špatně fungující placenta

21.09.2009

Ahoj holky,
tak jsem se v pátek vrátila z nemocnice zaražená jak laták :00: ://: byla jsem na monitoru a pak na UTZ kvůli přeměření miminka. Je to moje třetí,první dva byli docela velcí kluci 3,5 a 4kg. Oba v před termínu asi 10 dní tak jsem počítala,že to třetí bude podobně velké. Termín mám začátkem října. Na UTZ však vyšlo,že mimi má v 38tt jen2,6kg a pan doktor mi řekl, že asi nedostatečně vyživuje placenta. :a\|: :a\|: :n: :n:
Kdyby mimi bylo ještě dýl v pupíku, mělo by prý čím dál větší hlad. Tak mi na tento čtvrtek naplánoval vyvolání porodu. :ooo:
Moooc se na miminko těším,ale mám zároven stach aby nebylo moc malé a hubené. snad to dožene :$}:
Tak se ze mě stala zářijová skoro maminka,místo říjnátka....
Ve čtvrtek mi držte palce :a: :a: podám info jak to dopadlo :°O°:

Ahoooj Nikol :k: ...dlouho jsem o tobě neslyšela a nic nečetla a ty máš takové zprávičky :O ...budu na tebe moooc myslet a držet pěstičky. Mimouško to určitě všechno dožene.
Hlavně ti přeji co nejrychlejší a co nejméněbolestivý porod . ... papa :a:

Tak to ti držíme pěstičky, ať to ve čtvrtek proběhne hladce a rychle :one: ;) .
Ja mám podobný problém jako ty. Ve 30tt malej vážil 1850, pak ve 35tt 2300 a teď v 38tt 2400gr. :00: Naštěstí průtoky pupečníkem jsou jen hraniční, tak más nechvaj zatím 2v1. Hlavičku mám už od toho 35tt strašně nízko a čípek se taky zkracuje, plodovky je tam čím dál méně. :00: No chodím na kontroly(monitor, průtoky pupečníkem , UZ-vážení) 2x v týdnu. Takže kdyby nastal nějaký problém a malej přestal přibírat, tak taky musím rodit. :a:

In reply to by petra 1

Tak to jsme na tom uplně stejně. Mě mimi začalo brzdit už ve 30tt. to měla 1450g a pak to taky nic moc nebralo rychlost. od středy jsem 39tt tak je asi zbytečný to protahovat. přesně jako u Tebe se mě od 35tt všechno chystá k porodu,doktor pořád strašil, ale zatím se nic neděje. tak mi drž ve čtvrtek pěsti...a tobě taky hodně zdaru,porod v poho a krásné mimi. Nikol

drzim pesticky at to mas ve ctvrtek co nejrychlej za sebou a o drobecka se neboj, to zvladne a mozna bude i vetsi, prece jen ty odhady jsou velice nepresne... ja rodila 35+3 a v odhadu se sekli o pul kila, ale maly ac drobek to nakonec zvladl :one:

Neboj bude to dobré můj malej měl ve 37 t.t 2,320g a teď je mu 5,5m a má téměř 7kg. Vše rychle doženou pořád to bude obr ve srovnání s mimískama předčasně narozenejma. Můj první syn měl jen 1,5kg teď je mu 11 let a nepozná se to. Palečky budu držet aby to šlo co nejrychleji přála bych ti abys to měla jako já taky mě porod vyvolávali že je mimi malé přišla jsem v 9 ráno bez jediné kontrakce a ve 12:32 byl venku. Drž se Dita

In reply to by Friduška

Určitě to půjde rychle jestli jseš už částečně otevřená. Já byla na centimetr čípek měkej tak mě píchli vodu dali oxitocin začali kontrakce a začala jsem se otevírat je fakt že mě asi 3x dělali ten jejich hmat a že posledních 10 minut jsem myslela že to nevydržím ale když za mě mrňousek vypadl na vše jsem hned zapoměla bylo to krásný vidět ho. Bohužel mě nechtěla opustit placenta tak mě museli uspat a vyndat ji manuálmě ale to trvalo asi 10 minut a bylo hotovo při tom mě i zašili tak jsem to alespoň necítila.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

No já jen doufám, že ta placenta funguje špatně jen na výživu a ne i na kyslík. pokud by byla jen malinká tak to navadí, ale aby byla taky zdravá....
snad to bude ok. Doktor říkal ,že na monitoru srdíčko atd je uplně v pořádku.

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky