych si představovala asi nebude nikdy:)Ale pokud on to chtěl jak píšeš aby si tě udržel tak tě ted nepodporuje?

ahoj, je mi moc líto, co musíš řešit...konečné rozhodnutí je na tobě a já ti radim si miminko nechat...ať rodiče říkají cokoli, pamatuj si , že jsou to stále tvoji rodiče a nenechají tě padnout, pokud jsou to rodiče jak se patří.....Je potřeba si teď dát proti sobě argumenty...každý potrat je riziko, je tu totiž taky možnost, že nastanou komplikace a pak si budeš do konce života vyčítat , že sis miminko nenechala...dobře o tom přemýšlej. Jak se říká , dvakrát měř a jednou řež...a tady je to doslova...Držím ti palečky a věřím, že ať už se rozhodneš jakkoli, dobře to dopadne...

ahojky tak asi řešíš něco podobnýho jak moje kámoška, včera zjistila u dr. že je v 5tt a absolutně neví co dělat, doma už 2 děti má, manžel jí jezdí domu až večer každý den a nějak nejsou OK, už 2x šli od sebe a snad po měsíci vždy přilezl.
Nyní mimi neplánovali a bohužel se i přes prášky stalo, takže zvažuje taky interupci, měla by jí podstoupit (pokud se nerozhodne ještě pro změnu), v úterý a to s tím,že její gyn. jí udělal celkové předoperační aby nemusela k obvodní, a v úterý ráno v 6 asi půjde na zákrok, a prý tak za 2 hodinky, pokud bude vše OK jde domu, a další den už prý normálně do práce.
Ale taky zvažuje, protože se toho moc bojí, navíc má své pro i proti
proti: s manželem nemá jistotu, a obě dcery, které ma doma, tak jim hrozila výměna krve přes pupečník a další dítě by to prý nemuselo přežít, a navíc taky má práci sotva novou a je po zkušební době a kdo jí pak zaměstná s 3 dětma jen na ranní směny, když teď takovou práci má??
pro: starší dcera jí půjde do školy, takže by s ní byla doma, mělo by se jí to narodit v srpnu, to má narozky, takže krásný dáreček, další věc, přáli si vždy kluka, tak co když to do třetice vyjde!!!
No zkrátka vůbec jí to rozhodování nezávidím a nechtěla bych být v její situaci
no nic nějak jsem se rozepsala, doufám, že sis to přečetla až sem!!

Ahoj, tak já bych do toho určitě nešla, je jedno, jestli jdeš na miniinterupci nebo interrupci, je to to samý. Můžeš z toho mít výčitky na celej život a bude ti to vrtat v hlavě. Pořádně to zvažuj, je to jen na tobě. Já jsem taky otěhotněla neplánovaně, takže vim, jaký to je, ale teď sem šťastná, že mám svý děcko. Je to dar a nemělo by se do toho podle mě zasahovat. O peníze nejde, to se dá vždycky nějak udělat a chlap se buďto vrátí, nebo se nějakej najde..

In reply to by paní Kateřina Behege

Já osobně bych do interupce taky nešla, ale na druhou stranu nesouhlasím s tím že o peníze nejde. Jde o ně a hodně, pokud je nemáš tak sebe ani dítě nezaopatříš, půjčovat si je blbost a jen tak ti je někdo taky nedá a o chlapa jde taky, nechtěla bych nějakýho, chtěla bych prostě chlapa, kterej mi bude oddanej, bude milovat nejen mně ale i děti a dokáže se o nás postarat. A co si budem povídat, těch je zoufale málo a nebo už jsou zadaní.

In reply to by Blanka111

já jsem takového naštěstí našla, nezadaného... :-) A mě oddaného takže si myslím že opravdu ještě takoví existují jen je jich jak píšeš velice málo. Člověk musí víc hledat aby ho našel. V tom dnešním světě je to těžký, jeden je agresivní, druhý chlastá každou chvíli v hospodě, další vymetá diskotéky, nebo je nevěrný a tahá se s jinýma... a pak se hodně těžko hledá.

In reply to by monika37

Jo je ....jsme po škole kdo by dal za tři roky práci absolventce která už si stejně ze školy nic nepamatuje ani základy...a teď mam šanci mít fajn práci...a pak by to šlo...navíc můj partner je jako dítě o který se musim strat a proto se s nim ci rozejít a ne vychovávat dti dvě....a dítě mi udělal jenom proto aby si mě udržel....takže absolutně ne neci si na sebe uvázat někoho takovýho jako je můj partner....nic neřeší a před vším utíká a když dělá že problém nevidí tak prostě neni...a s takovym ščlověkem se vážně žít nedá...nebo ty si to snad dokážeš představit žít s někym takovym....:(

In reply to by kudlynka

Promiň za můj názor, ale jednou bys toho mohla opravdu moc litovat. Vím, že Tě tu nemohu přemlouvat, ale jen uklidnit. Nebuď smutná, sbal si saky paky - já už bych byla dávno pryč. Máš přeci nějakou svou hrdost ne?
Práce a ť už brigáda se sehnat dají, dostaneš penízky od státu, který přispívá - vem si cikáni, jak ty to dělaj, že maj všechno a nikde nikdy nemakali. Takže buď v klidu, zjistila bych si na co všechno mám nárok a s tím bych šla na pracák a na socku. Jednou jsem mluvila se známou, která pracuje na sociálce a ta mi říkala, hele, víš, když přijdou cikáni, ti mají všechno dopodrobna zjištěné, na co mají nárok, tak mi jim to dáme, ale přijde bílej a chce od nás radu a mi mu přeci nebudeme říkat, že má nárok na to a to...jo bohužel takto to funguje, takže radím šupky dupky na netu vyhledej, na jaké všechny příspěvky máš nárok. Vem si tašku a utíkej pryč. Miminko je Tvoje, on na něj podle mého nemá ani trochu nárok. Nepochopím, jak jsi to mohla takhle dlouho vydržet. Ten, jak by přišel, tak by šel. Takovej hajz. Nezaslouží si ani Tebe, ani toho prcka. Nezoufej, vše se dá vždycky vyřešit a miniinterupce si myslím, že je "nouzové" řešení, že vše vyřeší. Jen se pak budeš trápit. Pokud chceš, napiš mi do zprávy, momohu Ti, jak s prací z domova, tak i s těma papírama.

Hlavně se sustřeď na sebe a na miminko, které nosíš v bříšku, víš, jak nádherný to musí být pocit, když se ti narodí a je tu někdo, kdo tě tak strašně miluje a ty jeho...

Opravdu se vše dá uděla, jen ty se teď okamžitě sbal a šup od něj, je to netvor. Bože neboj se ho, máš své vlastní právo a svou hrdost přeci ne?

ahojky, ja jsem na ní byla asi před třemi lety.Došla jsem na gyndu,vyšetření,k obvoďačce a pak sem se objednala do nemocnice,nejprv ult a pak mi dali narkozu,provedli interupci a odpolko jsem šla domů. Teď mám 1O měsíčního chlapečka a už bych nikdy na žádnej potrat nešla :-(

In reply to by kudlynka

Tam kvuli tlaku,EKG a tak. Já šla na gyndu pak hned k obvodní ještě ten den a když jsem to měla tak jsem si odpolko zavolala do nemocnice a do 3 dnů mě vzali,stálo to 3000 myslim.Bylo to 600kc na gynde,200kc u obvodní a pak ten zakrok 2000kc ale je to podle tydnu,myslim,ze pod dvojku za zakrok to nejde :-( A proč na to chceš jít?? Jestli se tedy můžu zeptat??? Jinak já měla miniinterupci a bylo to v celkový narkoze,ale někdo tu psal, že je to lokalni tak nevim,asi zalezi na nemocnici ....

In reply to by Gabusa_23

Protože jsem otěhotněla když sem brala antibioika a nebylo to plánovaný a mam od ledna nastoupit do nový práce a protože se s partnerem rozcházim a nemám kde bydlet....naši by se o mě určitě nepostarali protože mi řekli ať se neopovažuju vrátit domů bez kluka když budu těhotná že mě živit neboudou a co si budem povídat pokud bych šla na mateřskou tak ty npeníze sou nic mmoc...takže bych to nezvládala ani finančně našetřeno totiž ještě nic nemam

In reply to by kudlynka

aha. Noo pokud citíš, že miminko nechceš, tak na to jdi. Jen já jsem taky s prckem sama, naši mají barák jak kráva a myslíš, že mě tam nechají, NE prý ať se starám sama,jediné v čem jsou dobří, tak v tom, že Filípkovi kupují nějaké věci třeba na sebe a tak,takže tam něco málo ušetřím. Jinak,jsem sama,peníze jsem našetřené neměla,celé těhu jsem brala jen to minimum,teď beru jen mateřskou,do teď jsem neměla nárok ani na přídavky na kluka,páč nemáme alimenty daný soudně,soud mám 17.3. a uvidíme jak to dopadne,jinak,našla jsem si podnájem za 5500 a bejvalej mi dává trojku na malého, takže zbytek doplatím a jde to.Není to lehké asi je i lépe,ale neměnila bych.Od dubna budu mít nárok na nějakou sociálku asi 2000 nebo tak nějak tak bude zase lépe a jednou se najde člověk co nás bude mít rád a bude lépe. :-)

In reply to by kudlynka

Tahle situace musí být hodně těžká.....nepíšeš tu teda kolik ti je let, a můžu ti říct mám známou která na tom byla stejně jako ty a ted má krásného zdravého chlapečka zatím bydlí v Azylovém domě a mají se moc dobře.Rozmysli si to dobře.....na mě se vykašlal přítel když jsem sním otěhotněla po třetí řekla jsem mu že budeme mít miminko a on se na mě vykašlala zůstala jsem sama bez bytu bez všeho , rodiče se na mě vykašlaly už dávno když my bylo 15 let a zvládla jsem to ted jsem štastná!Jestli chceš napiš my můžeme si o tom pokecat, vím o čem píšeš.....LuckaZdenek@seznam.cz

In reply to by Gabusa_23

Ahoj ted už mám manžela a máme 4 chlapečka :) taky jsem bydlela s holkama v pronájmu sama, jak píšeš nebylo to jednoduché ale zvládla jsem to.Taky my můj bývalý přítel přemlouval abych šla na potrat i jsem ležela v nemocnici na udržení těhotenství a i tam my přinesl peníze na interupci ale nešla jsem a ted jsem štastná a pyšná že jsem nešla!Honily se my hlavou hrozný myšlenky že budu sama se třema dětma a že zůstanu uplně sama protože jaký chlap by chtěl ženu se 3 dětmi atak....a ted jsme veliká rodina, můj manžel má rád všechny :girl: :girl: :girl: :cc): stejně nedělá rozdíly a opravdu je miluje jako vlastní.

In reply to by opicka46

Jééé tak to je krásný, že vás všechyn potkalo štěstí, snad se taky dočkáme a musím říct tedy, že smekám před tebou .... jako 3 dětičky to už je mazec, když je ženská sama. mě stačí ten jeden ..... do druhého už bych nešla jen tak .... ale kdybych měla otěhotnět a být zase sama, nevzdám to a tomu malému človíčkovi, bych dala šanci k životu :-)

In reply to by Gabusa_23

Jak píšeš ty nebylo to jednoduché, ale dětičky jsem milovala , nikdy netrpěly bídou ani hladem vždy jsem koukala na to aby neztrádaly a byly jsme štastný.Taky určitě nezůstaneš sama a usměje se na tebe štestí, já jsem taky byla přesvědčená že zůstanu sama......

In reply to by Ja_hruška

jako například tím,že to je dítě z azylovýho domu.A nechci tvrdit,že všichni,ale většina společnosti se na ně dívá skrz prsty.A potom se z toho azyláku vyhrabat je asi taky dost těžký s těma penězma z rodičáku.A myslím,že vyrůstat v azyláku není pro dítě ten nejlepší start do života.Ale to je můj názor,nikomu ho nenutím.

In reply to by opicka46

prosím tě kolik znáš maminek co byly na přerušení a děti mají bez problémů?Já spousty.A naopak ty co nebyly a nedaří se jim?Já taky spousty.A být někde zavřená v azyláku s matkama feťačkama a tak různě,tak to teda ne.Nehledě na to,jak se z toho pak vyhrabeš?Ze 7600 rodičáku asi na byt nenašetříš a spoléhat na to,že potkám nějakého chlapa,co mě tam odtud vytáhne?To tedy nee!Nehledě na to,že o ženský z azyláku s dítětem je mezi chlapama asi velkej zájem.

In reply to by lucininenka

Tak stímhle nesouhlasím, každá matka která je v azyláku není špatná!!!!A přesně proč by chlap neměl chtít ženskou s azyláku????A proč zavřená?Já tam teda nikdy nebyla ale měla jsem tam dobrou kamarádku který tam teda nic nechybělo a ted bydlí už v bytě a má se dobře, a taky nečekala až ji tam otat vytahne nějaký chlap, vytahla se z toho uplně sama.

In reply to by opicka46

A já snad psala něco o tom,že jsou tam špatný ženský?Každá ženská,která se dokáže postarat o svý dítě je podle mě dobrá.Nicméně prostě si myslím,že pokuď to není bezpodmínečně nutné,tak bych to jako start do života pro dítě nebrala.Ono je trošku něco jiného,pokuď se ve špatné situaci ocitne matka,která už na výběr nemá nebo matka,co je v pátém týdnu těhotenství a na výběr má?

In reply to by lucininenka

V tomhle máš tak trochu pravdu. Na jednu stranu, pokud cití, že to nezvládne a nebude ochotna udělat maximum tak je lepší na ten potrat jít. Kdybych doma neměla to překrásné stvoření, tak bych se v její situaci možná taky rozmýšlela, když vím, jak je to těžké hlavně pro mě, vše zajistit tak aby malej nic nepocítil

In reply to by opicka46

jj,souhlasím, je to jen na přchodnou dobu, než si maminka něco najde a dostane se ze dna .... a určitě pro dítko lepší, sice nemít drahý hračky a tak,ale být se svojí maminkou. Skončit bych tam nechtěla a dělám vše proto,aby se můj synek měl co nejlepe, ale co ocení v dospělosti víc, že mu matka dala právo na život a milovala ho nebo nějaké luxusní věci?? :-)

In reply to by lucininenka

ahojky luci, s tím, že mamci co byli na prerusení mají děcka s tebou souhlasím v tom bych neviděla taky problém.ale jak píšeš o tom, že chlap by nechtěl ženskou z azylaku tak to s tebou tedy nesouhlasím, je na té ženské něco špatného??? vždyť se jen snaží udělat něco pro své dítě, když to jinak nejde .... lepší než ty co to dají do babyboxu, nebo hůř něco tomu mimču udělají,já jsem taky na malého úplně sama a dá se to zvladnout a mám i byt .....

In reply to by Gabusa_23

To se zeptej těch chlapů,ne mě :) Určitě obdivuju takový mamky jako ty,ale můj osobní názor je,že já bych do toho nešla ani v tvojí situaci a ani v situaci autorky.Já jsem vždy chtěla vše nebo nic a představa toho,že svému dítěti nemůžu dát vše co bych chtěla mě děsí.Já vím,že láska je hodně,ale až to dítě přijde ze školy,kde se mu budou posmívat,protože má hrozný oblečení,tak mu to určitě stačit nebude.Sama jsem to zažila a musím uznat,že mě to na dlouho poznamenalo a dodnes nemám nijak extra velké sebevědomí.Mamča na nás zůstala sama,táta alimenty neplatil,neviděla jsem ho od svých 9 let- kromě soudu.Žili jsme z ruky do huby,mamča měla ještě dlouho dluhy a já se zařekla,že tohle pro své dítě nikdy nechci.Holt každá máme svůj příběh a názor :)

In reply to by lucininenka

tak my když sme byly se ségrou malý, tak sme taky byli hodně chudý, protože táta všechno propil, ale že bych kvůli tomu měla nízký sebevědomí, tak to ne, děti mě měli rádi pro jiný věci než hadry a že by mě to nějak poznamenalo tak to taky ne, spíš naopak, víc si všeho vážim a mám jiný hodnoty v životě. Dětství jsme měly taky hezký.

In reply to by lucininenka

To je ono každý na to máme svůj názor, my byly 3 sourozenci a byly sami s matkou alkoholičkou :( takže děctví šílený, máme se nás nevšímala mě spíš vychovávala babička, kterou jsem strašně moc milovala byla pro mě jako maminka, bohužel už my odešla :r: a vím jaký to je ve škole se my smály máma se vracela ráno vožralá jako prase nemohla stát na nohou na štědrý den si chlastala v hospodě a my doma brečely za to jaký máme štedrý den, atak......ale já zůstala s dětmi sama a dělala jsem vše proto aby se měly dobře.A myslím si že měly.
A ted mám někdy pocit že si na dětech snažím vynahradit to co já jsem neměla, manžel když letos viděl dárky pod stromečkem tak my řekl že jsem se dočista zbláznila :) ale děti měly takovou radost že jsem z toho :r:

In reply to by lucininenka

Já tp měla podobný ne v tom že bych byla bez rodičů...ale nikdy jsme se neměli dobře a já taky platila ve škole jako autsajdr...a sem i vychovaná tak že pokud na to nemáš tak to nedělej a taky sem se zařekla že pokud budu mít dítě tak jedině pod podmínkou že bude mít tatínka kterej by ho milval jako i maminka a aby nestrádalo ne rozmazlit ho...ale aby mělo co potřebuje v začátku protože vechny začátky jsou moc těžký

In reply to by lucininenka

Taky jsem si svůj život s miminkem představovala trochu jinak, ale jak už jsem psala, víc ocení lásku než drahé věci a s těmi věcmi si myslím, že dnes už seženeš krásné hadříky za pár korun, když chceš.

In reply to by Gabusa_23

Tak snad to není jen o věcech,ale taky o tom,jestli může jet do školy v přírodě nebo na lyžák nebo tak.Nechtěla bych stát před ním a říkat-no jo miláčku,na výlet nepojedeš,protože na to nemám,ale miluju tě a to je hlavní.Jasný,že je to tak správně,ale to dítě to prostě nepochopí a já nechci pak po nocích brečet,že mu nemůžu dát co potřebuje.Jasně,že je to většinou o blbostech-ale ty blbosti jsou většinou pro dítě hodně důležitý.Lásku ocení tak v postbubertálním věku,do té doby to bere jako samozřejmost.

In reply to by lucininenka

To máš sice pravdu v tom co jsi napsala, ale taky je spousta rodin co mají matku i otce a nemůžou si to dovolit. :-( I když dítko měli, když na tom byli dobře,ale přišli třeba o práci a tak. a autorce by se také mohlo stát, že mezitím co bude těhu, tak by potkala chlapa,kterej by je miloval a zabezpečil, tak dobře jak ty si to představuješ

In reply to by kudlynka

Miniinterupce se ale provádí tuším jednodenně-to znamená,že ráno přijdeš a pokuď jsi bez problémů,večer odcházíš.Provádí se do 8. týdne a interupce už je v celkové narkoze a musíš minimálně den ležet v nemocnici.Ta se provádí do 12. týdne.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka