Bolest zad-stálé ležení

18.09.2009

Ahojky holky,
potřebovala bych se zeptat, dnes už 3.den v kuse ležím a pod pánví mám narvaný kojící polštář. Dnes mně začaly bolet záda jako čert - nejčastěji v dolní části a ne pořád, ale chvílemi, někdy silněji, někdy míň a někdy vůbec. Na netu jsem četla, že to může být příznak předčasného porodu, mám plašit a jet do nemocnice nabo je to tím, že jsem ted zkroucená jak paragraf? vag. UTZ mi dr. dělala předevčírem a mám hrdlo 3,1cm.

Kliknutím vložíte smajlíky:

In reply to by Lenča 87

Ahoj Lenčo,
děkuju za odpověď, ale mně to pak přešlo... chvíli se vždy projdu a dokonce jsem i našla polohu, při které mi ta záda. Nakonec jsem i přišla na to, že když zaměstnám myšlenky, tak to ani necítím... a jak se otočím nebo jakákoliv změna, přejde to. Takže opravdu jen plaším. Řekla bych, že na mně hodně pracuje psychika. Dr. mi ještě nenařídila 100% ležení, jen odpočívat a nechodit na procházky, ale já už takhle ležím. A samozřejmě přemýšlím. Manža se na to už nemohl dívat, vzal mně dnes do Zlína do prodejny levných knih, abych si četla a přišla na jiné myšlenky... a samozřejmě záda celý den ani nezabolely, takže vím, kde je zakopaný pes :D Jen jak jsme jeli cestou tam, tak jsem se z ničeho nic rozbrečela, protože jsem si říkala, jak to budeme překonávat tu bolest, až o miminko zase přijdeme a jak se všichni budou vyptávat....spíš bych potřebovala ranu palicí, chudák moje miminko v bříšku! :ooo:
A jakpak se máš ty? já doufám, že o hodně lépe!
___________________________________________________________________
Navštivte náš e-shop s chovatelskými potřebami: www.potrebypropsy.mypage.cz

In reply to by andrejiika

Andrejko na takové myšlenky vůbec nemysli. Miminko se má u tebe v bříšku jako v ráji a brzo ho budeš držet v náruči. Nemůžu ti říct jaké to je když už jste o jedno miminko přišli, protože jsem nic takového nezažila, ale dokážu pochopit že to nebylo vůbec snadné, ale vy jste šli dál a další mimčo je na cestě. Tak se soustřeď na ně a všechno dobře dopadne a škaredé myšlenky zahoď!!!!

My se už máme dobře, byla jsem ve čtvrtek na ozvách a na kontrole tak čípek mi pan dr. kupodivu našel, ale mám ho změkklý a na špičku nehtu otevřený, takže stále klid na lůžku s nohama vyvýšenýma mi zůstal. Ale jinak je mi dobře. papáme magnésko a železo, taks nad to bude dobrý. Jediný co mě trápí je pálení žáhy, ale úplně hnusné že se v noci i prbouzím s pocitem na zvracení, takže i když mám spánek tvrdý a spím jak Růženka tak žáha mě probouzí co dvě hodiny. Na dnešek jsem to kupodivu zaspala, ale předevčírem to byla hrůza. Jsem myslela že se pozvracím. Mlíko mám u postele, rennie cucám ale nepomáhá to. A ke všemu když spíš s tou hlavou dolů, tak je to prostě děs. No a pak nevím zda jsem ti to psala nás čeká císař, neboť naše miminko je KP a už se mi zadečkem pasuje do pánve, takže otočení už jaksi nejde, leda že by se stal zázrak. Tak bych se měla ve čtvrtek dozvědět i nějaké datum plánovaného císaře. No blíží se mi datum porodu rychle 20.10. bříško mi už klesá a jakmile se postavím tak si ho musím rukou přidržovat, neboť jak se táhne dolů tak je to docela fuška :D
Tak se opatrujte a čti a mysli pozitivně a ne žádné škaredé myšlenky, ty zkus vymazat!!!
Pa Lenča a ET

In reply to by Lenča 87

Ahojky Leni,
vzkazy od Tebe mně vždy hrozně potěší ;) To víš, že se snažím myslet pozitivně už jen kvůli tomu drobečkovi. Naštěstí jsem se začetla do těch knížek, co mi včera manžel nakoupil, tak se mi to i daří. Jen jsem pořád doma, ale o půl 3. už přijede, tak se moc těším. Venku je nádherně, půjdeme si sednout za barák na chvíli na lavičku, čerstvý vzduch nám jen prospěje, já jsem doma taková otupená a pak si připadám jak Alenka v říši divů :D
Tak ty už to máš za pár, už se moc těším, jak uvidím drobečkovu fotku :qu: Pokud je KP, je vždy lepší císař, než ohrožovat tebe i mimíska... ale taky si toho vytrpíš, než budeš mít maličké u sebe! To pálení žáhy, to ti věřím, jak je podložená pánev, tak se ty kyseliny snadněji vrací zpět a je to hodně nepříjemné. A bereš na to něco? Myslím, že něco bývá i pro těhulky, myslím Gaviscon? :? Jé, já ti tak závidím, ještě měsíc a budeš mít miminko u sebe :C]]:
Tak se pěkně opatrujte a pozdravuj drobečka v bříšku :a:
___________________________________________________________________
Navštivte náš e-shop s chovatelskými potřebami: www.potrebypropsy.mypage.cz

In reply to by andrejiika

jj, beru Rennie, ale to mi většinou vydrží tak na 2 hodinky a pak nanovo. Já pánev podloženou nemám,ale mám zvednuté čapky od postele o 10 cm nahoru, takže jsem nadzvednutá celá kromě hlavy. Už jsem si na tu polohu zvykla,ale s tou žáhou to nejde dohromady tato poloha. No já jsem dneska u tchýně, neboť naše rodinka se vydala za mamkou do lázní, tak jsem raději zvolila variantu tchýně, kdyby na mě něco přišlo ať jsem poblíž manželovi,který je na stavbě tady našeho domečku. Stavíme hned vedle jeho rodičů.
O ležení doma mi nemusíš nic říkat, já už skoro měsíc nic jiného nedělám než že ležím. Už jsem z toho úplně mimo. Dneska jsem lezla do auta tak jsem se po dlouhé době nadýchla čistého vzduchu :) Je to fakt otrava pořád ležet, ale pro zdraví těch bobísků holt to musíme vydržet.
No je mi jasné, že po císaři nebudu fit jako po normálním porodu, ale holt už jsem se s tím smířila. Už jsem si vyslechla jaké to je, že mimčo mi budou vozit jen na kojení, že rána bolí jako čert, že se 24 hodin nesmím pohnout jenom spomocí sestřičky apod. ale co se dá dělat. Rodit normálně KP nechci a ani dr. v prostějovské porodnici co nechtějí - je to velké riziko jak pro mimčo tak pro maminku. To raději budu trpět po císaři než si pak vyčítat kdyby se něco drobkovi stalo při spontánním porodu KP - kdepak.
O tom gaviscomu jsem už taky slyšela - musím si ho zítra koupit v lékárně, nebo už fakt pojdu. Jakmile dostanu hlad tak už přemýšlím co si můžu vzít k jídlu a co ne, neboť skoro po všem mě ta žáha pálí. Doufám, že se mi to po porodu vrátí do normálu, protože pokud ne tak umřu :D
A ty máš termín porodu kdy?

In reply to by Lenča 87

To máš dobrou postel, že ti to tak jde polohovat! To bych také potřebovala! Já si na noc pod zadek strčím tvrdší polštář, ale samozřejmě, jak se vzbudím, tak ho mám odkopaný. tak aspoň přes den ležím s tím kojeneckým polštářem pod zadkem.
Uff, to pálení žáhy musí být teda něco... vůbec nevím, jaké to je, nikdy mně žáha nepálila! Opravdu zkus ten Gaviscon, třeba ti pomůže na dýl.
Já mám termín porodu až na únor... do té doby se asi strachy zblázním... kéž bych už byla aspoň ve 30.tt a miminko se dalo zachránit... moje dr. mi říkala, že by bylo super, kdyby se nám to povedlo aspoň do 28.tt, že pak je šance už větší. Ona se pořád bojí, že je mám tu hypoplastickou dělohu a že nedonosím... ale může to být i nedostatečnost děl. hrdla. Nebo to také minulý rok byla infekce a letos to bude dobré...kdo ví? Ale dnes se mi zdál sen, že ležím v nemocnici, přenáším a musejí mi porod vyvolávat! už dlouho jsem neměla tak krásný sen :D
___________________________________________________________________
Navštivte náš e-shop s chovatelskými potřebami: www.potrebypropsy.mypage.cz

In reply to by andrejiika

No vidíš, takový hezký sen. To já v posledních dnech už jen rodím a vždy rodím sama a sama si mimčo podávám a vždy je to takový malý uzlíček a krásně se na mě směje. Kupodivu rodím ve snech normálně, tak jsem zvědavá jaký budou sny před tím až mi opravdu stanový termín císaře.
Neboj určitě to všechno dobře dopadne. Já postel polohovatelnou u nás v ložnici nemám,neboť je to letiště v celku takže by i chudák Olda musel ležet hlavou dolů, ale naši mají ještě starou ložnici jakož to 2 válendy takže když je mamka v lázních tak jsme se s Oldou nastěhovali k nim a tam jde ta postel nadzvednout, takže mám pod čapkami postele dva kusy dřeva a hned jsem hlavou dolů. Já totiž musím být celá nahoře a ne jen nohy, takže mě by polštář pod pánví moc nepomohl. Ale už tak ležím 3 týden tak snad ve čtvrtek mi dr. povolí už normální polohu, musím se ho zeptat. Paní co byla se mnou na pokoji tak jí ve 30tt. začala odtíkat plodovka a to čekala dvojčata. Odvezli ji do Olmiku a já vůl si na ni nevzala kontakt tak ani nevím jak na tom jsou.Přece jsnom dvojčata narozená ve 30tt. jsou úplní drobci oproti jednomu mimču. Já jsem dneska 35+5 ale mám taky pořád strach kdyby to už přišlo. Ve 30tt jsme totiž vážili pouhých 1340g což není zrovna moc a teď vůbec nevím kolik váží, neboť utz mi od 30tt. nedělali. Jen vždy rychlovka na srdíčko a na polohu a měření žádný. Tak doufám, že už aspoň 2kg budeme mít kdyby to přece jenom přišlo dřív. Taky jsem už začala přemýšlet nad tím, že pokud by mi praskla voda a začala jsem se otvírat a mimčo se nožkama či zadečkem natlačilo do porodních cest, zda bych musela už holt rodit spontánně a nebo by se to dalo ještě udělat císařem. Musím se na toto dr. ve čtvrtek zeptat, neboť jak říkám KP rodit nechci. Andrejko nevedeš skype, že bychom si mohli psát tam? pokud máš zájem?

In reply to by Lenča 87

Ahojky Lenčo,
tak co, jak se máte a jak to zvládáte? Normálně mně ťuklo, že ani nevím, jestli čekáš holčičku nebo chlapečka? A jaká máte vymyšlená jména? Jinak já jdu zítra k dr., hrozně se bojím, že tam přijdu a dr. zjistí, že jsem se otevřela. Mám totiž takové tušení a ty se mi bohužrl plní. Budeš mi zítra držet palce?
___________________________________________________________________
Navštivte náš e-shop s chovatelskými potřebami: www.potrebypropsy.mypage.cz

In reply to by andrejiika

Ahojky Andy, zvládáme to zatím dobře - dobrá otýzka co čekáme. Odpověď zní máme v bříšku malého mimozemšťánka. V 16tt jsem se ptala mého dr. co to bude, řekl že si není jistý ale že to vsází na kluka. Ve 20tt. na velkém utz jsem se dr. nezeptala neboť tam byl manžel a ten pohlaví znát neche a ke všemu mě pan dr. vyděsil, že je mimi moc nízko a mám se šetřit, takže myšlenky na pohlaví mě přešly a já měla myšlenky k tomu aby mimi bylo ok. Ve 23tt. mi od mého dr. syn dělal utz a nahrával a jen párkrát projel a řekl já už vím co to je. Tak jsem na něho koukla a říkám a co to je? On mi říká a vy to nevíte, tak jsem mu řekla že ne a sdělila mu, že jeho tatínek v 16tt vsázel na kluka. Mladý pán se zarazil a řekl na kluka? a začal zkoumat. asi po minutě jsem se na něho podívala a říkám tak co to je a on že to nevypadá ani na kluka ani na holku :) takže buď tam viděl holku ale když jeho zkušený otec řekl kluka tak ho neshodí nebo vážně nevěděl. No a pak se nám mímísek otočil hlavičkou nahoru a na dalších utz. nebylo nic vidět. Takže jsme mu začali s manželem říkat ET :) a k tomu šílené pálení žáhy a k tomu se říká že mimi bude vlasaté tak říkám tak máme mimozemšťánka a ještě bude chlupatý , super složení :D
Takže teď jdu ve čtvrtek na ozvy a do poradny a pan dr. slíbil, že jukneme na polohu mimíska a tak snad bude dělat utz. tak se chci při té příležitosti zeptat zda tam něco nezjistí, co by to mohlo být.
Jména máme Veroniku a Honzíka, co to bude zatím netušíme.
Určitě na tebe budu celý den myslet a ty mi pak hned písni jak jsi dopadla. Určitě to bude dobrý, mysli pozitivně. a jaká jména máte vymyšlený vy?

In reply to by Lenča 87

Ahoj Leni,
tak my jsme na tom s pohlavím stejně jako vy, i když teda podstatně dříve. Dr. mi dělá každý týden utz a minule, když mi dělala vnitřní, tak bylo miminko pěkně dole s nožkama překříženýma nahoru :D No prostě viděly jsme všechno a přitom nic. Já se hlavně dívám, jak vypadá to hrdlo, to mám v hlavě nejvíc a to pohlaví je nám úplně šoufl. Tak mně trošku i rozčilují ty řeči, když známým oznámíme, že čekáme miminko ( oznamovali jsme teprve nedávno), tak prý co čekáme. První jejich otázka a ptá se úplně každý! Ale se jmény máme jasno - když chlapeček, tak Martínek a když holčička, tak Martinka, ať má pyšný táta radost :s: Kočárek máme z minulého roku, koupili jsme starší od kamarádky, je béžovo-hnědý, takže je to vážně jedno. Oblečeníčka máme také spousty v různých barvách. Ale to mně fakt netrápí, hlavní bude, když se nám to miminko narodí a pěkně zdravé.
Já jdu dnes na tu kontrolu k dr. na 13 hodin, jsem strašně nervozní, jak to hrdlo bude vypadat, když se tam minule začalo zřejmě něco dít... kdybych se tu neobjevila, tak tady je mé tel. číslo 731 315 560. Jinak kdyby bylo vše ok, tak hned píšu!
Tak pa těhulko a užívej krásného dne!
___________________________________________________________________
Navštivte náš e-shop s chovatelskými potřebami: www.potrebypropsy.mypage.cz

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka