Kouření a snažení

15.07.2009

Ahoj holčiny, chci se zeptat nebo spíše se ujistit, že nejsem sama, tak hrozná. Snažíme se o mimi, ale mě se podařilo za tu dobu (od února) přestat kouřit jen na měsíc. Kdybych otěhu hned ten měsíc, tak určo nekouřím. Přítel do mě stále rýpe, že jsem hrozná a nezodpovědná, ale nějak se mi nedaří přestat. Straší mě mimoděložním těhu a že může být mimi menší a tak. Vím, že až budu těhu, tak kouřit nebudu, ale zatím se nedaří. Jsem fakt takový sobec, nebo je nás kuřaček snažilek více? Diky za každou odpověď. Z.

moc děkuji všem kdo se přidaly. Snažím se moc nekouřit, ale nedaří se mi to. Ale věřím, že jakmile najdem 2 // tak s tím praštím. A navíc kdybych kouřila v těhu, tak mě přítel práskne mojí mamce a ta by mě roztrhla vejpůl. Takže všem kdo kouří, přeji ať zvítězí nad svou závislostí a těm kdo odolávají gratuluji. Snažilkám brzy 2//, těhulkám pohodu a mamikám hodné mimísky. Papa Zuzča

In reply to by Susan23

Kdovi a treba jak najdes //,tak zjistis,ze zvladnes s cigarem prestat..Ja jsem byla taky fakt tezkej zavyslak a manzel uz ze me silel,ale bylo to jedine co me dokazalo uklidit ze stresu v praci atd..Mohla jsem stokrat chtit,ale prestat jsem fakt nedokazala.. :n: To by me museli jedine privazat nasilim.-)Mimi jsem strasne moc chtela a pak jak jsem zjistila,ze jsem tehu,tak ta laska a ta odpovednost vuci tomu malickemu clovicku,kterje ve me zije,me tak pohltila,ze muj mozek udelal cvak a v tu chvili pro mimi vse.. :h: Sama bych tomu nikdy neverila,kdyby mi nekdo toto psala jako ja ted tobe jak strasne jsem cigarety milovala..Krom toho i manzel mi vzdy rikal,ze az snad jednou otehotnim,tak ma hrozny strach z mych cigaret a rikal,ze by me asi s cigaretou v pusu "zabil"pokud bychom vedeli,ze mam v brisku nase miminko a bylo by mezi nama peklo a ja mu kyvala,ze ma pravdu a taky ji melMyslel to dobre....papa

já jsem byla silnej kuřák, když jsem zjistila, že jsem těhu, tak jsem přestala na 2 měsíce a pak jsem se s přítelem pohádala mooooc a začala jsem.Kouřila jsem celé těhotenství a přestala, jak se malá narodila.Musím zaklepat, je zdravá, spinká v pohodě a je jí už 14 měsíců.

Já jsem silný kuřák a i když jsme se snažili o malého tak jsem kouřila je pravda že když to lidi ví že se snažíte a kouříš tak mají prupovídky typu se nediv když kouříš a tak ale já jsem si nemohla pomoct je pravda že je to asi o tom co si člověk myslí a když je přesvědčený tak to zvládne ale já tak silnou vůli nemám . Přikláním se tady ke slečně co tu psala o tom že toje každé ho věc a sama jsem také toho názoru že je horší alkohol než když se kouří viděla jsem ve svém okolí toho hodně a to i věci nad kterýna se člověk pozastavit musel jako je třebe těhotná ženská na diskotéce což o to to by nebylo tak hrozný a ale tak hrozně nalitá a s panákama v ruce že to by jsem fakt bl..la . ale zpět ke kouření po roce snažení jsem otěhotněla i když jsem kouřila myslím že to není o tom jestli kouříš nebo ne ale o tom jestli jsi ty i přítel v pořádku nesetkala jsem se ještě s lidma co by mi řekli jsem kuřák aproto nemůžu mít dítě jasně je tam nějaké riziko ale to předsavuje ve většině případech jen menší porodní váhu a to okolo 200g . Hodně jsem se setkala s lidma co mi říkali že hned jak zjistili že jsou těhu přestali kouřit a pak o mimi tím šokem přišli tak si říkám co je lepší . Omlouvám se za román

Ahoj Zuzi, tak se tez pridavam...sice nejsem kuracka jako takova, uz dva roky "nekourim", opravdu jsem prestala, to jo..uz nechci zacit, ale musim se priznat, ze prilezitostne si cigarko dam...vetsinou, kdyz je nejaka oslava nebo v hospode u piti...jsem sice zhyckana, kourivam takove ty vonave s prichuti, ony strasne stoji!! takze opravdu jen svatecne, ale jsou taaak mnamkaty!! holky..pokud chcete neco opravdu zkusit, pak doporucuji DJARUM CHERRY, ale snad se tu na me nesesypete...proste je to zlozvyk a nekteri si porucit neumi....kourivame obcas i sishu, kterou mame doma..takze ale, abych to uvedla na pravou miru....nechci se rozkourit, omezuji i to svatecni koureni, uz jsem se i pristihla, ze mi to kolikrat nechutna, tim lip..takze az zjistim, ze se nam mimisek podaril, bude uplne utrum.. Jinak to nikomu nevycitam, je to kazdeho vec...kazdy ma neco a kdo je bez chyby, at hodi kamenem, ale myslim, ze by si mel kazdy nejprve zamest pred vlastnim prahem... Jinak sestrenka tez kourila obe tehu, prvni miiimo bylo oki a druhy jen mensi porodni vahu, takze bylo chvili v inkubatoru, stejne tak kamoska..prvni super a druha dcerka mela nejaky exemek na obliceji...takze je to ruzne..sorry za roman... :s:

nerada,ale priznavam,ze jsme planovali s manzelem ditko a snazili se o to as 6mes.a presto jsem kourila docela hooodne moc cigaret denne a nebyl vecer,abychom si s manzelem neudelali vecerni pohodicku bez vina,nebo bechorovky a bylo na fajn jak jsme si u toho povdali atd..Trvalo asi 6 mes.,kdy jem otehotnela a jak jsem to zjistila z testu,tak jsem si z soku zapalila jeste tzv. tu posledni,abych to vydychala a od te doby jsem si uz nedala nikdy zadnou cigaretu a slo to samo a to jem mela hrozny strach,z t bude problem,ale pro mimi vse na svete a stejne ta jsem okamzite prestala pit a vymenila to za mrkvicky atd..-)Tehototenstvi a vse az k porodu uplne v pohode a nas mimisek mel pri narozeni skoro 4 kg a k svetu se to nase mimi mela za 3 ak porad kricelo,tak se neboj a proste az otehotnis,tak se vsim sekni..Drzim palce!

Ahoj, můj možná drsný ale za to dost upřímný názor, a není myšlen přímo na tebe, ale na všechny tady komentáře od holek....je sice pravda, že je to každého věc, jestli kouří nebo nekouří jen do té doby dokuď nemá to melé uvniř, pak to není jen vaše rozhodnutí, rozhodujete bohužel i za to melé, tak laskavě si myslím, že potom takové mámy jsou sobci, neříkám, že jsou o to horší mamči, jen sobci, vy jste se mohli rozhodnout zdali chcete kouřit ono ne ono to musí trpět a nemá šanci žít ve zdravém prostředí...je mi zle když vidím mamču jak hulí a je mi líto, že nennašla tu sílu přestat....je pravda, že hodně holek přestane během těhu. Já jsem třeba přstala ještě než jsme se snažili, nikdo ale nikdo mi nevěřil ani manžel, že to zvládnu, takový silný kuřák jsem byla krabička, někdy i dvě denně podle toho jestli jsem byla ve společnosti... a sekla jsem s tím, nejen pro mimi ale pro sebe..je to těžké, ale zároveň tak jednoduché, vy sami si to musíte v hlavě srovnat, musíte být přesvědčený o tom, že nechcete kouřit, jako myšlení tam tý se narodilo zdravé dítě a kouřila, fakt neberu to potom nejste přesvědčený...zkrátka je to těžké, ale když víte, že je to správné, a hlavně musíte opravdu chtít, to je první ..naplasti jsou možná dobré max první týden, na fyzickou závislost, ale pak bojujete sama se sebou, jeto zlozvyk, co děláte, když nemáte co dělat zakouřítesi atd...zkrátka každá máma je dobrá, jen věřte, že se jen vymlouváte, je to na vaší mysli, předělejte svůj životní styl, staňte se nekuřáky...jo a ktomu, že to bylo moderní a tet je to zas nemoderní nekouřit, tak to je z důvodu, že dřív věděli prdlajs co je zdravé, viz že se nemělo kojit, ale dávat sunar...tak to jsem se teda rozepsala, snad jsem někoho nenaštvala...vy to všecky holky zmaknete...

Ahojky,

taky se snažíme a kouřím. Je pravda, že jsem přešla z tvrdých na light a teď jsem přešla na mentolky. Když si nedám vinčo, tak vykouřím min. 1, max. 5 cigaret denně.
Takže, kouření jsem omezila, ale myslím si, že úplně přestanu až budu čekat mimčo.
V mém okolí mám spoustu holek, který to taky tak udělali a všechny mají miminka v pořádku :)
Zdenice

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Darinko, PRESNE TAK :qu: myslim si ze tyhle anketky radeji nepsat nebot je to tak pul na pul, kdo kouri a kdo ne. Kazdyho zivot zda kouri ci ne a jak pises, nekdo ma jine zaliby ci zavislosti.
Kazdy ma jiný názor. Me se treba taky nelibi maminy co vezou kocar a huli,ale co ji na to řeknes? nic, to je holt jeji zpusob zivota a kazda z nas ma ten svuj.
At vykouris 5cigaret nebo 1 krabicku. Kdybychom se meli kvuli necemu po cem touzime ve vsem omezovat tak nikdy nebudeme mit nic.
Kazda strujcem sveho osudu, zda po // prestanou ci ne :)
:\x:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Dari, no to ses teda rozohnila teda!! :s: Ale napsalas to dobre...souhlasim ;-)

Ahojky, nejsi sobec. Ja taky kouřím a přesne jak piše Miška...při nadějích jsem to omezila a když přišla mrcha tak jeste o to vic jsem kouřila :? no taky si rikam ze prestanu ale nejde to hned, proste postupne. ted mame terasu a musim rict ze nekourim tolik jako kdyz jsme ji nemeli. Rekla bych ze kourim mene ...ale asi jak kdy. U vinka toho vykourim vic. Mam krabicku na 3dny. :O
Jinak mam dost znamych co byly tehu a kourili,jedna dokonce zvejkala tabak... proste dr mi rekla ze kdyz mi to bude chutnat at kourim ... sama uvidis, bud prestanes nebo to omezis :one: tak se netrap, kuraček je dost a ted to neřeš! téím že přestanes ted hned neotehotnis, tohlemám od Dr ... užívej si dokud muzes :\x:

In reply to by VeronikaV86

Ahojky, tak já se taky přidávám...jsem snažilka kuřačka..řekla jsem si, že to omezím až najdu // na testíku...minulej měsíc jsem měla zkoušku, pač jsem // objevila,ale byly zpusobené cystou...ale musím říct, že jsem byla silná a na několik dní přestala..

Jsem taky snažilka kuřačka! Až objevím //, tak chci přestat, ale do té doby to asi nepůjde. Mám kamarádku, které se nedávno narodil zdravej chlapeček, kouřila 15 let min. 10 cigaret denně a v těhotenství to stáhla maximálně na 3 denně.

tak se také přidávám - i já kouřím i když většinou jen příležitostně - u dobrého vínka,při posezení - ale někdy hodně a pak si třeba týden nezapálím. V létě je to horší,víc času trávím venku a v zimě se mi do mrazu nechce. Vím,že ve chvíli kdy zjistím,že jsem těhotná tak s tím okamžitě skončím - u prvního syna jsem to měla také tak.
Ahojky :a:

ahoj tak já jsem také kuřačka a na doporučení dr. se mám snažit to omezit a přestat.. A tak se snažím....vím že je to stále moc...ale už jsem to stáhla o 2 míň...kouřila jsem tak deset a víc..a od návštěvy kouřím max. 8 denně...
Vím, že to půjde i míň...:-)...tak se snažím co můžu.
Takže jak psaly děvčata doporučuji odbourávat postupně :-)

Ahojky, tak jeden názor nekuřačky :s: když bych to vzala jen ze svého pohledu nekuřačky, tak bych mohla taky říct, jak je to sobecké a kdesicosi....... ale na druhou stranu chápu, že když kouříš delší dobu a jsi na to zvyklá, tak asi nejde jen tak přestat ze dne na den..... taky chápu, že když se pak delší dobu nedaří, tak to asi svádí člověka k tomu, aby se vrátil ke svým zlozvykům, s kterými kvůli mimi přestal :( ...... říká se, že pokud je žena silná kuřačka, tak by neměla přestávat ze dne na den, že to může uškodit případmému mimi..... ty píšeš, že až tak velká kuřačka nejsi, takže bych s tím asi zkusila přestat, nejdřív možná hodně omezit a pak zkusit přestat úplně...... asi si teď říkáš, že až zjistíš, že jsi těhu, tak přestaneš okamžitě, ale to taky nebude tak lehké :n: je to jen a jen na tobě..... asi bych to zkusila hned, protože jsou to škodlivé látky a mohou bránit otěhulení a pak případnému miminku... asi je to lepší, než pak s bříškem potahovat z cigarety, i kdyby to měla být jen jedna za den....to jsem tak viděla svoji sousedku, jak s velkým bříškem brala cigaretu manželovi a to ti teda můžu říct, že se mi pěkně navalovalo :jawdrop: :sick: jak to bylo hnusný od ní...... jo a ještě jedna věc... mám kámošku kuřačku a ta taky nemohla přestat, kouřila asi jen 3 cigarety denně, ale prostě jí to nešlo, tak jí doktor doporučil takové ty náplasti k odvykání...... že prý je to lepší, než cigareta, protože z té náplasti dostáváš jen nikotin, na kterém jsi závislá a ten není tak škodlivý jako dehet :one: ..... tak třeba bys to mohla zkusit, kámošce to hodně pomohlo ty náplasti a už nekouří několik let :qu: tak se měj moc krásně a držím palec, aby se to povedlo tak jak ty chceš :one: :h: :e):

nejsi sobec,člověk nemusí všecko zvládnout:-)ale zase řeknu ti že u nás snaženíčko zabralo až jsem přestala kouřit,snažili jsme se asi půl roku a nic a pak jsem normálně vyhledala doktora na odvyk.kouření a ten mi pomohl,sice takovej drasták,dal mi tabletky,hodně drahý,bylo mi po nich bléé a tak jsem nekouřila a pak jsem na ně pár dní zapomněla no a bylo to,dneska mám 5 dní po termínu a snad už zítra.....:-) je teda fakt,že já asi od 13 nebyla schopná přestat kouřit ani na den ani nemocná,vždycky jsem kouřila:-)nakonec mi pan doktor řekl že klidně to přestání kouření může mít vliv na otěhotnění,tak třeba to pro tebe bude dobrou inspirací

Ahoj, tak to jsem na tom úplně stejně. O mimi se snažíme od září, v prosinci jsem vydržela nekouřit (přítel se mi smál, že jsem jít líná na mráz), ale děsně jsem přibrala. Teď kouřím, ale vzhledem k tomu, že máme nekuřácké pracoviště, ven se nedostanu, a dělám úřední hodiny (PO a ST 7-17 hod.), tak těm cigaret taky moc nedám. Na týden mi vydrží 1,5 krabičky. Takže sama nejsi...

i já nedovedu přestat, jsem snažilka už docela dlouho. Zatím si ale nepřipouštím, že by to spolu nějak souviselo... :n:

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Misko to je jako ja, kdyz mrcha neprisla prestavala jsem a kdyz dorazila 2x vice...znam to

Ahojky tak my chceme s pritelem mimco pristi rok a ja jsem kourila skoro 10 let a jelikoz miminko moc chci a chci aby bylo zdravy, tak uz jsem prestala kourit ted, uz od dubna nekourim (ted jsem teda podlehla stresu a koupila si krabicku, ale vubec mi to nechutna a je mi z toho akorat blbe) ale vydrzim to, vim to pokud budu kourit tak hodne prilezitostne treba jednou za mesic u vinka ale jinak to nechci, proste mimco chci vic, vim, ze se to snadno rika, ale ja jsem na tom byla stejne, chtela jsem prestat kourit a neslo to, ale pak jsem si rekla pro miminko to zvladnu a drzim se docela dobre...tak drzim palecky a uz to vyhod aby mimisek prisel co nejdriv:))

hned večer to dám přečíst přítelovi a řeknu mu ať už neprudí, že v těhu kouřit nebudu. Ale teď je to pohodlnost, ale nekouřím zas až tak moc. Mám tak 5 cigaret denně a doma už většinou nekouřím, pokud si nedáme pivo nebo víno. Štvě mě to, ale nemám dost silnou vůli i když bych moc chtěla aspoň kvůli partnerovi. Z.

Ahoj, ja jsem taky prestala kourit, az kdyz se mi na testu objevily dve //...pak jsem okamzite prestala a neznam popravde receno ve svem okoli nikoho, kdo by nejdriv prestal kourit a pak az se zacal snazit o miminko...a to mluvim tak o 4 holcinach. Lepsi prestat nekdy, nez nikdy, znam i matky, ktere kourily behem celeho tehu a to mi teda prijde mnohem horsi.

nejsi sama já také kouřim...ale taky mě to štve...
Každopádně vím že moje mamka při mě i při ségře trochu kouřila a nám nic nebylo...obě jsme měli váhu 3600g a segra v těhu taky jen málo kouřila a má krásnou a zdravou holčičku...Rizika tam jsou, to joo ale taky může být vše v pohodě...!!!

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka