Tak jsem za úplného vola!!!

19.06.2009

Tak já nevím, asi je to těmi hormony, že mi je z toho do breku, ale před chvíli jsem se vrátila od Dr. Šla jsem tam kvůli vyřizování drobností ohledně nemocenské, navíc mě začal trápit zánět a zmínila jsem se sestře, že už dva dny necítím pohyby (nebo nebyla jsem si jistá, zda jsou to pohyby, protože se přestal nějak hýbat), dřív to byly úplné vlny a kopance jak "kladivem" a poslední dva dny mi to spíš přišlo jako "prdy". Tak mě sestra hned zdupala, že na pohyby mám čekat tak maximálně půl dne, jinak na pohotovost a že jestli jsem normální čekat dva dny.
No Dr. taky na mě koukal jako na debila, tak jsem říkala, že si teď těmi pohyby ty dva dny vůbec nejsem jistá, že se tam normálně koulí a teď si nejsem jistá zda to jsou střeva nebo on. Vzal mě na UTZ a říká, že vše v pořádku a že i cítí jak kope. Tak jsem se zatvářila tázavě, jakto že on to cítí a já ne? Tak na mě taky koukal jak na vola. Říkám na to, to je fajn, asi jsem nějaká divná že to necítím a on mi na to odvětil: No to asi jste :jawdrop: teda jako takový stěr jsem nečekala. Příště abych se bála s nějakou pochybností přijít. Připadám si teď jako totální magor a je mi trapně. :n:
Omlouvám se za romány, ale potřebovala jsem se vypsat.... :e): Díky všem kdo to dočetl až do konce.....

Kliknutím vložíte smajlíky:

Ahojky,tak já Ti můžu říct,a to jsem teď 40+1,že pohyby jsem řešila taky docela často a o žádné pravidelnosti nebo akčnosti nemůže být ani řeč....Doktor mi na to řekl že některá miminka jsou prostě víc akční a některá míň,a tak maminky které jsou na to vnímání pohybů víc citlivé a zase naopak,také záleží na poloze.....Každopádně jednání sestry a doktora,bych řešila dost razantně a to že bych přestoupila k někomu jinému!Přece Ti nebude dělat z těhu nervy,ještě ti nějaký měsíc zbývá a bát se na něco zeptat... :? Spíš by tě měl zahrnovat informacema a zpříjemnit ti těhu.Je to všechno docela osobní a ty se musíš přece cítit dobře......Radši třikrát změnit než tohle.Ale to je jen můj názor,mě tohle jdnání strašně vytáčí..... :( Tak se drž a hlavně si s nima nelámej hlavinku...... :a:

AHOJky Tak jen pro info ti ještě posílám, co mi dnes přišlo za mejl (124. den těhotenství):
Vase miminko v teto dobe nejen intenzivne roste, ale vzhledem k vycerpavajicim fyziologickym procesum, ktere dokoncuji detaily spravneho fungovani vsech organu, take casto spi. Proto neni frekvence pohybu cely den stejna, jsou cele casove useky, kdy neni zadny zaznamenan a je to normalni
Mejly mi posílají z "www.rodina.cz" každý den.
To jen, že je to fakt normální, když mimčo není chvíli "cítit". Hezký den, Hanča

ahoj, to se stává že je den, kdy člověk ze sebe musí zákonitě udělat blbce. Ale doktorka je dle mého husa že se k tobě takhle chovala. Někdy jsou pohyby cítit hodně zřetelně a někdy se musí člověk soustředit zda mimčo cítí nebo ne. Jediné v čem měla sestra pravdu je v tom, že když necítíš pohyby déle jak 6 hodin, tak bys měla upalovat do nemocnice.
Důležité je že je mimčo v pořádu. Chápu tvé pocity-ale hoď to za hlavu. Příště si zkus dát něco dobrého k snědku-čokoládu,jablíčko - prostě co máš moc ráda a uvidíš že se mimčo začne více hýbat. Nebo si opatrně zavrť bříškem. V tomhle týdnu těhu mimča více odpočívají a tak jsou pohyby málo zřetelné. Jakmile nabere sílu, tak bude čutat více a více...

Víš, já tedy čekám už třetí dítě a pohyby cítím už docela dlouho. Ale i tak se mi někdy zdá, že se malá moc nehýbe a pořád pak přemýšlím, jestli je všechno v pohodě, jestli se s ní třeba něco nestalo. A pak se zase začne hýbat. Záleží asi hodně na poloze v bříšku, někdy je to úplně jiný i když si večer lehnu. Jeden den se vrtí ostošest, a jindy taky málem ani ťuk. Můj doktor u nás ordinuje taky jen třikrát týdně, zbylé dva dny dojíždí do "své ambulance" do jiného města. Ale už mi odrodil první holku, chodila jsem za ním i "s klukem" a pak plno dalších let, tak ho měnit nehodlám. I když mi teď nechtěl přidat vycházky a občas je pěkně nervní (najdou se tu i ženské co z něj mají i strach), přesto si myslím, že tak špatný není. Minulý týden mi na kontrole po měsíci ani neposlechl "ozvy", což jsem se ho chtěla zeptat, jestli to neudělá, ale nakonec jsem na to úplně zapomněla. A zase jsem si říkala, jestli je malá OK, a pak se zase začala vrtět. Kdyby se něco s "mimčem" dělo, myslím si, že bychom to snad poznali, a to já - jako už "zkušená matka", ale určitě i ty. :) :dance: Tak se opatruj a hodně pohybů přeji tobě i sobě :s: :a: , Hanča

nejsi za blbce to ne, dr jsou uz otupeli neustale stejnou praci a nechapou ze pro nas je to neco vyjimecneho...
ja ve 22 taky rekla dr ze necitim pohyby a ona mi na to rekla : to ale musite citit, takze rada nad zlato...jinak ve 22 mas na pravidelne pohyby dost casu a pul dne bez citelnych pohybu a k dr. tak s takovou se tam rovnou muzes odstehovat, ted jeste kdyz se otoci a kope jakoby dovnitr tak necitis nic klidne i den....

Ahoj, tvůj doktor, je asi pěkný blb. My byli teď s manželem na dovči a to jsem malýho taky kolikrát vůbec celý den necítila, protože jsem neměla čas se na to soustředit. Navíc k doktorovi bych hned jít nemmohla, protože můj doktor ordinuje jen 2x týdně. Tak by mě zajímalo, co by mi v takovým případě poradil tvůj doktor...

Co to je za idjůtka....měla si jim říct, že až budeš čekat třetí dítě tak že to poznáš jistě. Vůbec se nemusíš cítit trapně jsme jenom lidi i když někteří s titulem si myslí, že jsou něco víc.

In reply to by anonymous_stub (neověřeno)

Já nevím, mám prostě na ty Dr. smůlu. A to už jsem měnila Dr. Původní Dr. byl hulvát a tady ten mi zas nic pořádně neříká a teď toto a ještě to chtěl zaplatit.... Teď už to prdím a měnit nebudu, protože jsem tam už vysolila 1800,-. No měl by se chovat lépe když je soukromý... ale co nadělám... Možná jsem jen přecitlivělá.

ved preto tam je, aby nám tehotným, neskúseným odpovedal na naše otázky, ved on si vybral to zamestnanie, je za to platený, tak nech sa podla toho aj správa.Keby sa to opakovala, ja by som si našla iného dr., ktorému by nevadilo, keby som za nim prišla hoci aj s maličkostou.

Ahoj se nemas za co stydet.. ale s temi pohybami jsi mela jit opravdu driv.. hlavne ze je vsechno v poradku :j)
a dr. te takhle setrit teda nemusel je vul..

In reply to by Pipik

musím tě uklidnit,mě by taky nenapadlo hned plašit,když bych prcka 2 dny necítila kopkat...Mám totiž placentu vepředu,takže bych to spíš přičítala tomu....A nikdo mě nepoučil,co dělat,když třeba den pohyby necítím...jestli to je či není normální....Takže určitě nejsi za vola,prostě čekáme první mimi tak nevíme co a jak chodí ;)
Jinak taky dnes čekám balík z PPL - matraci, chránič matrace a fusak :) . Už se na ty věcičky moc těším....

In reply to by xpetka

No právě, jsme prvorodičky. Já mu říkala, že jsem nevěděla, taky mě nikdo nepoučil.
Aspoň, že je zábava kupovat věci pro ty naše prcky :) i když ještě by mohly být peníze. No pro mě ten kolotoč byla na dlouhou dobu poslední věc co jsem koupila - jaksi už jsme bez peněz, ale naši mi slíbili, že mi v září pomůžou aspoň koupit kočárek. :) Tak ještě že tak.

In reply to by Pipik

no já naštěstí měla na prcka odložené něco přes 20 tisíc (měli jsme jet s manželem v květnu do Egypta,ale kvůli těhu jsme to zrušili.... :( ,takže nám aspoň zbyly penízky do začátku),většinu věcí už nakoupených mám,zbývají ještě nějaké látkové plínky (to mi sice slíbila tchýně,že koupí v Polsku,prý mi stačí 10 ks-je asi padlá na hlavu :00: ...),osušky,deka do kočárku a lahvičky a hlavní věc kočárek-ten nás výjde na 10.400,-.Ale je pravda,že hodně věcí mi půjčily kamarádky-ani jsem nevěděla,že mi toho půjčí tolik-vaničku,povlečeníčka,oblečení mám tak na 3 miminka.... :e): . Fakt moc hodné holky :one: .Popravdě jsem na prcka ještě nekoupila žádné nové oblečení,budu muset aspoň koupit něco nového, v čem ho povezeme z porodnice.... :s:

In reply to by xpetka

Tak já na prcka dostala něco od kamarádky po jejích dětičkách, něco vyhrabala mamka po nás (věcičky tak na doma, ale taky se hodí), něco se koupilo nového (ale jen pár kousků do porodnice) a výborně se mi podařilo koupit sadu věcí na aukru (použité, ale vypadá jako nové) a něco v mimi sekáčku, kde jsem si vybrala jen věci co byly jako nové.
Kolébku i s vybavením jsme koupili také použitou, ale je jak kdyby ji nepoužili. Takže jsem celkem spokojená. Oblečení mám taky jak na trojčata :). No a pak mi chybí ty věcičky co píšeš ty: lahvičky, osušky atd.... Takže to až v září :)

ses měla ohradit, já cítím pohyby pravidelně až tak od 24tt a vůbec, nemás tebou právo takhle kdokoliv jednat. Mně dr. říkala, že od toho 24tt bych měla cítit aspoň jednpo dloubnutí denně, že kdyby vůbec nic, tak ať radši přijedu. Hlavně oni tam takhle zezačátku mají tolik místa, že je kolikrát fakt cítit nemusíš!

In reply to by Ladymarionne.

No nejvíc mě naštvalo ještě to, že mi naúčtoval 30kč protože jdu mimo poradnu a to těhule platit nemaj.
Tak jsem šla za sestrou že to zaplatím a ona mi říká, že ne že jsem těhule a že ty neplatí a on na ní z ordinace volal, že mám zaplatit, že jdu mimo poradnu. Tak i sestra na něj koukala jestli mu nehrabe :( a to po mě nikdy nic nechtěl... asi ho naštvalo, že mě musel vzít na UTZ když cítí pohmatem pohyby.... chjo

In reply to by Pipik

mno tak to je potom opravdový DEBIL. já nechápu jak takovejhle člověk může dělat doktora a zvlášť gynekologa. My nastávající mamči máme být v klidu a v pohodě a oni jsou tu od toho aby nám vyšli vstříct a pomohli nám když si nevíme rady. a za druhé jsem byla informovaná že i když si objednaná na nějakej ten termín tak když máš mězi tím nějaký problém nebo něco tak je lepší jako fakt přijít...to je fakt idiot...a souhlasíms tím že je lepší toho doktora vyměnit....mno hlavně že je mimi v poho, já taky občas o malé třeba celý den nevím ale zato večer se ozve oto razantněji a třeba i napár hodin :s: tak přeji ať vše dobře dopadne :one:

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka