Opět mamčou v 38 letech

29.04.2009

Ahoj všechny stávající i nastávající maminky, tak jsem se rozhodla v 38. letech stát se opět těhulkou. Dnes jsem byla na screeningu ve 12+1tt a už mám i výsledky,ale jsem z toho trošku rozhozená,protože riziko vyšlo díky mému věku dost vysoké 1:240 a prý bude rozumnější jít ještě na AMC. Miminko bylo ale velmi čilé,máme ručičky,nožičky, prstíky,srdíčko tlouklo správně,hlavička i vyživování v pořádku,tak nevím. Na to AMC se mi vůbec nechce!!!!! :\/: :\/:

Kliknutím vložíte smajlíky:

ahoj, gratuluju k miminku. Určitě bych na vyšetření AMC šla. Sice riziko neni tak vysoké (jsou tady těhulky které jsou i o generaci mladší a maj výsledky daleko horší), ale budeš zbytek těhu aspoň klidná. Což je jak sama víš moc důležité. To že ti výsledky dopadli jak píšeš se vzhledem k věku dalo čekat. Moje švagrová měla 4 dítě ve 43 letech. Taky jí vyšli výsledky špatně. Šla na AMC a vše jí dopadlo dobře. Dnes jsou chlapečkovi skoro 2 roky a je naprosto zdravej :a:

Ahoj děvčátka, ani nevíte jakou odvahu jste mi dodaly a udělaly velikánskou radost. Moc se totiž na toho našeho prcíka či prcinku těším a včera jsem byla fakt dost v depce....ALE VY VŠECHNY JSTE MI MOCINKY POMOHLY.....DÍKY VÁM.... Už vůbec nepochybuji a AMC si určitě udělat nechám, nebojím se.. :\x:

Ahoj, gratuluji k miminku... a neboj, bude to v pořádku, já jsem před osmi měsíci porodila svou Gabčulku a bylo mi 37 let, ale na amniocentézu jsem šla, nic to není, a to jsem děsný plašan... ale chtěla jsem mít jistotu... záleží jen na tobě, jak se rozhodneš... měla jsem riziko 1 : 160, tak jsem se rozhodla pro AMC a nelituji toho...

Ahoj. Především moc gratuluji k otěhotnění. Já jsem své první dítě porodila v necelých 37 letech a druhé v 38,5 letech. U obou mi byla doporučena amniocentéza a já ji podstoupila. Vůbec jsem si nepřipouštěla, že by mělo být něco "v nepořádku". Je fakt, že uvedený screening ve 3. měsíci jsem neměla (nevím proč?) Záleží jen na tobě, zda ji podstoupíš. Lékaři jen doporučují - nutit tě nemohou. I když jsem "starší" maminkou, tak jsou obě děti v pořádku a celkem zdravé. Držím pěstičky, ať Ti vše dobře dopadne a jsi opět šťastnou maminkou nového tvorečka. :a:

ahoj, já měla porod na hraně 35 let.
Sama jsem Dr. požádala o AMC, ani nechtěla mně tam poslat, musela jsem si to domluvit sama.
Manžel měl totiž tu hnusnou bestii-nemoc :r: , nechci už o tom psát, je to 5 let.
A tak jsem chtěla mít trochu jistotu. I když 100% to také není. Ale alespoň jsem pro to udělala všechno. Krve jsem měla všchny dobré, i UTZ.
Přesto jsem šla a bylo to v pohodě, nebolelo to a i když jsme nechtěli vědět pohlaví, tak nám ho napsali.
A nakonec jsem za to byla i ráda, protože máme teď od každého pohlaví "kus" :s:
Jen jdi, papa.

Ahoj, jsem tady úplně nová. Je mně 37 let, mám dva kluky 17 a 13 let. Teď jsem 13+5. Taky jsme byla na screeningu ve 12 týdnu. Mimi bylo v nesprávné poloze, tak jsme museli UTZ po týdnu zopakovat. Nosní kůstka přítomná, šíjové projasnění 1,7mm, výsledek vzhledem k věku 1:200 (negativní). Pozvali mě na další testy v 17 týdnu a o amniocentéze nepadla zmínka. Dnes jsem byla u své gynekoložky a navrhla jí, že bych chtěla amnio podstoupit. Souhlasila se mnou a doporučila. Takže už jsem i objednaná na 18.5. Jsem ženská sestra, všechny možné komplikace v těhotenství mám v hlavě ( o to je to horší), mám strach úplně ze všeho.....Ale musím doufat, že všechno dobře dopadne.

To bude dobry.Kolik jich porodilo zdravy dite a byly starsi nez ty!(my)Kdyby mi dopadlo vsechno dobre,rodila bych za 2 mesice.A jestli se nam to brzo nepovede,tak budu rodit asi ve 39.

Ja uz porodila v prosinci, je mi taky 38. Amniocentezu jsem po dlouhych uvahach nakonec nepodstoupila, mela jsem strach, ze budou nejake komplikace. A v hloubi duse jsem mela otazku: kdybych se v tomto stadiu tehotenstvi dovedela, ze miminko ma genetickou vadu, mela bych silu ho nechat zabit? Myslim, ze jsem se podvedome chtela vyhnout tehle konfrontaci, tak jsme to s manzelem prenechali osudu.
A miminko se narodilo v poradku.
Takze preji hodne stesti.

Jinak mi Dr. tvrdila, ze v 80% se pri UZ mereni, ktere je soucasti triple testu geneticke vady poznaji.

Ahoj,je to přeci jen pro jistotu.Chodí tam spousta maminek a všechny s toho mají docela pozitivní zkušenosti.Určitě chápu tvé obavÿ ale děláš to pro miminko.

In reply to by Losille

souhlasim s Tebou, kdyz uz se dovis, ze mimco ma genetickou vadu, urcite nenechas zabit miminko pro jeho dobro, ono za nic nemuze a na zivot ma pravo jako kazdy jiny. Jak uz jsem psala - ja byla zbabelec a na amniocentezu jsem nesla, protoze jsem se tehle mozne konfrontaci chtela vyhnout.
Pa

Já jsem do toho taky spadla, potřetí a je mi 39, jsem v 13 tt, termín mám v říjnu, což bude 2 měsíce před čtyřicátinama. Rozhodla jsem se pro AMC, ikdyž jsem taky váhala, 18.5. jdeme na genetiku, tak nevím, jestli to bude při jednom nebo později, ještě nemám informace. Tak ti přeju ať je všechno v pořádku, neměj strach, bude to v pořádku.

ahoj mamino , gratuluji k rozhodnuti, mne je 36, a na AMC jsem sla, nebylo to vubec nic, riziko je nejake procento promile, minimalni, a mas klid. Jedno stipnuti a je to. A kdyz sií vzpomenu, nejvetsi stres byl u nas doma´pri rozhodovani jit ci nejit. No a nestalo to za to. Proste, jestli budes klidnejsi, tak to vubec neres, a bez.
Preji ti krasne tehulkovani uz zkusene maminy :)

Nesmutni kočko.Věř že všechno bude v pořádku a zbytečně se nestresuj,i když ti věřím že je to těžké.
Dnes ti kontrola dopadla dobře :one: a nic tomu nenasvědčovalo,tak nezoufej a raduj se z toho človíčka v bříšku jak pěkně roste.
Držím ti mooooc pěstičky,ale věřím že vše dopadne na jedničku :\x: .
Přeji ti krásné a bezproblémové těhulkování :||):

In reply to by lucias27

Děkuju za povzbuzení, ono i v mém věku je těžké se srovnat s takovou zprávou. No nic, dala jsem se na boj, tak to zvládnu. :s: Koukala jsem,že termín porodu už máš za sebou, tak už???? Držím palečky a přeju hlavně zdravíčko :cc):

In reply to by Maicka

a myslím,že už budeme květnový :///:
Už mi z toho hrabe,pořád jen čekám.Zítra kontrola tak snad mě už pošle když mám dva termíny za sebou a nic.
Nemáš zač a určitě to zvládneš. Vždyť co blbneš? Ještě jsi mladá žaba :\x: .Pokud vím tak rodí i 50leté ženské.
Tak hoď obavy za hlavu a užívej si to :||): .Držím pěsti a pak pisni info ;)

Těhotenská kalkulačka

Lunární kalendář pro určení pohlaví dítěte

Uživatelky s nejvíce příspěvky

Vaše fotografie

nevim
Můžu to brát jako pozitivní?
Adopce

Ovulační kalkulačka