Cervikální hlen po ovulaci

10.12.2009

Ahojte děvčátka!! Dnes by mě pro změnu zajímalo jaký hlen je vlastně po ovulaci po oplodnění a bez oplodnění :) Ne že bych hlen pozorovala, ale jen tak ze zvědavosti sbírám na netu info a všude píšou o období sucha po ms pak jak se vyvíjí hlen před a při ovu a pokračování tak nějak jsem nenašla..buď jsem blbá já a nevidím a nebo google :oci:

posílám co jsem našla já , snad ti to pomůže!! Daisii
:$$:
Děložní hlen nahmatáte ve spodní části hrdla dělohy. Uprostřed hrdla zaregistrujete malý důlek.

Děložní hlen se mění podle cyklu. Po menstruačním krvácení nejspíše pozorujete, že výtok je velice slabý, že máte pocit suché vagíny. Poté se začíná zvyšovat hladina estrogenu a s ní se i zvyšuje tvorba potenciálně plodného hlenu.

Při pravidelném cyklu (tzn. 28 dní) hlen zpozorujete ve druhém týdnu, přibližně osmý až desátý den od počátku měsíčků. Samozřejmě, máte-li cyklus delší, hlen se objeví déle. Některé z vás se mohou trošku leknout při zjištění, že na spodním prádle objeví ?cosi lepivého?. Žádný strach, toto je zcela normální jev.

S blížící se ovulací, vlhne vagína a hlen začíná nabírat na množství. Můžeme ho přirovnat svojí konzistencí i barvou k bílku. Odborníky je označován za tzv. plodný hlen. Po ovulaci se díky estrogenu pomalu vytrácí. Hlen napomáhá vytvořit ve vagíně výživné zásadité prostředí a přispívá k rychlejšímu průchodu spermie k vajíčku.

V období (cca dva až tři dny), kdy je hlen elastický a čistý ? čirý, je nyní nejvhodnější doba z hlediska plodnosti. Jakmile ovulace skončí, začne být zase vagína sušší.

Ahojky, já měla vždy hlen po ovulaci průsvitný ale zároveň i hustý, takový gel táhnoucí jakoby, ted jsem čerstvá těhulka a taky nevím, jak to ted bude, jestli jsou nějaké hleny i v době těhotenství...

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka